juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
Nezinu. Iespējams, ka Worldcoin dibinātājiem ir kāda slepena agenda vai shēma (piem., viņi patur 30% no koiniem).

Bet viņu pašu stāstītais un tas, ko viņi liek nojaust ir, ka viņi paši nezina, kas notiek un kā viss būs. Kādā veidā radīsies nauda, pret kuru WLD varētu mainīt un kā no galīgā WLD daudzuma būs tālākie maksājumi... nav ne jausmas.

Bet sava jēga ir tam, ka viņi rada gan infrastruktūru, gan arī idejas. Ka tā visa lieta iet uz priekšu. Arī Eiropā.

Viņiem ir 2.2 miljonu skenētu lietotaju, nezinu, cik ir Eiropā. Bet 2020-2022. gadā Eiropā vajadzēja savākt 1M parakstu, lai Eiropas Komisijai būtu pienākums iniciēt UBI izskatīšanu. Toreiz savāc, ja nemaldos, ap 30% no 1M, Latvijā parakstījās kā ~5k. Netā ir lapas.

Ja Worldcoin kustība attīstās, tad nākamā Eiropas pilsoņu iniciatīva var būt cerīgāka. Arī politiki sāktu domāt šājā virzienā. Vai nav vienalga, kā šo kustību virza. Vai nu kāda popzvaigzne vai influenceri mētājas ar idejām. Vai arī Worldcoin kustība. Pozitīvi ir tas, ka jautājums iekļūst dienaskārtībā kā iespējams risinājums.

Vēsturiski daudzkārti ir bijis, ka cilvēki taustās un ceļi mainās. Kad Sam Alman 2015. gadā izveidoja OpenAI kā AGI radīšanas organizāciju, viņam ne sapņos nerādijās transformeri un tas, kā viss izveidosies. Un arī tagad, kad esam tik tuvu AGI, izrādās, ka cilvēki ir ļoti noskaņoti pret šo visu. Piem., pamanīju šādus "datus" https://twitter.com/AISafetyMemes/status/1689370024555737088

Worldcoin idejas varētu būt tās, kas cilvēkus padarītu pozitīvākus par AGI un attiecīgām pārmaiņām.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?