kihelkonna - paleo jaunākais [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

paleo jaunākais [21. Apr 2015|09:28]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

es uzvārīju to kaulu buljonu, ko vāra vairākas stundas.

viņš garšo pēc:
IZMISUMA.

laikam no tā, ka no kauliem karājās ārā kaulu smadzenes, un tās ir treknas. es droši zinu, ka katlā ielēju arī ūdeni, bet tagad varu saskatīt tikai taukus. bet garšo pat ne pēc taukiem, bet pēc tām nosmeļamajām putām, kas gaļu vārot parasti sākumā uzpeld. un garšojot piemetas izmisums, gluži kā no izmisumogēnajām sēnēm.

receptei ir variants arī tāds, ka visa ģimene ilgāku laiku savus apgrauztos gaļas ēdienu kaulus nedod sunim un nemet prom, bet kaut kur krāj, un kad kaste pilna, tad divas dienas vāra to buljonu. tai receptei arī šķiet kaut kāda izmisuma piegarša klāt.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]str
Date:21. Aprīlis 2015 - 09:35
(Link)
to vāra tik no plikiem kauliem?
man liekas tad vienkāršāk ir nopirkt labu kaulu želantīnu ( ko liek klāt pat brokastu kokteiļiem)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Aprīlis 2015 - 09:36
(Link)
plikiem, ar garšas dārzeņiem. vot nezinu, vēl neesmu izpētījusi šo lietu.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:21. Aprīlis 2015 - 10:03
(Link)
otrs, pēc kaulu želantīna, mēģināt aukstās gaļas visādos variantos, vislabāk majās gatavotās.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:21. Aprīlis 2015 - 10:04
(Link)
galu galā, var taču vārīt (cūkas) kājas vai galvu un dabūt to pašu buljonu ar visu želantīnu
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Aprīlis 2015 - 10:10
(Link)
cūkas kāju mēs vārāk regulāri; tas lauleņa mīļākais ēdiens. ideja bija ar vairāk kauliem un ilgāk :)
[User Picture]
From:[info]halina
Date:21. Aprīlis 2015 - 10:42
(Link)
Tu vārīji bez kādām garšām? Ar seleriju kādu burkānu un puravu varbūt piparu un laurulapu vajadzētu tīri labam sanākt. bet es neesmu buljonu fans.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Aprīlis 2015 - 10:45
(Link)
selerija, burkāns, pipari, sīpols, ķiploki, sāls. bet to visu droši vien vajadzēja vairāk.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:21. Aprīlis 2015 - 11:12
(Link)
manā galvā galerts un kaulu buljonsi ir sinonīmi, bet es neesmu lasījusi viņas grāmatu. cūkas kāju (un galvas) buljonos, galertos jābūt tam pašam, kam kaulu buljonā -

anīvejs, es patiešām ticu, ka tas, kas tev riebjas nekādā veidā nevar būt labs priekš tevis. :) ja nu vienīgi, lai noskaidrotu, ka tas tev neder (šobrīd) un kaut kādā mērā piemīt (jo kā gan citādi tas tevi atrastu). kurš pie pilna saprāta gribētu staigāt ar IZMISUMU un riebumu vēderā (un pārējās šūnās)?
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:21. Aprīlis 2015 - 11:22
(Link)
p.s. ja satiksimies, drīkstēsi man par to iepriekšējo komentāŗu iejaukt sirsnīgu pliķi. piedod.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Aprīlis 2015 - 11:58
(Link)
:D :D visi tavi komentāri man ir dārgi :)
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:21. Aprīlis 2015 - 10:02
(Link)
+1 kaulu želantīnam
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Aprīlis 2015 - 10:09
(Link)
klau, plāni mainās, es palieku uz vietas, varu 10.30 aizskriet uz izpilddirekciju! vai vēlāk, līdz 12.
[User Picture]
From:[info]str
Date:21. Aprīlis 2015 - 10:21
(Link)
kā tev ērtāk sanāk
es jau tepat
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:21. Aprīlis 2015 - 09:42
(Link)
Man atkal ar vistas bulijonu nupat kaa izdevaas izmisumu aizdziit. Skukjis dabuujis veederaviirusu. Pa divaam dienaam bija kjuvis bezmaz vai caurspiidiigs. Tagad ik peec stundas apeed bljodinju ar vistas buljonu un manaami atgriezhas veseliiba - jau saak mani izriikot.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Aprīlis 2015 - 09:43
(Link)
jā, tur ir kaut kāda viela, kas vajadzīga imunitātei :)
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:21. Aprīlis 2015 - 10:51
(Link)
hm, tā tam nevajadzētu būt.
nezinu tavu sistēmu, bet ir varianti kā kaulu buljons sanāk gardum gards. mēs tādu vāram regulāri un no izmisuma ne smakas.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Aprīlis 2015 - 10:56
(Link)
kādi kauli, cik daudz, kādas piedevas, cik ilgi? :)
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:21. Aprīlis 2015 - 11:08
(Link)
parasti Liellopa stilba kauli, ideāli ja tā daļa kur locītavu bļodiņa - ap kilogramu, man vairāk katlā nelien :), citreiz piemetu kādu gabalu astes (ja ciema veikalā ir)
vienā no variantiem (tas no slinkuma atkarīgs) ļauju uzmest putas, tad to ūdeni noleju, kaulus nomazgāju un atkal jaunā ūdenī uz ļoti mazas uguns vāru 2-4 stundas. Klāt liek pārīti burkānu, selerija saknes gabalu, kādu selerija kātu, ķiploku, sīpolu, divus šampinjonus, 8 graudu piparus, 4 smaržīgos, 4 kadiķogas. Vasarā kad dārzā tomāti arī to piemetu. Pus ēdamkaroti sāls un tik pat cukura.
Gatavu izkāš caur sietu, tie dārzeņi tāpat pārvārjījušies un visu labumu atdevuši vairs negaršo ne pēc kā. Nu ja, un ja izkāš nav arī tā tauku garša.
kaut kā tā.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Aprīlis 2015 - 11:57
(Link)
paldies! pilnīgi ģeniāls skaidrojums! :):)!
[User Picture]
From:[info]blond
Date:21. Aprīlis 2015 - 19:06
(Link)
Dārzeņus pirms tam vēlams apcept. Taukus var eleganti nonemt, kad buljons ledusskapī atdzesēts un tie sacietējuši. Buljons ir dievīgs.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Aprīlis 2015 - 21:17
(Link)
ō, tiešām tā darīšu :)