Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2021-11-25 09:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
dr
dienas raksts:

***
Neapšaubāmi, ka Krievijas klātbūtne rada ļoti lielus drošības riskus visām tās kaimiņvalstīm. Ikvienai valstij Krievijas kaimiņos ir jāspēj būt gatavai adekvāti reaģēt uz jebkuriem drošības riskiem, kurus varētu radīt Krievija. Līdz ar to arī mūsu aizsardzības izdevumiem jābūt tādiem, kas ļautu nosargāt Latvijas drošību. Tomēr arguments par “Pleskavas tankiem”, kuri tikai gaida mirkli, lai tūdaļ pat ielauztos Latvijā, liecina par attiecīgo personu tumsonību, nekompetenci un vēlmi spēlēt uz vecām, 20. gadsimtam raksturīgām ideoloģiskajām klišejām. Pašlaik jau rit 21. gadsimta trešais gadu desmits un militārajā sfērā notiek radikāla pāreja uz jauniem ieročiem, jauniem taktiskiem un stratēģiskiem militāriem līdzekļiem.
...Latvijas izvēle ilgtermiņā stiprināt armijas kaujas spējas, iepērkot bruņutransportierus, nedaudz atgādina 20. gadsimta sākumā Sudānas neatkarības cīnītāju rīcību, kuri veidoja lielus šķēpu un bultu krājumus, lai ar tiem padzītu angļu kolonizatorus, kuri jau bija apbruņoti ar ložmetējiem. Kad Latvijas armija tiks apbruņota nevis ar bruņutransportieriem, bet ar paštēmējošu prettanku dronu armādu, tad nekāda “Pleskavas divīzija” Latvijas neatkarību vairs neapdraudēs. Varbūt tomēr ir pēdējais laiks izbeigt tērēt līdzekļus, lai Latvijas armiju apbruņotu ar 20. gadsimta ieročiem, bet ir jāpāriet uz 21. gadsimtam atbilstošu militāro bruņojumu?
***

https://neatkariga.nra.lv/komentari/juris-paiders-3/364592-biedesana-ar-pleskavas-tankiem-liecina-par-tumsonibu-un-atpalicibu


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?