kihelkonna - grāmatas elektroniski latviski [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

grāmatas elektroniski latviski [15. Jan 2013|09:38]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

======
Grāmatas elektroniski (par brīvu)
© Visas tiesības neaizsargātas. Izplatīt! Visos iespējamajos veidos.
======

dažreiz sanāk sarunas par šo saitu. visas manā vakardienas postā minētās latviskās grāmatas ir no turienes. jāieraksta guglē "grāmatas elektroniski" (ja nav linka pie rokas) un tad nokļūst te http://gramataselektroniski.blogspot.com/

viņus laikam vajā, tāpēc galvenā adrese nupat mainīta.

tur ir nu jau tūkstošiem elektronisku grāmatu latviešu valodā. pārsvarā pavecas grāmatas (īpaši mani sajūsmina "vīriešiem līdz 16 gadiem" un "mācies remontēt savu televizoru"), bet ir arī daži jaunie dižpārdokļi, piemēram, krēslas grāmatas un da Vinči kods. akcents uz populārzinātnisko literatūru. piemēram, tur ir visa apvāršņa sērija. šo resursu brangi lietoju, lasot sīčiem priekšā grāmatas.

vairums grāmatu ir fb2 formātā. ja nevar attaisīt, tad tālāk jādara tā. guglē jāieraksta "convert online fb2 to doc" un jāklausa instrukcijām. es tā konvertēju failus visos virzienos (parasti lielus bilžainus pdf uz doc) un man nav iecienītā saita; katru reizi lietoju citu.

vai arī jāinstalē cool reader 3 vai cita e-grāmatu lasīšanas bezmaksas programma.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:15. Janvāris 2013 - 09:57
(Link)
o, sci-fi arī ir. akurāt viskas tāds, kas jaunībā tētuka krājumos bija. nostalžī :)
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:15. Janvāris 2013 - 10:13
(Link)
Paldies par jauno linku! Laikam jau šos tiešām vajā.
From:[info]fedrs
Date:15. Janvāris 2013 - 10:32
(Link)
Droši vien vajā Aspāzija. Viņa labprāt nodedzinātu arī bibliotēkas, lai kāds bez maksas kaut ko neizlasa.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:15. Janvāris 2013 - 10:39
(Link)
kas ir Aspāzija?
From:(Anonymous)
Date:14. Oktobris 2020 - 13:40
(Link)
Cik man zināms, bibliotēkās ir dalības maksa un par kopijām maksā atsevišķi. Starp citu, vai darotpirātisma ideologi pasi strādā bez algas vai tomēr pieprasa naudu savā darba vietā?
From:[info]fedrs
Date:14. Oktobris 2020 - 15:53
(Link)
Kāds ir noskanējis tavas Saplēstās mežģīnes?
[User Picture]
From:[info]lemurs
Date:15. Janvāris 2013 - 11:44
(Link)
jā, jā zāģēsim tik nost zaru, uz kura paši sēžam. lai dzīvo pirāti! nafig mums vajadzīgi jauni tulkojumi un jauna oriģināliteratūra. kad nebūs jaunu, lasīs tos pašus vecos! vai nelasīs nemaz.
[proti, tikai ar izdevējdarbību nekādi nesaistīts cilvēks nezina, cik svarīgs latviešu izdevējiem ir katrs pārdotais eksemplārs un cik lielā mērā no tā ir atkarīgas jaunas grāmatas. un arī tas, vai tās jaunās grāmatas par normāliem honorāriem tulkos cilvēki, kas tulkot prot, vai par nožēlojamām kapeikām tie, kuri citu darbu nespēj atrast.]
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:15. Janvāris 2013 - 13:23
(Link)
piedod, nebiju daudz domājusi par šo aspektu. bet Apvāršņa sēriju un "mācies remontēt savu televizoru" jau no jauna neizdos, turklāt ar jauno Darela tulkojumu kaut kas nav kārtībā. un es mierinu sevi ar to, ka pateicoties bagātīgajai priekšālasīšanai (un vairākas priekšālasāmās grāmatas man ir gan papīrā, gan pirātiski) mani bērni būs cītīgi lasītāji un grāmatu pircēji :)
[User Picture]
From:[info]lemurs
Date:15. Janvāris 2013 - 14:06
(Link)
nāā, es atvainojos, tas nekādi nebija domāts personiski utt. vienkārši dažiem izdevējiem ar tiem pirātiskajiem zalkšiem bija vienošanās, ka tās grāmatas, kuras joprojām ir pārdošanā grāmatnīcās, viņi savā lapā neizliek. bet viņi, zalkši, izliek. tieši pirms īsa brīža biju par to niknojusies un tad trāpīju uz šī ieraksta :)
un skaidrs, ka ikviens lasītājs ir lasītājs. bet nelasītājs ir nelasītājs. un labāk, lai lasītājs lasa visādus tekstus - pirātiskus un nepirātiskus - nekā nelasa neko un ir nelasītājs.
un atzīstos, ka šo un to no sērijas "mācies remontēt savu televizoru" arī es no šiem pašiem pirātiem esmu ņēmusi. tāpat mēdzu ievilkt šo un to citās lielajās valodās (bieži vien arī tad, kad papīra grāmata stāv plauktā, taču elektroniskajā vajadzīgo teksta vietu var uzšķirt ātrāk). utt.
un tomēr: ja lasītāju/grāmatpircēju skaits ir tik mazs, jaunos izdevumus piratizēt nevajadzētu. vecos, jā, protams!
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:15. Janvāris 2013 - 14:14
(Link)
konkrētajā saitā saka, ka viņi neizliks grāmatas, kas jaunākas par 10 gadiem. tomēr ir arī dažas jaunākas grāmatas, un tās populārākās. piekrītu, nav labi. mierinājumam - krēslai ir bojāts fails. un es priekš izdevēju kabatām jau esmu norakstīta, jo pārsvarā lasu angliskās grāmatas, kuras droši vien nekad netiks latviski tulkotas. (es pat būtu ar mieru kādu par kapeikām iztulkot.)
From:(Anonymous)
Date:14. Oktobris 2020 - 13:53
(Link)
Pirmā dzirdēšana par lasītāju, kas kļūst par principiālu nelasītāju ideoloģisku iemeslu dēļ (lai tikai nebūtu jāsamaksā par grāmatu, ko viņš vēlas iegūt savā īpašumā). Starp citu, vai šis pats cilvēks to pašu ideoloģisko iemeslu dēļ dzīvo parkā zem koka un pārtiek no zales, lai iedoloģisku iemeslu dēļ iespītētu namsaimniekiem, bankām, veikalniekiem, pakalpojumu sniedzējiem un kafejnīcu īpašniekiem?
Tā ka pirāteļu mēģinājumi uzdoties par vienīgajiem lasīšanas glābējiem ir nožēlojami un nolemti neveiksmei, tāpat kā mēģinājums dalīt cilvēkus lasītājos un nelasītājos. Fakts,ka cilvēks ir ieguvis savā īpašumā, piemēram, 100 grāmatas, nenozīmē, ka viņš ir ''lasītājs''. Mēs visi esam varbūt kādu 100 grāmatu lasītāji un visa pārējā nelasītāji.
Bet vcos padomju televizorus remontēja, uzsitot ar dūri. Vēl pameklējiet instrukciju, kā labot Zengera šujmašīnu, bija laiks, kad šī ierīce, kuru tagad varbūt kādā muzejā var apskatīt un arī tad vēl nomocīsieties meklē kurā, bija pirmās nepieciešamības prece.
From:(Anonymous)
Date:14. Oktobris 2020 - 14:26
(Link)
Piemēram, Aizeka Azimova "Es, robots" ir, bet nav vecāks par 10 gadiem, jo sērijai ''Fantstikas pasaulē'' nu jau pusgadsimts pagājis, bet austrumu kaimiņš šo pašu krājumu šogad izdeva atkārtoti, savukārt latviski nesen izdeva Azimova triloģiju "Fonds". Vispār būs pagrūti sameklēt kaut ko vēsturisku, atkārtoti neizdotu un šodien nepieprasītu - ja nu vienīgi Sebastjana Vobāna ''Par cietokšņu aizsardzību un sturmēšanu'' 1744. gada krievu izdevumā, pie tam vēl vecajā drukā. Tas tiešām ir retums, kuru ne visur (ieskaitot trekerus) atradīsi. Bet arī tad turiet īkšķus, lai pēkšņi kādam nerastos interese par to, kā biedrs Horns tā Kunga 1621. gadā Smilšu bastionu ņēma un kā viņa darba stils saskanēja ar to teoriju, ko drusku vēlāk aprakstīja Vobāns, un runa nav par Rgas kinostudijas filmu...
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:14. Oktobris 2020 - 14:30
(Link)
pēdējais, ko izlasīju no turienes, bija
No Braku kalna: stāsts par Rūdolfa Blaumaņa dzīvi (1973)
From:(Anonymous)
Date:14. Oktobris 2020 - 14:05
(Link)
Starp citu, arī papīra grāmatu var nozagt, bet elektronisko nopirkt.
Vecajos labajos 90. gados redzēju, ka viens tipiņš mēģināja apzagties antikvariātā, kur es arī pa reizei iegriezos. Personāls nolēma policiju nesaukt, organizēja tipiņam iespēju drusku pakunkstēt un tad palaida.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:15. Janvāris 2013 - 13:39
(Link)
nu ikurāt šī paša iemesla pēc arī bibliotēkās grāmatas, kas izdotas pirms 2002. gada tiek izņemtas makulatūrai... :)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:15. Janvāris 2013 - 13:59
(Link)
smags jautājums. manu vecāku mājās pēkšņi parādījās liels daudzums visādas klasikas. Markess un tamlīdzīgi. izrādās, vietējā bibliotekāre to visu aiznesusi uz ciema kurtuvi (mans tēvs bija kurinātājs).
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:15. Janvāris 2013 - 14:09
(Link)
šis jau ir bezmaz vai noziegums - esmu dabūjusi grāmatas, kuras Limbažu bibliotēka būtu atdevusi makulatūrā - Zīļuks, Plūdoņa dzeja bērniem, skaisti ilustrētas Raiņa un Skalbes bērnu gramatas no Pasaku kamolīša un bitites sērijas, un gramatas nebūt nebija noskretušas, bērni būtu varējuši tās lasīt vēl ilgi
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:15. Janvāris 2013 - 14:15
(Link)
vai man česiņ. es šitādas nolietotas par kapeikām pērku čiekurkalna tirgū.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:15. Janvāris 2013 - 14:34
(Link)
Pie tam tās LPSR laiku bērnu grāmatas ir gan formas gan satura ziņā nenovecojušas - viens, ka izdeva latviešu bērnu literatūras klasiku, otrs, ka ilustrēja ļoti labi mākslinieki. Kāpēc tie bibliotekāri nedrīkst vismaz izlikt kaut vai kastes, kur katrs var ņemt uz mājām cik var aiznest, un tad to, kas paliek pāri uz kurtuvi? Jā un zalkšu saits - atbalstāma lieta, lai kā arī izdevējiem nesūrstētu "kliņģeri, kas krīt no gaisa". Tā ir vēl viena iespēja tiem latviešiem, kas vairs nedzīvo Latvijā lasīt latviesu valodā.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:15. Janvāris 2013 - 14:52
(Link)
bibliotēkas dara visādi. mūsu fakultātē kādreiz arī veda uz kurtuvi, bet tad tika panākts, ka viņi tās grāmatas salika pieejamā vietā un ātri viss tika savākts; tur bija reāla klasika. par bērnu grāmatām man gan ir domas. man ir dažas vecas vācu bērnu grāmatas, tās var gadiem ilgi šķirstīt un ar bērniem apspriest bildēs redzamās detaļas. un vispār veco laiku bērnu grāmatas ir labas. mūlaiku bērnu grāmatās parasti ir kāds daiļš noskaņu nesošs kricelis, un tur noteikti nav ko ilgi appriest ar bērnu. ja gribas vairot vārdu krājumu, tad labāk bez tādām.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:15. Janvāris 2013 - 16:35
(Link)
man ir gadījies šādi (pa ceļam līdz kurtuvei) dažu labu bibliogrāfisku retumu dabūt
From:(Anonymous)
Date:14. Oktobris 2020 - 13:35
(Link)
vai google tulkojamais rīks, kas vispār tulkot neprot. Starp citu, b. Ločmeļa izpildītie ''skani'' vietām ir tikpat nelasāmi. Laikam pirātelis nezina, ka pēc teksta sagatavošanas to vēlams arī pārbaudīt un, ja vajadzīgs, izlabot.

Lai gan Latvija jau 12 gadus ir ES un NATO, kādā daļā sabiedrības - neņemos sriest, cik lielā - ir izplatīta padomju laiku domāšana: darba jābūt minimāli aktīvam, attiecīgi arī minimāli jāsaņem un tad agresīvi jāpieprasa viss bez maksas (vai jāzog). Pie tam cilvēks, kurš par savu darbu vēlassaņemt algu, vai viņš būtu redaktors, tulkotājs, iespiedmašīnas operators vai persona, kas uzkopj tipogrāfijas telpas (arī vajadzīg darbs, bez kura viss pārējais nenotiek) ir briesmīgs ļaundaris. Starp citu, pirāteļu lapelē ir plaši izplatīta komunisma ideoloģija, kas vārās naidā pret visiem strādājošajiem, vai tie būtu uzņēmēji vai vienkārša darba darītāji.
From:(Anonymous)
Date:17. Septembris 2016 - 17:54

ELEKTRONISKĀS GRĀMATAS

(Link)
derētu pievienot šo saiti: https://examplewordpresscom1500.wordpress.com/