|
28. Jan 2015|12:23 |
neesmu kulinārā autoritāte, bet briesmīgi mīlu ķirbjus. man ļoti garšo maltās gaļas mērcīte, ja ierīvēts ķirbis. un vēl suteklis - apcepta maltā gaļa, rīvēti burkāni un ķirbis un rīsi. un vēl ļoti garšīga ir ķirbju-dārzeņu biezzupa, kad novāra dārzeņus (ķirbis, kartupelis, burkāns, kāposts/ķīnas kāposts/puķkāposts, paprika apcepta ar sīpolu), pieliek konservētus tomātus savā sulā, dažādas garšvielas. svarīgi lai liels tomātu īpatsvars, tad ēd arī tie, kam ķirbis ne pārāk. ja liek pavairāk piparu, ķiploku un ingveru (man labāk patīk pulveris), sanāk ļoti sildoša lai gan ne pārāk asa. bet var taisīt arī asu. ēd ar krējumu, ja ir - svaigiem zaļumiem un baltmaizes grauzdiņiem
un vēl es ļoti iesaku sviesta ķirbi, ļoti labs cepšanai, var vnk sacept gabaliņos un ēst pie gaļas. vai iecept omletē |
|