mana kapeiciņa vislatvijas centrālajā sašuvienā

Posted on 2012.03.31 at 00:31
Tags: ,
http://www.tvnet.lv/auto/satiksme/416470-iesaceja_klume_fotoradara_novietosana
http://www.diena.lv/latvija/zinas/fotoradaru-slepsanu-ierosinajusi-valsts-policija-13939691

pāris nedēļas atpakaļ mani arī nofočēja. atzīstu - pārsniedzu ātrumu. par kādiem 10 km/h. sods gan vēl nav piesūtīts.
fotoradars bija paslēpts mašīnā, kas stāvēja novietota ceļa malā tieši pirms zīmes Nr.519 "Apdzīvotas vietas beigas". ceļa mala bija apzīmēta ar balto, nepārtraukto līniju - kas nozīmē, ka šai vietā aizliegts apstāties, par stāvēšanu nerunājot. mašīna nebija trafaretēta, nebija bākuguņu. nebija ieslēgtu avārijas gaismu un avārijas trīsstūra. mašīnas atrašanās tur bija klajš CSN pārkāpums. protams, esmu vainīga - man vajadzēja rātni braukt uz 50 līdz pašai zīmei un sākt uzņemt ātrumu tikai pēc tās, bet mana taisnīguma sajūta brēc par to, ka CSN pārkāpējus ķer pārkāpjot CSN t.i. no sērijas par - visi dzīvnieki ir vienlīdzīgi, bet daži...
veh.

Comments:


Edgars
[info]daysleeper at 2012-03-31 02:31 (Saite)
nerakstīts likums, ka 100m pirms zīmes un aiz apdzīvotas vietas zīmes neķer - tas vēl bija pirms šiem fotoradariem. Tad nu uz šo nerakstīto likumu viens kolēģis reiz uzrakstīja apstrīdējumu par sodu un sodu arī atcēla. Tas bija pirms gadiem 6, bet varbūt arī tagad inspektors, kurš izskatīs, tomēr neiešķiebs sodu, bet nu tā Vitasonicbaltic kā viņus tur - sāk izklausīties un izdarīties kā korporācija no ļaunajām ASV filmām, kuri grib pārņemt pasauli un pilnībā uzspļaut citiem.
scope
[info]scope at 2012-03-31 10:34 (Saite)
Tās bija kaut kādas iekšējās instrukcijas, kuras nav pieejamas un autovadītājam nav saistošas, bet arī tās vairāk attiecās uz vietām, kur ātrums tika samazināts. T.i. nedrīkstēja kontrolēt tuvāk par 100-200 m no ātruma samazinājuma zīmes, jo nevarēja būt droši, ka auto ir fiksēts jau aiz zīmes.
Tajā pašā laikā apdzīvotas vietas beigu zīmes ir bijušas ļoti populāras arī CP ekipāžām ar videoradariem(tiem, kas iekš patruļas automašīnas), kā piemēru varu minēt Vidzemes šoseju, kur CP mīlēja stāvēt uz nomales tieši pirms apdzīvotas vietas beigu zīmes un ķert pārāk steidzīgos.

Šajā gadījumā, ja nav slinkums un gadās šo "posteni" redzēt vēl kādreiz, nofotografēt un kopā ar fotogrāfijām iet parunāt ar "priekšnieku". Ja tas nelīdz, var sākt administratīvo procesu(prasa tikai cilvēka laiku), lai šie gudrīši nečakarētu šādi arī turpmāk.
Witch-queen of Angmar
[info]lenora at 2012-03-31 13:34 (Saite)
Kad piesūta, pārsūdzi!

pārsniegt tad pārsniedzi, bet tās ir nelikumīgā ceļā iegūtas ziņas, therefor - tās nevar izmantot tiesas procesā vai sastādīt adm.aktu. To ka mašīna ir stāvējusi neatļautā vietā un nav bijusi operatīvais transports var viegli pierādīt.
Previous Entry  Next Entry