Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2014-05-03 06:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tauriņa efekts
kā tas strādā lielās kompānijās:
kkur pasaulē, šoreiz štatos, kāds apdāvināts darbinieks pakļuva zem AC ietekmes (visticamāk 230V), nokļuva slimnīcā. vispasaules panika, rūpnīcas visā pasaulē nolika mierā, notika pielaižu, testa/darba vietu drošības analīze, dokumentācijas pārstrāde, aparatūras pārbūve utt izpriecas.
pašam atņēma 240V VARIAC'us, pats piedalījos SOP izstrādē, pats pārtaisīju savu darba/testu vietu - izpriecas 2-3 dienām.
gadus iepriekš līdzīgi apdāvināts darbinieks kko ietrāpīja sev acī - tagad visi nēsā aizsargbrilles visu laiku, atrodoties ražošanas un noliktavu telpās.
nemaz jau nerunājot par iknedēļas apkārtrakstiem par ČP dažādās ražotnēs, kuri jāparaksta, lai apliecinātu, ka nepieļausi neko līdzīgu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kramers
2014-05-03 09:09 (saite)
Un pastāv liela varbūtība ka šāda tipa nelaimes gadījums vairs kompānijā neatkārtosies. Bet pie mums pofigs. Kaimiņu cehā tas pats notiks pēc nedēļas.
20 gadu laikā esmu strādājis daudzos celtniecības uzņēmumos Latvijā, un Vienīgais uzņēmums kurā strikti ievēroja darba drošības noteikumus ir turku firma "Gama system" kas cēla Tec-2 Rīgā. Visā būves teritorijā tev ir jābūt kaskai, aizsargbrilēm, cimdiem un spec apaviem. Ja tevi noķer 1x- brīdinājums un noņem vienu drošības zvaigzni, 2x sods tavai firmai 2000 Ls, 3x tevi neielaiž teritorijā un sods firmai N tūkstoši. Būvē strādāja ap 15-20 firmām no Latvijas, Lietuvas utt. Kopējais strādājošo skaits ap 2000 dienā. "Gamas" Darba drošības inspektori ložņāja pa visu teritoriju un tikai fočēja. Strādājot uz stalažām tev ir jābūt piesprādzētam ar drošības jostu, strādājot akā- otrs tevi drošina ar striķi. Katram darbam sava pielaide- ir jānokārto drošības instrukciju pārbaude. Kreisajā pusē čalim uz kaskas ir uzlīmes par pielaidem spec darbiem. Labajā pusē ir 3 drošības zvaigznes redzamas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

...
[info]jan09
2014-05-03 09:20 (saite)
te ir cita problēma - ja vairāk papīru, jo tīrāka pakaļa atbildīgajam par darba drošību, kas sēž ofisā. jo vairāk instrukciju, jo darbinieks sūdīgāk saprot, ko no viņa grib.
instrukcijai jābūt īsai, konkrētai, saprotamai.
par celtniecību UK īsti nezinu, bet elektrības lietas te uztver nopietni.
drošības apavi te ir obligāti visiem, vestes tiem, kas ir kustībā/montāžā, brilles manā kantorī visiem, kaskas darbam augstumā/montāžā/celtniecībā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ...
[info]pimpausis
2014-05-03 17:47 (saite)
Ari šādā veida uzņēmumā esmu pastrādājis un varu apgalvot, ka pareizi vien ir, jo paša pieredzē ir gadijies, ka šis un tas ielido acī, un tad sāc domāt, būtu uzvilcis tās brilles un viss būtu kārtībā, un īstenībā tās brilles ari nemaz tik traki netraucē, savukārt kaska, gan traucē, ja jāstrādā ar noliektu galvu, tad īsti koncentrēties uz darbu nav iespējams, jo visu laiku, jāpiedomā, ka tik tā kaska nenokrīt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ...
[info]jan09
2014-05-03 20:19 (saite)
brilles kā reizi reāli traucē, īpaši, ja ražotnē jāstrādā ar datoru, vai jālodē elektronika, pie tam sūda plasmasas gabali bojā redzi. ne velti vairums kolēģu staigā jau ar īstajām brillēm - redze ir sabeigta.
arī elektromontāžā, ierīču salikšanā brilles nav nepieciešamas. izņēmums, protams, ir darbs ar metālu - urbšana, slīpēšana.
RRR laikā nekādas brilles montāžas cehos nelietoja, ja kas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ...
[info]pimpausis
2014-05-04 09:10 (saite)
Nu montējot un lodējot man neviens nelika vilkt brilles, bet metālapstrādē tas tiešām ir nopietni, tad kad man acī ielidoja karsts kusnis no svaiga metinājuma, tad tiešām es ilgi nožēloju, ka nebiju uzvilcis brilles

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ...
[info]pimpausis
2014-05-04 09:17 (saite)
Taipat laikā reiz man vajadzēja griezt metālu ar figūrzāģi, bet man iedeva tik noskrāpētas brilles, ka bīstamāk bija griezt ar tām, nekā bez un kad es tās neuzliku, mani dikti bargi strostēja. Savukārt citā reizē man noformēja near miss negadījuma lapiņu par salauztu urbi, kas man arī likās dikti amizanti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ...
[info]jan09
2014-05-04 10:29 (saite)
cik pazīstami ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]puuce
2014-05-03 21:11 (saite)
lai ka visi lama health and safety, man liekas, ka "izvadat aiz rokas un paradit" strada daudz labak neka "parakstiet, ka esat iepazinies ar instrukciju". protams, koledza, kad vajadzeja iet uz induction sporta zalei, man tas viss likas komiski, 4 no rita ugunsdrosibas parbaude stavot pie kopmitnu ardurvim - druscin mazak smiekligi. bet iedarbigi bija.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2014-05-03 22:15 (saite)
par H&S atbildīgajiem strādā tie, kas nespēj/negrib strādāt praktiski ;)
mums instrukcijas ir ar bildēm, praktiskie treniņi/apmācība notiek, bet papīru un instrukciju paliek par daudz - attiecīgi tās sāk uztvert nenopietni.
kas attiecas uz ugunsdzēsības trauksmēm - tās, tāpat kā pirmā palīdzība, auto vadīšana, vai tuvcīņa ir jāatstrādā līdz automātiskumam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]puuce
2014-05-03 22:27 (saite)
ja, mums ugunsdzesibas trauksmes bija katra trimestra sakuma, un vienmer naktis. pedejo, kas leni nacis no savas istabas, nida visa kapnutelpa. a, laikam pedeja trauksme, isi pirms disertaciju iesniegsanas, bija ap 9 pm vakara, lai studenti nesatrakojas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?