Comments: |
Es ķirbjus gabalos sagrieztus un ar eļļu apslacītus lieku cepeškrāsnī (ar visu mizu). Kamēr karsti, daļu var ēst tāpat kā piedevu gaļas ēdieniem, pārējo var sakasīt biezenī un pēc tam izmantot pankūkām, kēksiem u.tml. Var arī jaukt klāt mērcēm un sautējumiem. Ja negribas cept, tad var sagriezt gabalos un sautēt kopā ar citiem dārzeņiem (burkāniem, kartupeļiem, papriku), pievienojot kādas stiprākas garšvielas.
ļoti rosinoši! starp citu, man vēl ir medus!
Medu vajag! Bet man šobrīd nav mašīnas; ja nu gadījumā piektdien dabūšu no servisa, tad varu nobraukt garām, jo serviss samērā netālu. Vai arī nākamnedēļas sākumā, vēl nevar zināt, cik ilgi remonts aizņems.
Man patīk ķirbi vienkārši apcept uz pannas, gabaliņos sagrieztu, ar garšvielām - ķimenēm, čili pipariem, timiānu - kas nu lec pretī. Vakar piemēram ēdu tādu saceptu ķirbi ar griķiem, tomātu un avokādo. Ņam ņam.
ō, noteikti pamēģināšu :)
un starp citu, ķirbi var arī lieliski sasaldēt, tāpat gabaliņos sagrieztu
| From: | mufs |
Date: | 20. Janvāris 2015 - 13:50 |
---|
| | | (Link) |
|
īpaši slinkie saldē jau novaŗītu :D
| From: | tante |
Date: | 20. Janvāris 2015 - 13:36 |
---|
| | | (Link) |
|
kirbju keks, ķirbju pankūkas, cepts ķirbis
pankūkas - vai ira garžīgas? cik daudz ko vajag?
| From: | tante |
Date: | 20. Janvāris 2015 - 13:40 |
---|
| | | (Link) |
|
ķirbji man negaršo, bet ķirbju pankukas es ēdu :))
vaik uz rupās rīves rīvētu ķirbi, olu, pāris karotes miltu, sāli un maltus melnos piparus.. vislabak garšo ar brukleņu (ari aveņu) zapti..
| From: | mufs |
Date: | 20. Janvāris 2015 - 13:51 |
---|
| | | (Link) |
|
ļoooooti garšīgas! var arī piešaut biezpienu, vai žāv. gaļiņu vai kā citādi eksperimentēt
bet vispār tu varētu pastāstīt, kā tu taisi to ķirbja zupu ar vistu un kausēto sieru, izklausās garšīgi, gribu pamēģināt.
| From: | up |
Date: | 20. Janvāris 2015 - 14:52 |
---|
| | | (Link) |
|
sagriez gabalos un izcep cepenē, turpat blakus veselu galviņu ķiploka. kad padzisis, sastampā biezenī ar ķiploku, ēd kā kartupeļu biezputru.
| From: | chaj |
Date: | 20. Janvāris 2015 - 15:20 |
---|
| | | (Link) |
|
Garšo pie makaroniem tādā kombinācijā: ķirbis, tomāti (konservēti, piemēram), ingvers, ķiploks, baziliks (var nelikt), visu sautē
neesmu kulinārā autoritāte, bet briesmīgi mīlu ķirbjus. man ļoti garšo maltās gaļas mērcīte, ja ierīvēts ķirbis. un vēl suteklis - apcepta maltā gaļa, rīvēti burkāni un ķirbis un rīsi. un vēl ļoti garšīga ir ķirbju-dārzeņu biezzupa, kad novāra dārzeņus (ķirbis, kartupelis, burkāns, kāposts/ķīnas kāposts/puķkāposts, paprika apcepta ar sīpolu), pieliek konservētus tomātus savā sulā, dažādas garšvielas. svarīgi lai liels tomātu īpatsvars, tad ēd arī tie, kam ķirbis ne pārāk. ja liek pavairāk piparu, ķiploku un ingveru (man labāk patīk pulveris), sanāk ļoti sildoša lai gan ne pārāk asa. bet var taisīt arī asu. ēd ar krējumu, ja ir - svaigiem zaļumiem un baltmaizes grauzdiņiem
un vēl es ļoti iesaku sviesta ķirbi, ļoti labs cepšanai, var vnk sacept gabaliņos un ēst pie gaļas. vai iecept omletē | |