обои - Meierovics un postsovjeti [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

Meierovics un postsovjeti [17. Jun 2008|12:23]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ja godīgi, nespēju tajā dažu labu uzturētajā meierovicfobijā iebraukt. no kā te īsti jāraustās?
viņš ir viens no patiešām retajiem latvijas valstsvīriem, kura atstātais publiskais tēls ļauj noticēt, ka viņš patiešām ir bijis šī nosaukuma cienīgs. kas, piekritīsiet, pie letiņiem ir baiss retums. un saikni ar viņa veidoto valsti uzturēt nevienam par skādi nenāktu.

ja gribat zināt, te ļaudis , kad viņiem ieminas, ka LR šogad paliek 90 (salīdzinājumam - Itālijas republika tika dibināta tikai pēc II.PK, un nevienam te īsti nepatīk, ka kaut kāda tur Latvija savās demokrātijas tradīzijās iznāk senāka par viņiem), pusčuskstus savā starpā mūsu valsti apspriež aptuveni šādi - kā tā? ā, nu viņiem tur patīk uzskatīt, ka LR ir dibināta 18. gadā nevis pēc PSRS sabrukuma, kas gan vairāk atbilstu patiesībai.

tā ka drīkst apauties savās made in china čībās (viens nesens LR EM itāliešu uzņēmēju grupai, kurā bija arī biznesa preses žurnālisti, esot klātījis, ka sadarbība ar IT modes preču jomā neesot perspektīva, jo pie mums itāļu apavus neviens nevarot atļauties, un vispār pēc ķīnas ienākšanas LR tirgū jebkuram citam ražotājam nav nekādu izredžu ielauzties - un šis viedoklis lōģiski nonāca arī IT presē), apskatīties uz kurieni līgo lidojošā ķerra ryanairs, un tad, smagi dzerot un kuzjas māti pieminot, galapunktā šo itāļu viedokli (kur pie godīguma un neitralitātes piesieties nevar praktiski nekad) apstiprināt.


p.s. kaut arī veltas pūles te klavieri klabināt - tie, kuriem grūtības ar meierovica vārda izlasīšanu, ierakstus, kuros ir vairāk par 2 teikumiem, parasti nespēj sagremot un lec tiem pāri
Linksamēramies

Comments:
From:[info]fanija
Date:17. Jūnijs 2008 - 12:48
(Link)
lidojošā ķerra ryanairs (c)
;DDD Šitas labs!
From:[info]kinskis
Date:17. Jūnijs 2008 - 12:53
(Link)
(c) diemžēl nav mans. atceros kaut kur dzirdējis tajos laikos, kad kā tādu lielu atklājumu pirmoreiz atklāja letiņu jauno emigrācijas vilni uz īriju.
From:[info]fanija
Date:17. Jūnijs 2008 - 13:06
(Link)
Bet labskanīgs.
Un par to nosaukumu - ne jau paši nevar izrunāt, bet gan nabaga iebraucēji.
From:[info]kinskis
Date:17. Jūnijs 2008 - 13:16
(Link)
Nu tad Kyrgyzstanai, Guangzhou, Ouagadougoui, utt. utt. jau kā galamērķiem nav nekādu izredžu :)
bet skan labi un patiesi, tas gan.
From:[info]formica
Date:17. Jūnijs 2008 - 17:44
(Link)
ķerru parks gan šiem bik svaigāks, nekā kungu galā - average 2,9 gadi pret Lufthansas 12.8 vai SAS 12.5.. :P

http://www.airfleets.net/ageflotte/SAS.htm


From:[info]kinskis
Date:17. Jūnijs 2008 - 18:06
(Link)
tjā.. ieliek pat īzīdžetam
From:[info]kinskis
Date:17. Jūnijs 2008 - 13:21
(Link)
;P turklāt viedokli, ka šo vārdu ir grūti izlasīt, attīsta latviski lasošie un rakstošie. nav pagaidām vēl gadījies dzirdēt no kāda sveštautieša, ka viņam būtu grūti izlasīt šādu, manuprāt pēc sava tipa diezga internacionālu uzvārdu (līdzīgi - leibowitz, clausewitz, horowitz utt.)
From:[info]fanija
Date:17. Jūnijs 2008 - 13:28
(Link)
Man būs ārzemju viesiem pilna vasara, tanu būs jāizveic pētījums - ātrāk pie Vecrīgas gērlām netiks, kamēr bez priekšāteikšanas tekoši nenolasīs!;)
From:[info]kinskis
Date:17. Jūnijs 2008 - 13:40
(Link)
aha, laba doma. tikai vispārējo pareizlasītspēju kontrolei pamēģini, lai nolasa tekoši arī.. hmm, teiksim Joop, Chacharel, Lamborghini, Sheremetyevo :P
From:[info]fanija
Date:17. Jūnijs 2008 - 13:50
(Link)
Esmu pārliecināta, ka viss lasīšanai atvēlētais laiks ar šo vienu ar tiks iztērēts!;)
[User Picture]
From:[info]ld
Date:17. Jūnijs 2008 - 13:07
(Link)
izklausaas, ka tev interesants darbs
From:[info]kinskis
Date:17. Jūnijs 2008 - 13:22
(Link)
mhm :) nesūdzos
From:[info]blondulla
Date:17. Jūnijs 2008 - 14:33
(Link)
jautājums, vai tiešām obligāti vajag kaut ko pārdēvēt viņa vārdā Rīgā? Jūrmalā jau ir Meierovica prospekts (vai bulvāris?) vai ar to ir par maz? galu galā Rīgas dome var pasūtīt pieminekli un uzstādīt tai pašā Basteja bulvārī, tas arī būs labs cieņas apliecinājums viņam.
nu bet kāpēc tieši Rīgas lidosta būtu jāpārdēvē viņa vārdā?? vēl ņemot vērā, ka viņš traģiski gājis bojā autoavārijā...
vispār es esmu par vienkāršiem un labskanīgiem nosaukumiem - Rīgas lidosta, Basteja bulvāris.
From:[info]kinskis
Date:17. Jūnijs 2008 - 16:12
(Link)
un tajā pat laikā mums nekā reprezentatīvi valstiska, kas turklāt būtu arī gana centrāls, nav. romā essedras laukumu īzī pārsauca par republikas laukumu, berlīnē ar kurfuerstendamm krustojas Konrāda Adenauera iela, utt - tā ir tīri eiropeiska prakse. turklāt tas basteja bulvāris atbilstoši mūsu pašu valsts tradīcijām ir meierovica bulvāris. un tas, ka to joprojām sauc par basteja bulvāri, ir izņēmums no likumsakarības, jo nav Nikolaja ielas, bet ir Krišjāņa Valdemāra iela (kuru arī dažam labam ir par grūtu pareizi uzrakstīt), nav Teātra bulvāra, bet ir Aspazijas bulvāris, ir Lāčplēša, nevis Romanova iela..
(..seko nekaitāmi likumsakarību uzturoši piemēri)

turklāt, ko īsti nozīmē tas misitiskais "bastejs" vēl derētu ar aptaujas palīdzību rīgas ielās noskaidrot. un pēc tām sarīkot kādu skumjā humora raidījumu.
From:[info]blondulla
Date:17. Jūnijs 2008 - 17:01
(Link)
iemūžināt Meirovica vārdu vajag, tikai jautājums kā un kur.
šis mani pārliecina:
http://jauna.diena.lv/lat/politics/viedokli/velreiz-par-basteja-bulvari-izteiksim-cienu-neupurejot-vesturi

par basteja nozīmi arī ieinteresējos :) varbūt kāds sakars ar bastionu?? vai arī Rīgas vācieši tā nodēvējuši??
sk. šeit:
http://commons.wikimedia.org/wiki/Bastei_%28Sachsen%29
From:[info]kinskis
Date:17. Jūnijs 2008 - 17:22
(Link)
vienkārši, rīgas mērs pauluči, pēc diezgan fundamentālas rīgas pārplānošanas, "atvēra" pilsētu, nojaucot veco viduslaiku pilsētas valni un tā vietā pēc dažādu laikmetīgu eiropas (piem., parīzes) pilsētu parauga izveidoja bulvāra loku, kuram abās malās uzslējās smalkāko īres u.c namu korona. No vecās pilsētas vaļņa atsātja tikai bastejkalnu, savukārt jauno bulvāri, kas bija radies vaļņa vietā - vienā posmā par basteja bulvāri, kam it kā jāpauž, kas te bijis senāk.
manā izpratnē šo ideju pietiekami sparīgi nes arī bastejkalns viens pats, un nekāda vaina nebūtu bijusi, ja meierovica bulvārim atjaunotu republikas laika nosaukumu, jebšu mums te tagad kāda cita valsts funkcionē?
From:[info]blondulla
Date:17. Jūnijs 2008 - 17:36
(Link)
nu katrā ziņā tas ir labāks variants nekā pārdēvēt lidostu, ja jau vajadzīgs kompromiss :)
From:[info]kinskis
Date:17. Jūnijs 2008 - 18:09
(Link)
par to jau es te.. par to pašu. ja izdomās to maucīgo oranžtiltu vēl šādi nodēvēt, atbraukšu pats personīgi. ar ķieģeli.
[User Picture]
From:[info]bez4pieci
Date:17. Jūnijs 2008 - 16:02
(Link)
un tagad visiem šeit kaut kas jāiekomentē, lai kinskis nepadomātu... nu, kaut ko sliktu nepadomātu.
From:[info]kinskis
Date:17. Jūnijs 2008 - 16:23
(Link)
nē, nav.
vispār šis ieraksts iesākumā radās kā komentārs vienam citam ierakstam. kad bija gatavs, padomāju, ka nav diez ko jauki ķēzīt citu žurnālos, tikai tādēļ, ka viņi vieglprātīgi ķengā (abstrahējoties no to izvrizītājiem) labus nodomus un priekšlikumus. nu ko, es kādu pārmācīšu, vai? (tālāk šo tēmu var izvērst saskaņā ar "kaķīša dzirnaviņu' finālu)

tā nu to pārliku te, izejot tajā skaitā no likumsakarības, ka te ieraksti noliekas rātni un akurāti, tikai laiku pa laikam izraisot pa kādai flegmatiskai piebildei :)