|
[5. Jan 2010|12:07] |
vulgārākā garšu kombinācija, kāda starplaikos joprojām novērojama "tipiskajā latviešu virtuvē" (sab.ēd.uzņ.) ir cālis ar ananāsiem. šķiņķis ar kausētu sieru arī cērt asi, bet to es atceros tikai tā - teorētiski - nav gadījies būt tik izklaidīgā garastāvoklī, lai netīšām kaut ko tādu pasūtinātu. savukārt ananāsi pie cāļiem mēdz būt arī ēdienkartē nepieminēti. tā, ka laikam nākotnē tomēr būs tā aizdomīgi jāapvaicājas par sastāvdaļām (ko es parasti nedaru vispār). |
|
|
Comments: |
õ jā - un dēvē jamo parasti par "Havajas Cāli" (cik zīmīgi - ne ;) wee...
būtu labi, ja tā havaja vienmēr būtu klāri pasvītrota. lai, ja nekā citādi, tad vismaz zirņus ar SPEĶI var tā vietā izvēlēties.
ешь ананасы, рябчиков жуй! un tā tālāk, kā pēc notīm.
es bērnībā neēdu sīpolus. un vinegretu arī. sīpolus nekad nepieminēja ēdienkartē, ja nu vienīgi klopsī. zemiska vulgaritāte.
| From: | f |
Date: | 5. Janvāris 2010 - 13:20 |
---|
| | | (Link) |
|
bļāviens, ja kāds pieliek mērcei ananasu un miljons asās garšvielas, es vienkārši iekūstu tajā mērcē, jo kaut kas tik garšīgs ir kā no debesu valstības nācis.
From: | |
Date: | 5. Janvāris 2010 - 14:03 |
---|
| | | (Link) |
|
nu vista ar sieru (kaut kādu ģešovo krievijas, kā likums) plus paprika, vai arī rīvmaizē apcepts siers jau arī nav nekāda cordon bleu pilotāža.
From: | |
Date: | 5. Janvāris 2010 - 14:04 |
---|
| | | (Link) |
|
šķiņķis ar medu&sinepēm, toties, cik atceros no saviem gaļēdāja laikiem, gan bij tīri gardi.
| From: | kants |
Date: | 5. Janvāris 2010 - 18:45 |
---|
| | nevērība | (Link) |
|
man šķiet, esi palaidis garām kaut ko nopietnāku. līdzās pangasijas filejai. vinegretiem, velns vinjzinnokā taisītām kotletēm un tamlīdzīgi tipiskajā latviešu virtuvē centrālo vietu ieņem "franču karbonāde", ko var atrast katrā sevi cienošā gaģušņikā - sīksts gaļas gabals tukainā, miklā panējumā, pārklāts ar ūdeņainiem importa tomātiem un tie savukaārt - ar izkusušu un tad atsildītu pašu taukaināko un lētāko sieru. ja paveicas - pa virsu ir arī majonēzes rūtiņas.
Kas vainas šķiņķim ar kausēto sieru? Protams, ja runa ir par kūpināto šķiņķi vulgaris, ar salpetri iekrāsoto, nevis kaut kādām īstenajām žāvgaļām (kuras sabiedriskajā ēdināšanā parasti nemaz nedod). | |