kihelkonna - ķurbē [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ķurbē [20. Jan 2015|13:03]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

man ir ļoti liels ķirbja gabals. daļu izvārīšu ķirbja zupā (ar vistas fileju un kausēto sieru, an ļoti garšo), bet viss nesalīdīs katlā. kulinārās autoritātes, ieteiksiet kaut ko? zinot manas īpatnības :)
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:20. Janvāris 2015 - 13:25
(Link)
Es ķirbjus gabalos sagrieztus un ar eļļu apslacītus lieku cepeškrāsnī (ar visu mizu). Kamēr karsti, daļu var ēst tāpat kā piedevu gaļas ēdieniem, pārējo var sakasīt biezenī un pēc tam izmantot pankūkām, kēksiem u.tml. Var arī jaukt klāt mērcēm un sautējumiem. Ja negribas cept, tad var sagriezt gabalos un sautēt kopā ar citiem dārzeņiem (burkāniem, kartupeļiem, papriku), pievienojot kādas stiprākas garšvielas.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:20. Janvāris 2015 - 13:36
(Link)
ļoti rosinoši! starp citu, man vēl ir medus!
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:20. Janvāris 2015 - 13:48
(Link)
Medu vajag! Bet man šobrīd nav mašīnas; ja nu gadījumā piektdien dabūšu no servisa, tad varu nobraukt garām, jo serviss samērā netālu. Vai arī nākamnedēļas sākumā, vēl nevar zināt, cik ilgi remonts aizņems.
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:20. Janvāris 2015 - 13:25
(Link)
Man patīk ķirbi vienkārši apcept uz pannas, gabaliņos sagrieztu, ar garšvielām - ķimenēm, čili pipariem, timiānu - kas nu lec pretī. Vakar piemēram ēdu tādu saceptu ķirbi ar griķiem, tomātu un avokādo. Ņam ņam.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:20. Janvāris 2015 - 13:37
(Link)
ō, noteikti pamēģināšu :)
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:20. Janvāris 2015 - 13:26
(Link)
un starp citu, ķirbi var arī lieliski sasaldēt, tāpat gabaliņos sagrieztu
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:20. Janvāris 2015 - 13:50
(Link)
īpaši slinkie saldē jau novaŗītu :D
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:20. Janvāris 2015 - 13:57
(Link)
:)
[User Picture]
From:[info]tante
Date:20. Janvāris 2015 - 13:36
(Link)
kirbju keks, ķirbju pankūkas, cepts ķirbis
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:20. Janvāris 2015 - 13:37
(Link)
pankūkas - vai ira garžīgas? cik daudz ko vajag?
[User Picture]
From:[info]tante
Date:20. Janvāris 2015 - 13:40
(Link)
ķirbji man negaršo, bet ķirbju pankukas es ēdu :))

vaik uz rupās rīves rīvētu ķirbi, olu, pāris karotes miltu, sāli un maltus melnos piparus..
vislabak garšo ar brukleņu (ari aveņu) zapti..
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:20. Janvāris 2015 - 13:47
(Link)
Ķirbju pankūkām ir divi veidi - tāds kā Tantes minētais, ar svaigu ķirbi, otrs ir ar biezeni http://www.sapforums.lv/index.php?t=77013
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:20. Janvāris 2015 - 13:51
(Link)
ļoooooti garšīgas!
var arī piešaut biezpienu, vai žāv. gaļiņu vai kā citādi eksperimentēt
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:20. Janvāris 2015 - 14:21
(Link)
bet vispār tu varētu pastāstīt, kā tu taisi to ķirbja zupu ar vistu un kausēto sieru, izklausās garšīgi, gribu pamēģināt.
[User Picture]
From:[info]up
Date:20. Janvāris 2015 - 14:52
(Link)
sagriez gabalos un izcep cepenē, turpat blakus veselu galviņu ķiploka. kad padzisis, sastampā biezenī ar ķiploku, ēd kā kartupeļu biezputru.
[User Picture]
From:[info]chaj
Date:20. Janvāris 2015 - 15:20
(Link)
Garšo pie makaroniem tādā kombinācijā: ķirbis, tomāti (konservēti, piemēram), ingvers, ķiploks, baziliks (var nelikt), visu sautē
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:28. Janvāris 2015 - 12:23
(Link)
neesmu kulinārā autoritāte, bet briesmīgi mīlu ķirbjus. man ļoti garšo maltās gaļas mērcīte, ja ierīvēts ķirbis. un vēl suteklis - apcepta maltā gaļa, rīvēti burkāni un ķirbis un rīsi.
un vēl ļoti garšīga ir ķirbju-dārzeņu biezzupa, kad novāra dārzeņus (ķirbis, kartupelis, burkāns, kāposts/ķīnas kāposts/puķkāposts, paprika apcepta ar sīpolu), pieliek konservētus tomātus savā sulā, dažādas garšvielas. svarīgi lai liels tomātu īpatsvars, tad ēd arī tie, kam ķirbis ne pārāk. ja liek pavairāk piparu, ķiploku un ingveru (man labāk patīk pulveris), sanāk ļoti sildoša lai gan ne pārāk asa. bet var taisīt arī asu. ēd ar krējumu, ja ir - svaigiem zaļumiem un baltmaizes grauzdiņiem


un vēl es ļoti iesaku sviesta ķirbi, ļoti labs cepšanai, var vnk sacept gabaliņos un ēst pie gaļas. vai iecept omletē