juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2023-08-09 17:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Forši, ka ļaudis pamanījuši Worldcoin projektu, kurā ievērojami piedalās arī Sam Altman no OpenAI/ChatGPT, līdzās citiem viņa projektiem kā kodolsintēzes enerğija un antiaging.

Worldcoin būs kă platforma, kurā dala UBI. Jau tagad viss notiek. Divas reizes mēnesī dod koinus, ja esi noskenējies, tad koini ir maciņā pa īstam, ja vēl nē, tad vari rezervēt, lai uz skenēšanas brīdi jau būtu uzkrājums. Jūlijā bija papildus īpašs disbursement.

Worldcoin tirdzniecība it kā notiek vienā marginālā biržā un iet slikti. Pašā appā vēl nevar šos koinus pirkt un pārdot.

Skenējušies jau kāds 2.1M humāno bodiju.

Cilvēki pamazām mācās kā dzīvot. Turīgākiem ļaudīm dzīvošana no trasta ienākumiem jau ir no bērna kājas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2023-08-09 23:05 (saite)
"Noskenējies"?
Btw, tev kāds maksā? Esi kādas kompānijas vai dienesta "assets"? Tikai lūdzu, atbildi negodīgi.

(Atbildēt uz šo)


[info]fedrs
2023-08-10 00:17 (saite)
Par velti neviens neko nedod, protams, ja neesi ģimenes loceklis vai tuvs draugs.

(Atbildēt uz šo)


[info]zivs
2023-08-10 00:38 (saite)
Atvaino, es zinu, ka nepavelku līdz Tavai izpratnei. Tāpēc uztvēru tieši. "Kā tas tas ir, ieskenējies? Kā viņš domāja? Reģistrēties kristāla bumbā, lai dabūtu ubi? Diez vai. Es vnk niebraucu"

(Atbildēt uz šo)


[info]zivs
2023-08-10 00:45 (saite)
Tavā un manā pasaulē nav diskobumbas, kurai visi nāk klāt kā jēriņi, un ieskatās spulgām acīm skenerī, jo pasaule ir nelabojams damage, lai to pieļautu.
Tevis paša pieminētais, ka ar progresu, cilvēki vienalga tiek turēti sprostā.
Tā ir cilvēku daba, kopš sākuma. Tikai tehnoloģijas ir mainijušās iespaidīgi, lai pārņemtu arī psihi.

(Atbildēt uz šo)


[info]juvenal
2023-08-10 01:47 (saite)
Nezinu. Iespējams, ka Worldcoin dibinātājiem ir kāda slepena agenda vai shēma (piem., viņi patur 30% no koiniem).

Bet viņu pašu stāstītais un tas, ko viņi liek nojaust ir, ka viņi paši nezina, kas notiek un kā viss būs. Kādā veidā radīsies nauda, pret kuru WLD varētu mainīt un kā no galīgā WLD daudzuma būs tālākie maksājumi... nav ne jausmas.

Bet sava jēga ir tam, ka viņi rada gan infrastruktūru, gan arī idejas. Ka tā visa lieta iet uz priekšu. Arī Eiropā.

Viņiem ir 2.2 miljonu skenētu lietotaju, nezinu, cik ir Eiropā. Bet 2020-2022. gadā Eiropā vajadzēja savākt 1M parakstu, lai Eiropas Komisijai būtu pienākums iniciēt UBI izskatīšanu. Toreiz savāc, ja nemaldos, ap 30% no 1M, Latvijā parakstījās kā ~5k. Netā ir lapas.

Ja Worldcoin kustība attīstās, tad nākamā Eiropas pilsoņu iniciatīva var būt cerīgāka. Arī politiki sāktu domāt šājā virzienā. Vai nav vienalga, kā šo kustību virza. Vai nu kāda popzvaigzne vai influenceri mētājas ar idejām. Vai arī Worldcoin kustība. Pozitīvi ir tas, ka jautājums iekļūst dienaskārtībā kā iespējams risinājums.

Vēsturiski daudzkārti ir bijis, ka cilvēki taustās un ceļi mainās. Kad Sam Alman 2015. gadā izveidoja OpenAI kā AGI radīšanas organizāciju, viņam ne sapņos nerādijās transformeri un tas, kā viss izveidosies. Un arī tagad, kad esam tik tuvu AGI, izrādās, ka cilvēki ir ļoti noskaņoti pret šo visu. Piem., pamanīju šādus "datus" https://twitter.com/AISafetyMemes/status/1689370024555737088

Worldcoin idejas varētu būt tās, kas cilvēkus padarītu pozitīvākus par AGI un attiecīgām pārmaiņām.

(Atbildēt uz šo)


[info]juvenal
2023-08-10 02:12 (saite)
Man jau arī nepatīk šī skenēšanas lieta.

Daudz labāka būtu ideja par centrālo banku digitālām valūtām un parastajiem iedzīvotāju reģistriem un pasēm, kā organizēt visu UBI sistēmu. Bet redzam, ka pilsoņi šādi uz priekšu nekustas.

Un tāpēc Worldcoin ir sava loma, kā ideju vētrai. Ļoti iespējams, ka cilvēki beigās Worldcoin'u noraidīs un paliks pie centrālo banku koiniem, bet arī tad Worldcoin kustība būs bijusi tā, kas virzīja idejas uz priekšu.

Skenēšana man nepatīk nekur. Pat sab. transportā tie TV ekrānu un novērošana ir kaitinoša. Bet cilvēki samierinās, ka darbā uz datoriem ir klikšku skaitīšanas programma, ka noliktavās visu fiksē, uzrauga kameras ("darba teilorizācija" - tā sauc šo performances paaugstināšanas pieeju, kas var būt arī nežēlīga), ka eveslības sistēmā boti nepārtraukti apstrādā datus visādiem pētījumiem. Bet šo ceļu esam iesākuši iet un kaut kā virzāmies uz priekšu. Varbūt, kad nonāksim labākā pasaulē, kaut ko darīsim savādāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-08-10 07:33 (saite)
Ojā, atdot visu, kas mums pieder un jebkad piederētu, bankām. Kur tādi totalitāri frīki rodas? Tu esi sektā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]juvenal
2023-08-10 02:16 (saite)
AGI ir tas, par ko senči sapņoja, lai vieglāka būtu dzīve.

Es jau saprotu mūsdienu kapitālismu. Radīt vērtības. Pat ja tas nozīmē tādus absurdus, kā dizainēt īpašas somiņas lemūriem un internetā influencēt, ka turēt mājās lemūrus ir ļoti labi un ka ļoti labi ir pirkt viņiem speciālu barību un somiņas un iekārtot mājiņas. Ta top vērtības.

OK, dažiem var būt šīs domas un varbūt tie ir labi biznesi.

Man gan liekas, ka labās bizness ir radīt AGI, lai cilvēkiem ir vairāk brīvais laiks un vairāk izvēles. Un tad cilvēki var domāt nevis par to, kā otram nopārdot lemūrus, bet kā radīt kaut ko, ko pats uzskati par vērtīgu un kas varbūt būs vērtīgs vēl kādam citam. Un bez vajadzīgas, lai tas kļūtu par dižpārdokli.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-08-10 08:03 (saite)
Fiziski mums ir vieglāka dzīve nekā mūsu senčiem. Tas ir pateicoties tehnoloģijām un apjoma ražošanai.

Mentāli iespējams cilvēki jūtas vēl sliktāk, jo lielāka konkurence, stress un satraukums, ka pasaulei pienāks gals. Tāda nu ir cilvēku daba pat kaut ko vienmēr baidīties. Varbūt vajadzētu piestrādāt tieši šajā virzienā – kā jauniešiem iemācīties nesatraukties un darīt jēdzīgas lietas nevis visus šos skamus kā bitcoinus vai Worldcoinus.

Bet es labi saprotu, ka garīgā veselība nav tik vienkārša lieta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?