| From: | str |
Date: | 21. Aprīlis 2015 - 09:35 |
---|
| | | (Link) |
|
to vāra tik no plikiem kauliem? man liekas tad vienkāršāk ir nopirkt labu kaulu želantīnu ( ko liek klāt pat brokastu kokteiļiem)
plikiem, ar garšas dārzeņiem. vot nezinu, vēl neesmu izpētījusi šo lietu.
| From: | jojo |
Date: | 21. Aprīlis 2015 - 10:03 |
---|
| | | (Link) |
|
otrs, pēc kaulu želantīna, mēģināt aukstās gaļas visādos variantos, vislabāk majās gatavotās.
| From: | jojo |
Date: | 21. Aprīlis 2015 - 10:04 |
---|
| | | (Link) |
|
galu galā, var taču vārīt (cūkas) kājas vai galvu un dabūt to pašu buljonu ar visu želantīnu
cūkas kāju mēs vārāk regulāri; tas lauleņa mīļākais ēdiens. ideja bija ar vairāk kauliem un ilgāk :)
Tu vārīji bez kādām garšām? Ar seleriju kādu burkānu un puravu varbūt piparu un laurulapu vajadzētu tīri labam sanākt. bet es neesmu buljonu fans.
selerija, burkāns, pipari, sīpols, ķiploki, sāls. bet to visu droši vien vajadzēja vairāk.
| From: | jojo |
Date: | 21. Aprīlis 2015 - 11:12 |
---|
| | | (Link) |
|
manā galvā galerts un kaulu buljonsi ir sinonīmi, bet es neesmu lasījusi viņas grāmatu. cūkas kāju (un galvas) buljonos, galertos jābūt tam pašam, kam kaulu buljonā -
anīvejs, es patiešām ticu, ka tas, kas tev riebjas nekādā veidā nevar būt labs priekš tevis. :) ja nu vienīgi, lai noskaidrotu, ka tas tev neder (šobrīd) un kaut kādā mērā piemīt (jo kā gan citādi tas tevi atrastu). kurš pie pilna saprāta gribētu staigāt ar IZMISUMU un riebumu vēderā (un pārējās šūnās)?
| From: | jojo |
Date: | 21. Aprīlis 2015 - 11:22 |
---|
| | | (Link) |
|
p.s. ja satiksimies, drīkstēsi man par to iepriekšējo komentāŗu iejaukt sirsnīgu pliķi. piedod.
:D :D visi tavi komentāri man ir dārgi :)
| From: | jojo |
Date: | 21. Aprīlis 2015 - 10:02 |
---|
| | | (Link) |
|
+1 kaulu želantīnam
klau, plāni mainās, es palieku uz vietas, varu 10.30 aizskriet uz izpilddirekciju! vai vēlāk, līdz 12.
| From: | str |
Date: | 21. Aprīlis 2015 - 10:21 |
---|
| | | (Link) |
|
kā tev ērtāk sanāk es jau tepat
Man atkal ar vistas bulijonu nupat kaa izdevaas izmisumu aizdziit. Skukjis dabuujis veederaviirusu. Pa divaam dienaam bija kjuvis bezmaz vai caurspiidiigs. Tagad ik peec stundas apeed bljodinju ar vistas buljonu un manaami atgriezhas veseliiba - jau saak mani izriikot.
jā, tur ir kaut kāda viela, kas vajadzīga imunitātei :)
hm, tā tam nevajadzētu būt. nezinu tavu sistēmu, bet ir varianti kā kaulu buljons sanāk gardum gards. mēs tādu vāram regulāri un no izmisuma ne smakas.
kādi kauli, cik daudz, kādas piedevas, cik ilgi? :)
parasti Liellopa stilba kauli, ideāli ja tā daļa kur locītavu bļodiņa - ap kilogramu, man vairāk katlā nelien :), citreiz piemetu kādu gabalu astes (ja ciema veikalā ir) vienā no variantiem (tas no slinkuma atkarīgs) ļauju uzmest putas, tad to ūdeni noleju, kaulus nomazgāju un atkal jaunā ūdenī uz ļoti mazas uguns vāru 2-4 stundas. Klāt liek pārīti burkānu, selerija saknes gabalu, kādu selerija kātu, ķiploku, sīpolu, divus šampinjonus, 8 graudu piparus, 4 smaržīgos, 4 kadiķogas. Vasarā kad dārzā tomāti arī to piemetu. Pus ēdamkaroti sāls un tik pat cukura. Gatavu izkāš caur sietu, tie dārzeņi tāpat pārvārjījušies un visu labumu atdevuši vairs negaršo ne pēc kā. Nu ja, un ja izkāš nav arī tā tauku garša. kaut kā tā.
paldies! pilnīgi ģeniāls skaidrojums! :):)!
| From: | blond |
Date: | 21. Aprīlis 2015 - 19:06 |
---|
| | | (Link) |
|
Dārzeņus pirms tam vēlams apcept. Taukus var eleganti nonemt, kad buljons ledusskapī atdzesēts un tie sacietējuši. Buljons ir dievīgs. |