juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2023-08-09 17:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Forši, ka ļaudis pamanījuši Worldcoin projektu, kurā ievērojami piedalās arī Sam Altman no OpenAI/ChatGPT, līdzās citiem viņa projektiem kā kodolsintēzes enerğija un antiaging.

Worldcoin būs kă platforma, kurā dala UBI. Jau tagad viss notiek. Divas reizes mēnesī dod koinus, ja esi noskenējies, tad koini ir maciņā pa īstam, ja vēl nē, tad vari rezervēt, lai uz skenēšanas brīdi jau būtu uzkrājums. Jūlijā bija papildus īpašs disbursement.

Worldcoin tirdzniecība it kā notiek vienā marginālā biržā un iet slikti. Pašā appā vēl nevar šos koinus pirkt un pārdot.

Skenējušies jau kāds 2.1M humāno bodiju.

Cilvēki pamazām mācās kā dzīvot. Turīgākiem ļaudīm dzīvošana no trasta ienākumiem jau ir no bērna kājas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]juvenal
2023-08-10 01:47 (saite)
Nezinu. Iespējams, ka Worldcoin dibinātājiem ir kāda slepena agenda vai shēma (piem., viņi patur 30% no koiniem).

Bet viņu pašu stāstītais un tas, ko viņi liek nojaust ir, ka viņi paši nezina, kas notiek un kā viss būs. Kādā veidā radīsies nauda, pret kuru WLD varētu mainīt un kā no galīgā WLD daudzuma būs tālākie maksājumi... nav ne jausmas.

Bet sava jēga ir tam, ka viņi rada gan infrastruktūru, gan arī idejas. Ka tā visa lieta iet uz priekšu. Arī Eiropā.

Viņiem ir 2.2 miljonu skenētu lietotaju, nezinu, cik ir Eiropā. Bet 2020-2022. gadā Eiropā vajadzēja savākt 1M parakstu, lai Eiropas Komisijai būtu pienākums iniciēt UBI izskatīšanu. Toreiz savāc, ja nemaldos, ap 30% no 1M, Latvijā parakstījās kā ~5k. Netā ir lapas.

Ja Worldcoin kustība attīstās, tad nākamā Eiropas pilsoņu iniciatīva var būt cerīgāka. Arī politiki sāktu domāt šājā virzienā. Vai nav vienalga, kā šo kustību virza. Vai nu kāda popzvaigzne vai influenceri mētājas ar idejām. Vai arī Worldcoin kustība. Pozitīvi ir tas, ka jautājums iekļūst dienaskārtībā kā iespējams risinājums.

Vēsturiski daudzkārti ir bijis, ka cilvēki taustās un ceļi mainās. Kad Sam Alman 2015. gadā izveidoja OpenAI kā AGI radīšanas organizāciju, viņam ne sapņos nerādijās transformeri un tas, kā viss izveidosies. Un arī tagad, kad esam tik tuvu AGI, izrādās, ka cilvēki ir ļoti noskaņoti pret šo visu. Piem., pamanīju šādus "datus" https://twitter.com/AISafetyMemes/status/1689370024555737088

Worldcoin idejas varētu būt tās, kas cilvēkus padarītu pozitīvākus par AGI un attiecīgām pārmaiņām.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?