kihelkonna - grāmatas elektroniski latviski [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

grāmatas elektroniski latviski [15. Jan 2013|09:38]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:15. Janvāris 2013 - 13:23
(Link)
piedod, nebiju daudz domājusi par šo aspektu. bet Apvāršņa sēriju un "mācies remontēt savu televizoru" jau no jauna neizdos, turklāt ar jauno Darela tulkojumu kaut kas nav kārtībā. un es mierinu sevi ar to, ka pateicoties bagātīgajai priekšālasīšanai (un vairākas priekšālasāmās grāmatas man ir gan papīrā, gan pirātiski) mani bērni būs cītīgi lasītāji un grāmatu pircēji :)
[User Picture]
From:[info]lemurs
Date:15. Janvāris 2013 - 14:06
(Link)
nāā, es atvainojos, tas nekādi nebija domāts personiski utt. vienkārši dažiem izdevējiem ar tiem pirātiskajiem zalkšiem bija vienošanās, ka tās grāmatas, kuras joprojām ir pārdošanā grāmatnīcās, viņi savā lapā neizliek. bet viņi, zalkši, izliek. tieši pirms īsa brīža biju par to niknojusies un tad trāpīju uz šī ieraksta :)
un skaidrs, ka ikviens lasītājs ir lasītājs. bet nelasītājs ir nelasītājs. un labāk, lai lasītājs lasa visādus tekstus - pirātiskus un nepirātiskus - nekā nelasa neko un ir nelasītājs.
un atzīstos, ka šo un to no sērijas "mācies remontēt savu televizoru" arī es no šiem pašiem pirātiem esmu ņēmusi. tāpat mēdzu ievilkt šo un to citās lielajās valodās (bieži vien arī tad, kad papīra grāmata stāv plauktā, taču elektroniskajā vajadzīgo teksta vietu var uzšķirt ātrāk). utt.
un tomēr: ja lasītāju/grāmatpircēju skaits ir tik mazs, jaunos izdevumus piratizēt nevajadzētu. vecos, jā, protams!
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:15. Janvāris 2013 - 14:14
(Link)
konkrētajā saitā saka, ka viņi neizliks grāmatas, kas jaunākas par 10 gadiem. tomēr ir arī dažas jaunākas grāmatas, un tās populārākās. piekrītu, nav labi. mierinājumam - krēslai ir bojāts fails. un es priekš izdevēju kabatām jau esmu norakstīta, jo pārsvarā lasu angliskās grāmatas, kuras droši vien nekad netiks latviski tulkotas. (es pat būtu ar mieru kādu par kapeikām iztulkot.)
From:(Anonymous)
Date:14. Oktobris 2020 - 13:53
(Link)
Pirmā dzirdēšana par lasītāju, kas kļūst par principiālu nelasītāju ideoloģisku iemeslu dēļ (lai tikai nebūtu jāsamaksā par grāmatu, ko viņš vēlas iegūt savā īpašumā). Starp citu, vai šis pats cilvēks to pašu ideoloģisko iemeslu dēļ dzīvo parkā zem koka un pārtiek no zales, lai iedoloģisku iemeslu dēļ iespītētu namsaimniekiem, bankām, veikalniekiem, pakalpojumu sniedzējiem un kafejnīcu īpašniekiem?
Tā ka pirāteļu mēģinājumi uzdoties par vienīgajiem lasīšanas glābējiem ir nožēlojami un nolemti neveiksmei, tāpat kā mēģinājums dalīt cilvēkus lasītājos un nelasītājos. Fakts,ka cilvēks ir ieguvis savā īpašumā, piemēram, 100 grāmatas, nenozīmē, ka viņš ir ''lasītājs''. Mēs visi esam varbūt kādu 100 grāmatu lasītāji un visa pārējā nelasītāji.
Bet vcos padomju televizorus remontēja, uzsitot ar dūri. Vēl pameklējiet instrukciju, kā labot Zengera šujmašīnu, bija laiks, kad šī ierīce, kuru tagad varbūt kādā muzejā var apskatīt un arī tad vēl nomocīsieties meklē kurā, bija pirmās nepieciešamības prece.
From:(Anonymous)
Date:14. Oktobris 2020 - 14:26
(Link)
Piemēram, Aizeka Azimova "Es, robots" ir, bet nav vecāks par 10 gadiem, jo sērijai ''Fantstikas pasaulē'' nu jau pusgadsimts pagājis, bet austrumu kaimiņš šo pašu krājumu šogad izdeva atkārtoti, savukārt latviski nesen izdeva Azimova triloģiju "Fonds". Vispār būs pagrūti sameklēt kaut ko vēsturisku, atkārtoti neizdotu un šodien nepieprasītu - ja nu vienīgi Sebastjana Vobāna ''Par cietokšņu aizsardzību un sturmēšanu'' 1744. gada krievu izdevumā, pie tam vēl vecajā drukā. Tas tiešām ir retums, kuru ne visur (ieskaitot trekerus) atradīsi. Bet arī tad turiet īkšķus, lai pēkšņi kādam nerastos interese par to, kā biedrs Horns tā Kunga 1621. gadā Smilšu bastionu ņēma un kā viņa darba stils saskanēja ar to teoriju, ko drusku vēlāk aprakstīja Vobāns, un runa nav par Rgas kinostudijas filmu...
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:14. Oktobris 2020 - 14:30
(Link)
pēdējais, ko izlasīju no turienes, bija
No Braku kalna: stāsts par Rūdolfa Blaumaņa dzīvi (1973)
From:(Anonymous)
Date:14. Oktobris 2020 - 14:05
(Link)
Starp citu, arī papīra grāmatu var nozagt, bet elektronisko nopirkt.
Vecajos labajos 90. gados redzēju, ka viens tipiņš mēģināja apzagties antikvariātā, kur es arī pa reizei iegriezos. Personāls nolēma policiju nesaukt, organizēja tipiņam iespēju drusku pakunkstēt un tad palaida.