Neparedzēta reakcija - [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 2nd, 2018|11:10 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Labs rakstiņš par ar medicīnu saistītajām sazvērestības teorijām.
Īsumā, labi norādīts, ka sazvērestības teorijas, būtībā, palīdz "bigfarmai" palikt sliktākai - jo cilvēki tērē laiku laužot šķēpus par lietām, kuras nav pat reālas, kr nu vēl nopietni uztveramas, un tādā veidā palaiž garām nopietnas problēmas farmācijas industrijas darbībā.

To ir gadījies redzēt tik bieži - antivaxx kustība kļūst arvien spēcīgāka un spēcīgāka, par spīti absolūtam jebkādu viņu idejas atbalstošu pierādījumu trūkumam; pa lielam viss pasākums balstās uz trulu kviekšanu no sērijas "cik viņi tev maksā, lai tu viņus atbalstītu, ko?". Protams, nekur nav pazudusi idiotiskā "tas ir ķīmisks, tāpēc slikts, labās lietas ir dabiskas" nostāja - to pārstāvošie cilvēki būtu pelnījuši nonākt tiešā kontaktā ar pavisam dabiskiem tīģeriem, manuprāt. Tāpat joprojām ir aktuālas specifiskās pozīcijas iz sērijas "viņiem ir zāles pret vēzi, bet viņi to slēpj", kuru stulbumu vajadzētu saprast jebkuram ar elementārām aritmētikas prasmēm, un tā tālāk, un tā joprojām. Un visiem šiem skābekļa zagļiem cilvēkiem šķiet, ka viņi cīnās pret "bigfarmas" netaisnībām.

Nē.

Viņi tās veicina. Nevis tās, pret kurām viņi cīnās (un kuras ārpus viņu iedomām nepastāv), bet tās, kuras notiek ikdienā, mūsu deguna priekšā.
linkpost comment

Comments:
From:[info]9h8p26gv
Date:June 2nd, 2018 - 11:46 pm
(Link)
TL;DR

kas ir tās netaisnības, kas notiek mūsu deguna priekšā?
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:June 3rd, 2018 - 12:21 am
(Link)
Tl'DR šitik īsam tekstam? Brīnums, ka iekomentēt roka pacēlās.

Bet nu, iz pēdējo gadu skaļākajiem jociņiem, gan jau ka Martin Shkreli vārds būs dzirdēts. Nesmuks gājiens šim sanāca, lai gan formāli likumīgs.

Nu, tad vēl var palasīties par to, kā bigfarmai vispār klājies pēdējā laikā ar visādu šmucīšu finansiālu notušēšanu, kas arī akurāt šiem godu nedara. Tiesa, tie ir reāli pārkāpumi - nu, tur preparātu reklamēšana ne tām indikācijām, kurām šie ir paredzēti, piemēram. Nav gluži konspirācijas materiāls, tāpēc pa lielam nevienu nerausta.
From:[info]9h8p26gv
Date:June 3rd, 2018 - 01:56 am
(Link)
Tam bloga rakstam pārskrēju ar acīm, taisnība, nav garš, bet nemanīju konkrētus piemērus par nepamanītajām lietām degungalā. Par Škreli raksts ir garāks (tu tiešām domāji, ka *garāku* rakstu es lasīšu, lol?), bet par tām aida zālēm kurām cena tika uzpūsta galaktiski, par tām bija dzirdēts, mhm.
Un pēdēefs ar 66 lapām, mhhhhh.
Ok, bet doma skaidra.

Klau, a es dzirdēju tādu lietu no viena farmaceita, vari apstiprināt vai noliegt? - ka ibuprofēns un paracetamols šobrīd ir tik populāri pateicoties mārketingam, bet nav ne nekaitīgāki un mazblaknīgāki, ne vairākumam pielietojuma efektīvāki par veco labo aspirīnu (t.i. pohas utml galvassāpes aspirīns ņem ne sliktāk par ibuprofēnu, bet drudzi un vati galvā ne sliktāk par paracetamolu; ibuprofēns vienīgi ņem vēl muskuļu un zobus sāpes, ko aspirīns nē) ?
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:June 3rd, 2018 - 11:57 am
(Link)
Tā ir. Viņi pat nezina, kāds ir minēto subst.darbības princips.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:June 3rd, 2018 - 12:27 pm
(Link)
Ciktāl runa par efektivitāti, jā, bet ar tām blaknēm nav tik vienkārši. Aspirīns pamatīgāk šķidrina asinis un mēdz izraisīt asiņošanu kuņga-zarnu traktā. Abiem pārējiem šitais nav raksturīgi, tiem ir citas blaknes.

Un par darbības mehānismu - ibuprofēnam tā lieta ir visnotaļ skaidra, bet jā, ko un kā īsti dara paracetamols, nav pilnībā saprasts.
From:[info]tagad
Date:June 3rd, 2018 - 01:49 am
(Link)
antivaxx kustība ir biedējoša, man nesen prasīja padomu tuvs cilvēks - kā es domājot, vai viņam vajagot vakcinēt savu bērnu, jo no visām pusēm nākot padomi, ka nevajagot un norādes, piem, uz kādu krievu ekspertu, kurš apgalvo, ka bērniem esot brīnumaina imūnsistēma, kas pasargājot no visa (un tas mērķtiecīgi tiekot slēpts)
[User Picture]
From:[info]summoned
Date:June 3rd, 2018 - 08:43 am
(Link)
Tos padomdevējus vajag uz kādiem veciem lauku kapiem aizvest, kur vēl nav viss pārrakts. Tur parasti bērnu kapu netrūkst.
[User Picture]
From:[info]shveps
Date:June 3rd, 2018 - 08:38 am
(Link)
Lūk, kur vajadzētu piestrādāt pie likumdošanas.
Neesi vakcinējies - kredītu nedabūsi, pārāk liels risks, ka neatdosi, jo būsi ieskrāpējis pirkstā un miris no stinguma krampjiem.
Esmu ar vecākiem, pretvakcinēšanās adeptiem saskārusies bērnu nometņu sakarā. Traki uzmet lūpu, ja sīko neņem nometnē, bet ko tad iesākt? Kad viņš manā nometnē dabūs difteriju vai noķers ērci, tad tiesu darbi būs tikpat dabiski kā viņu lolojums.
Tas tā, sekli ņemot.
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:June 3rd, 2018 - 11:58 am
(Link)
Piekrītu. Kā novērots, šī nav vienīgā joma, kas neatīstās, jo cilvēki izlēmuši labāk visus resursus novirzīt uz diršanos par imagināro.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:June 5th, 2018 - 07:36 am
(Link)
Sazvērestības par Big Pharma sagudro Big Pharma, lai slēptu savas tumšās lietas. Es turpmāk antivaxxeriem bļaušu pretī -- cik Big Pharma tev maksā?!