Comments: |
Ir tā mocarella, bezgaršīgs izvarots biezpiens samīcīts zoss olas lieluma pikucī, ievietots maisiņā ar kaut kādu žļurgu un tiek pārdots visos lielveikalos. Kā Tev tāds mēsls var garšot - jei bogu, nesaprotu. :D
Tas vispār nav salīdzināms ar īsto;)
Man jau sākušas rasties "ēsmas aizdomas" - raukšu degunu arī tad, ja veikalos kāds tirgos īsto mocarellu, jo iespaids jau ir neglābjami samaitāts. Sieva gan to ēd kopā ar tomātiem, bet man labāk kamambērs garšo.
mamut, nezaimo! tas, ko var dabūt latvju lielveikalos, visumā arī atbilst tavam aprakstam. un to lielākoties ražo vācijā, vai pat lietuvā no govs piena. te ir runa par vienu patiesu "augstas izcilības produktu", ko pat, teiksim, milānieši paģēr pa taisno atgādātu no neapoles apkaimes. tādam valentino rīta mozzarellu piegādā helikopterī uz to ostu, kuras tuvumā dreifē viņa jahta.
ļauj taču mamutam lepoties ar savu aprobežotību, viņš šito štelli rūpīgi kopj :)
:DDD nekā nezinu, es aprakstu Latvijas veikalos nopērkamās briesmas. :D
starp citu, ar sačakarētu biezpienu tur pat attālas līdzības nav. vienrīt, apkarodams kafijas vajadzībām uzsildītā piena plēvi (tā bija izveidojusies tāda pamatīga, labs piens) un makarēdams ar pirkstiem to nost no karotes, nonācu pie secinājuma, ka tieši plēves materiāls, pārkausēts un sabumbulēts arī varētu būt īstā mozzarellas būtība. (nu, es tā fantazēju)
Tev takšu vajadzēja būt tik daudz godaprātam, lai nesauktu vārdā Piena Pl.... tik daudzu tautību bērnu bērnības traumu.
Nezinu, kāda izskatās kārtīga mozzarella, bet tā, ko es aprakstu, ir elastīga, kā no gumijas. :D un, kad to griež, konsistence atgādina smalkgraudainu biezpienu. Slapju. ;)) | |