Neparedzēta reakcija - [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 2nd, 2018|11:10 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
From:[info]9h8p26gv
Date:June 3rd, 2018 - 01:56 am
(Link)
Tam bloga rakstam pārskrēju ar acīm, taisnība, nav garš, bet nemanīju konkrētus piemērus par nepamanītajām lietām degungalā. Par Škreli raksts ir garāks (tu tiešām domāji, ka *garāku* rakstu es lasīšu, lol?), bet par tām aida zālēm kurām cena tika uzpūsta galaktiski, par tām bija dzirdēts, mhm.
Un pēdēefs ar 66 lapām, mhhhhh.
Ok, bet doma skaidra.

Klau, a es dzirdēju tādu lietu no viena farmaceita, vari apstiprināt vai noliegt? - ka ibuprofēns un paracetamols šobrīd ir tik populāri pateicoties mārketingam, bet nav ne nekaitīgāki un mazblaknīgāki, ne vairākumam pielietojuma efektīvāki par veco labo aspirīnu (t.i. pohas utml galvassāpes aspirīns ņem ne sliktāk par ibuprofēnu, bet drudzi un vati galvā ne sliktāk par paracetamolu; ibuprofēns vienīgi ņem vēl muskuļu un zobus sāpes, ko aspirīns nē) ?
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:June 3rd, 2018 - 11:57 am
(Link)
Tā ir. Viņi pat nezina, kāds ir minēto subst.darbības princips.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:June 3rd, 2018 - 12:27 pm
(Link)
Ciktāl runa par efektivitāti, jā, bet ar tām blaknēm nav tik vienkārši. Aspirīns pamatīgāk šķidrina asinis un mēdz izraisīt asiņošanu kuņga-zarnu traktā. Abiem pārējiem šitais nav raksturīgi, tiem ir citas blaknes.

Un par darbības mehānismu - ibuprofēnam tā lieta ir visnotaļ skaidra, bet jā, ko un kā īsti dara paracetamols, nav pilnībā saprasts.