juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2024-06-19 18:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nejauša ğeoinženierija: https://www.cnbc.com/2024/06/19/geoengineering-study-shipping-regulation-made-climate-change-worse.html

Kuği samazināja sēru izmešus un tas var būt liela daļa no skaidrojuma, kāpēc 2023. Gads bija karstumu rekordgads.

Nez, kā šogad pasaule cīnīsies ar karstumu viļņiem? Vai tiešām kādi influenceri neatgādinās par ğeoinženierijas izvēli? Uztaisīs spiedienu uz politiķiem?

Varbūt kāds ASV štats neizturēs un ieviesīs lokālus mērus ar kādu no ğeoinženierijas stārtapiem? Un aizstāves to kā tiesības uz dzīvību?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2024-06-19 18:44 (saite)
ģ nevis ğ

https://en.wikipedia.org/wiki/%C4%A2

https://en.wikipedia.org/wiki/%C4%9E

(Atbildēt uz šo)


[info]covid_19
2024-06-19 19:09 (saite)
eee pajautāšu speciālistam, cik daudz vulkānu ir viens kuģis? es tiešām nezinu ciparus, var būt cik daudz pasaules flote ir viena etna

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-06-19 19:20 (saite)
Par šo Skots Aleksandrs jau rakstīja pirms kāda laika. Un tagad viņš rakstīja, ka citi dati to neapstiprina, tāpēc apšaubāmi. Juvenal ir tikai novecojoša info. Laikam līdz Latvijai informācija aiziet ar nokavēšanos, jo interneta vadi ir gari un informācija tajos var iestrēgt :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2024-06-20 00:17 (saite)
Ko viņš rakstīja un par kādiem datiem, kurus citi neapstiprina, ir runa?
Nu tipa Shipping accounts for nearly 3% of global greenhouse gas (GHG) emissions, bet to saka ekofašisti, nez kā viņi to skaita un cik viņiem taisnības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-06-20 00:44 (saite)
Diez vai tev atbilde nesīs kādu prieku.

Tā vietā nocitēšu to, ko šodien lasīju no Greyenlightenment:

My prediction will come true this year, as it did last year too. ‘Big tech’ generates billions in profits and earnings annually. Bitcoin does neither and is just an overhyped energy waste. It’s little surprise investors are finally waking up to this, albeit late.

Tā ka labāk investē indeksa fondos, tam būs lielāka atdeve nekā šiem strīdiem par globālo sasilšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2024-06-21 00:49 (saite)
Paldies, investēšana un big tek veiksmes neinteresē, bet atbilde uz manu jautājumu (t.i. arī uz covid_19 jautājumu augstāk) gan mani iepriecinātu, pat ja tās saturs būtu neiepriecinošs, lai gan nespēju iedomāties, kā tas mani spētu apbēdināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2024-06-21 01:06 (saite)
Es nemāku atbildēt uz šādiem jautājumiem, jo Skota Aleksandra blogs ir visiem pieejams un katrs var atrast, ko tieši viņš ir rakstījis un uz kādiem datiem balstījies.

Es katru dienu izlasu vismaz 10 dažādus blogus. Šīs lietas es lasīju pirms kāda 1 un 3-4 mēnešiem. Mana atmiņa nav tik laba, lai paturētu prātā visus datumus, it īpaši par zemas prioritātes lietām. Man tos atkārtoti atrast aizņems tikpat daudz laika kā tev. Kāpēc tu gribi, lai es to darītu, ja tevi tas interesē vēl mazāk? Jo citādi jau tu būtu gatavs ielikt vismaz tikpat daudz pūļu meklēšanā, cik tu sagaidi no otra.

Turklāt es nedomāju, ka ir jēga atrauti lasīt kādus faktus. Ar lietām ir jāiepazīstas vispusīgi, izlasot vispirms pamatkursu un pēc tam daudzpusīgus materiālus. Iedodot kaut kādu atsauci tam, kurš nav šajā plūsmā, tā visdrīzāk tiks aplami interpretēta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?