paleo jaunākais |
[21. Apr 2015|09:28] |
|
|
|
Comments: |
hm, tā tam nevajadzētu būt. nezinu tavu sistēmu, bet ir varianti kā kaulu buljons sanāk gardum gards. mēs tādu vāram regulāri un no izmisuma ne smakas.
kādi kauli, cik daudz, kādas piedevas, cik ilgi? :)
parasti Liellopa stilba kauli, ideāli ja tā daļa kur locītavu bļodiņa - ap kilogramu, man vairāk katlā nelien :), citreiz piemetu kādu gabalu astes (ja ciema veikalā ir) vienā no variantiem (tas no slinkuma atkarīgs) ļauju uzmest putas, tad to ūdeni noleju, kaulus nomazgāju un atkal jaunā ūdenī uz ļoti mazas uguns vāru 2-4 stundas. Klāt liek pārīti burkānu, selerija saknes gabalu, kādu selerija kātu, ķiploku, sīpolu, divus šampinjonus, 8 graudu piparus, 4 smaržīgos, 4 kadiķogas. Vasarā kad dārzā tomāti arī to piemetu. Pus ēdamkaroti sāls un tik pat cukura. Gatavu izkāš caur sietu, tie dārzeņi tāpat pārvārjījušies un visu labumu atdevuši vairs negaršo ne pēc kā. Nu ja, un ja izkāš nav arī tā tauku garša. kaut kā tā.
paldies! pilnīgi ģeniāls skaidrojums! :):)!
| From: | blond |
Date: | 21. Aprīlis 2015 - 19:06 |
---|
| | | (Link) |
|
Dārzeņus pirms tam vēlams apcept. Taukus var eleganti nonemt, kad buljons ledusskapī atdzesēts un tie sacietējuši. Buljons ir dievīgs. | |