Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2021-11-25 09:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
dr
dienas raksts:

***
Neapšaubāmi, ka Krievijas klātbūtne rada ļoti lielus drošības riskus visām tās kaimiņvalstīm. Ikvienai valstij Krievijas kaimiņos ir jāspēj būt gatavai adekvāti reaģēt uz jebkuriem drošības riskiem, kurus varētu radīt Krievija. Līdz ar to arī mūsu aizsardzības izdevumiem jābūt tādiem, kas ļautu nosargāt Latvijas drošību. Tomēr arguments par “Pleskavas tankiem”, kuri tikai gaida mirkli, lai tūdaļ pat ielauztos Latvijā, liecina par attiecīgo personu tumsonību, nekompetenci un vēlmi spēlēt uz vecām, 20. gadsimtam raksturīgām ideoloģiskajām klišejām. Pašlaik jau rit 21. gadsimta trešais gadu desmits un militārajā sfērā notiek radikāla pāreja uz jauniem ieročiem, jauniem taktiskiem un stratēģiskiem militāriem līdzekļiem.
...Latvijas izvēle ilgtermiņā stiprināt armijas kaujas spējas, iepērkot bruņutransportierus, nedaudz atgādina 20. gadsimta sākumā Sudānas neatkarības cīnītāju rīcību, kuri veidoja lielus šķēpu un bultu krājumus, lai ar tiem padzītu angļu kolonizatorus, kuri jau bija apbruņoti ar ložmetējiem. Kad Latvijas armija tiks apbruņota nevis ar bruņutransportieriem, bet ar paštēmējošu prettanku dronu armādu, tad nekāda “Pleskavas divīzija” Latvijas neatkarību vairs neapdraudēs. Varbūt tomēr ir pēdējais laiks izbeigt tērēt līdzekļus, lai Latvijas armiju apbruņotu ar 20. gadsimta ieročiem, bet ir jāpāriet uz 21. gadsimtam atbilstošu militāro bruņojumu?
***

https://neatkariga.nra.lv/komentari/juris-paiders-3/364592-biedesana-ar-pleskavas-tankiem-liecina-par-tumsonibu-un-atpalicibu


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kramers
2021-11-25 12:51 (saite)
Ko viņs saprot no ekonomikas?
Mums ir izdevīgāk nopirkt divus trīsdesmitgadīgus helikopterus un pēc tam remontēt, remontēt, remontet nekā pirkt jaunu tehniku.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2021-11-25 13:27 (saite)
ir jau iestrādes: nopirkt nepareizo tehniku, un pēc tam sapūdēt stāvlaukumā...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2021-11-25 15:07 (saite)
viss jau ir atkarīgs no tā, kas jau ir un kam tas domāts.

vēl tikai pavisam nesen bija Ukrainā zaļie cilvēciņi, ko tu tur ar prettanku droniem tur darīsi?

es saprotu nebūtu jēgas pirkt *tankus* pret tankiem, bet vai tad nav jānodrošinās pret dažādiem draudiem? protams, mož Latvijas armijai jau ar btr viss super un jaunus nevajag, bet vai to no NRA var uzzināt?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?