kihelkonna - paleo jaunākais [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

paleo jaunākais [21. Apr 2015|09:28]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Aprīlis 2015 - 10:56
(Link)
kādi kauli, cik daudz, kādas piedevas, cik ilgi? :)
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:21. Aprīlis 2015 - 11:08
(Link)
parasti Liellopa stilba kauli, ideāli ja tā daļa kur locītavu bļodiņa - ap kilogramu, man vairāk katlā nelien :), citreiz piemetu kādu gabalu astes (ja ciema veikalā ir)
vienā no variantiem (tas no slinkuma atkarīgs) ļauju uzmest putas, tad to ūdeni noleju, kaulus nomazgāju un atkal jaunā ūdenī uz ļoti mazas uguns vāru 2-4 stundas. Klāt liek pārīti burkānu, selerija saknes gabalu, kādu selerija kātu, ķiploku, sīpolu, divus šampinjonus, 8 graudu piparus, 4 smaržīgos, 4 kadiķogas. Vasarā kad dārzā tomāti arī to piemetu. Pus ēdamkaroti sāls un tik pat cukura.
Gatavu izkāš caur sietu, tie dārzeņi tāpat pārvārjījušies un visu labumu atdevuši vairs negaršo ne pēc kā. Nu ja, un ja izkāš nav arī tā tauku garša.
kaut kā tā.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Aprīlis 2015 - 11:57
(Link)
paldies! pilnīgi ģeniāls skaidrojums! :):)!
[User Picture]
From:[info]blond
Date:21. Aprīlis 2015 - 19:06
(Link)
Dārzeņus pirms tam vēlams apcept. Taukus var eleganti nonemt, kad buljons ledusskapī atdzesēts un tie sacietējuši. Buljons ir dievīgs.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:21. Aprīlis 2015 - 21:17
(Link)
ō, tiešām tā darīšu :)