Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2014-05-03 06:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tauriņa efekts
kā tas strādā lielās kompānijās:
kkur pasaulē, šoreiz štatos, kāds apdāvināts darbinieks pakļuva zem AC ietekmes (visticamāk 230V), nokļuva slimnīcā. vispasaules panika, rūpnīcas visā pasaulē nolika mierā, notika pielaižu, testa/darba vietu drošības analīze, dokumentācijas pārstrāde, aparatūras pārbūve utt izpriecas.
pašam atņēma 240V VARIAC'us, pats piedalījos SOP izstrādē, pats pārtaisīju savu darba/testu vietu - izpriecas 2-3 dienām.
gadus iepriekš līdzīgi apdāvināts darbinieks kko ietrāpīja sev acī - tagad visi nēsā aizsargbrilles visu laiku, atrodoties ražošanas un noliktavu telpās.
nemaz jau nerunājot par iknedēļas apkārtrakstiem par ČP dažādās ražotnēs, kuri jāparaksta, lai apliecinātu, ka nepieļausi neko līdzīgu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]puuce
2014-05-03 21:11 (saite)
lai ka visi lama health and safety, man liekas, ka "izvadat aiz rokas un paradit" strada daudz labak neka "parakstiet, ka esat iepazinies ar instrukciju". protams, koledza, kad vajadzeja iet uz induction sporta zalei, man tas viss likas komiski, 4 no rita ugunsdrosibas parbaude stavot pie kopmitnu ardurvim - druscin mazak smiekligi. bet iedarbigi bija.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2014-05-03 22:15 (saite)
par H&S atbildīgajiem strādā tie, kas nespēj/negrib strādāt praktiski ;)
mums instrukcijas ir ar bildēm, praktiskie treniņi/apmācība notiek, bet papīru un instrukciju paliek par daudz - attiecīgi tās sāk uztvert nenopietni.
kas attiecas uz ugunsdzēsības trauksmēm - tās, tāpat kā pirmā palīdzība, auto vadīšana, vai tuvcīņa ir jāatstrādā līdz automātiskumam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]puuce
2014-05-03 22:27 (saite)
ja, mums ugunsdzesibas trauksmes bija katra trimestra sakuma, un vienmer naktis. pedejo, kas leni nacis no savas istabas, nida visa kapnutelpa. a, laikam pedeja trauksme, isi pirms disertaciju iesniegsanas, bija ap 9 pm vakara, lai studenti nesatrakojas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?