kihelkonna - paika 18 [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

paika 18 [26. Nov 2015|13:09]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

es te visiem tikai prasu, un nekā nestāstu. pastāstīšu par manas diētas attīstību (mana dīvainā diēta ir autoimūnais paleo - gaļa un dārzeņi, bez piena, graudiem un olām). nekas jau tur neattīstās, tikai vieni šortkati noņemas un citi ieviešas. ik pa laikam krītu kādā grāvī. piemēram, man ļoti patīk visādi sutināti kāposti. patika - jo es viņus ēdu, kamēr tagad man iekšas raustās par kāpostiem iedomājoties vien. nākamais grāvis bija ēst pārāk daudz gaļas. pašlaik esmu atkal uz stabilā ceļa, gaļa un dārzeņi ir pareizajās attiecībās (gaļa 100-300 grami, dārzeņi ap 2 litriem, ieskaitot zaļos). sarežģītākā daļa ir tumšzaļie, velkos uz alfu pēc keila, jo tuvējos veikalos vieni pētersīļi. esmu pat iegādājusi kokosriekstu eļļu. mikreni vairs nelietoju; asociējas ar kāpostiem.

mana pēdējā aktualitāte ir krājumu taisīšana. sacepu lielu maisu ar kotletēm un arī mazas ceptu aknu porcijas (aknas man garšo, citiem nē), ieliku saldētavā, tagad priekš pusdienām vienkārši dažas kotletes izķeksēju, un kārtējā ēdienreizē varu iespringt tikai uz dārzeņiem. laulenis savukārt ir gaļēdājs, viņam taisu gaļas gabalu vakariņās, viņš ēd ļoti vienkāršas lietas, bet labprāt noēd arī viņam atstātos dārzeņus. tā daudzi darot - ja taisa ēdienu, tad trīskārtīgu, un divas ēdienreizes paliek saldētavā. ja ieguglē bunch meal, tad vispār atrodas malači, kas taisa ēst reizi nedēļā, trīs stundās sataisot saldējamus ēdienus visai nedēļai.

nu un lai man neizietu tāpat kā ar tiem kāpostiem, esmu sev nolikusi tādu programmu. katru reizi taisu citu pamatdārzeni. brokolis, ķirbis (alfā ir sviesta ķirbji squash, ļoti gardi, ja sacep), baklažāns, un tā tālāk. otrdienās mums ir burkāni, jo tad taisu sutināto zivi dārzeņos (bērni, kas no šī ēdiena smaržas vemstās, otrdienās ir pie ōmiņa).

tālabad interesējos par dārzeņu receptēm. lai man neizietu kā ar tiem kāpostiem.

vēl patīkama ideja ir somā ielikt kārbiņu ar ķirbju sēklām. viņas var diezgan tīrīgi saēsties, ja ārpus mājas galīgi sagribas ēst.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]str
Date:26. Novembris 2015 - 13:23
(Link)
vai tev ir paredzētas pārbaudes , lai redzētu vai tas ir ietekmējis kko arī ?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:26. Novembris 2015 - 13:55
(Link)
kaut kad nākamgada vidū. bet tas visnotaļ ietekmē pašsajūtu kopumā.
[User Picture]
From:[info]grao
Date:26. Novembris 2015 - 14:02
(Link)
ahh, es tagad tikai sapratu, ka tu rīsus ar neēd.
man traki garšo laša zupa. pērku tirgū laša muguru, riktīgi taupīgais ēdiens. un garšīgi arī kad atkausēts.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:26. Novembris 2015 - 18:55
(Link)
izklausās labi! kur tieši tu dabū tās laša muguras, un ko ar viņām dari? :)
[User Picture]
From:[info]grao
Date:26. Novembris 2015 - 20:55
(Link)
laša asaka no centrāltirgus zivju paviljona, pie izejas kas tālāk no autoostas. iemetu ūdenī kopā ar lauru lapu, sāli un pipariem, novāru kamēr lec nost no asakām, tad izvelku ārā, metu iekšā dārzeņus (parasti burkānus un kāļus). pašās beigās noķibinu lasi no asakas un iemetu atpakaļ zupā. ja liels slinkums, nolieku uz šķīvīša un katrs ēdājs pats nosūkā asakas (bet laša nepietiek visai zupai, beigās paliek dārzeņi laša buljonā). visu kas no ēdienreizes paliek pāri, lieku uz lodžijas un tad saleju maisiņos un lieku saldētavā nebaltai dienai.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:26. Novembris 2015 - 20:57
(Link)
ļoti labi, paldies :)
From:[info]unpy
Date:26. Novembris 2015 - 14:27
(Link)
Kas uzlabojas vai kam ir jāuzlabojas šīs diētas rezultātā?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:26. Novembris 2015 - 18:53
(Link)
ah, tu laikam neesi lietas kursā par manu seno daiļcepienu;
diētas iemesli ir ķipa šeit http://klab.lv/users/kihelkonna/434011.html#cutid1 un manas nezinātniskās diētas apkopojums ir ķipa šeit, https://www.youtube.com/watch?v=KLjgBLwH3Wc un vēlamais rezultāts ir nekāds jeb nepasliktinājums.
From:[info]unpy
Date:26. Novembris 2015 - 18:56
(Link)
Kaut kā biju palaidis garām, jā. Sasodīts, ko vēl citu te lai saka.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:26. Novembris 2015 - 14:33
(Link)
a, kā ar kartupeļiem? un sēnēm? eļļu drīkst?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:26. Novembris 2015 - 18:54
(Link)
sēnes, eļļu drīkst, bet eļļai jāskatās izcelsme, lai nav par daudz omega 6. kartupeļi ir megaogļhidrāti un īsti nesader ar konceptu. viņi nav pilnībā jāizslēdz, bet viņiem jābūt nenozīmīgiem.