cukuradikšans

Posted on 2010.11.17 at 08:22
man:: labrīt
skan: mantras
Tags:
līdz raw vegan mēs esam vismaz tik tālu cik no Zemes līdz Lielajiem, greizajiem ratiem un tas arī, vismaz šobrīd, nav mūsu mērķis, bet kaukā pēdējā laikā cenšamies samazināt miltu, rafinēta cukura un eļļaini ceptas pārtikas patērēšanu, tā vietā orientējoties uz augļiem un visādiem termiski neapstrādātiem ēdieniem. nuvo, visu dienu ar to nav nekādu problēmu, bet ap kādiem sešiem vakarā man bezmaz tādas kā cukura lomkas piemetas - nenormāli sāk gribēties kko trekni cukurainu, piemēram, biezpiena sieriņu, šokolādi, smalkmaizītes, kūciņas vai litru limonādes "Baikāls". un, nē, tas nav tāpēc, ka trūktu enerģijas. tieši otrādi, enerģija ir daudz, bet tiklīdz tiek izdabāts cukuratkarībai un aprīts kaukas salds un trekns, tā enerģijas līmenis nokrītas uz tādu, kurā negribas neko citu, kā vien kusli kūkot pie kompja vai gulšņāt un lasīt grāmatu. un noturēties pret to neizdabāšanu ir šausmīgi grūti. mājās cenšamies, nekādus kārumus neturēt, bet es šitā dēļ, nezinādama, kur likties, vienreiz sarijos tik daudz medus, ka bišķi pat pumpas sametās. toties, ja izdodas savākties, sajūta ir lieliska - vieglāks ķermenis, možāks prāts un vairāk enerģijas.
pagaidām neesmu izfiškojusi vai tai cukurkārei ir tīri psiho-ego-loģisks pamats, vai arī kkas fizioloģisks. būs jāpaprasa internetam, kad nebūs slinkums.
un vispār jāsāk atkal vairāk dzert sēne. pēdējā laikā kaukā nedzeras, bet atceros, ka tad, kad dzērās daudz, ta kārumus pavisam negribējās.

vēlāk: šodien diezgan daudz laika pavadīju internetojot par sabdžektu un karoč ir tā, ka -
rafinēts cukurs ir atkarību izraisoša viela, no kā var dabūt normālas lomkas un es esmu cukurnarkomāne. kā mēs visi.

Comments:


Strēlniece
[info]str at 2010-11-17 08:46 (Saite)
var būt gan, gan tas pamats.
ja būt fizio- tad varbūt gribētos biežāk?
vilkate
[info]vilkate at 2010-11-17 09:08 (Saite)
Ar cukuradikšenu ir vieglāk tikt galā, ja no rīta kā pirmo ēdienu ieēd mazuliet kaut kā salda, protams, labāk - saldus augļus, žāvētus augļus, medu u.tml. Tas kaut kā arī ajūrvēdā pamatots un vispār par ajūrvēdisko uzturu neinteresējos, bet šis darbojas - mazliet salda no rīta nozīmē, ka visu dienu vairs negribēsies un arī enerģijas pietiks. Tā ir daudz vieglāk samazināt patērēto saldumu daudzumu.
*
[info]inese_tk at 2010-11-17 09:13 (Saite)
nez. man agrāk tā bija, ka no rīta noteikti gribas ko saldu, bet pēc tam pēcpusdienā gribējās tāpat. tagad no rīta var mierīgi neēst neko saldu, pat īsti negribas. pietiek ar kaukādiem svaigiem augļiem. nu labi, augļos arī ir cukurs, bet dabīgā veidā, a tas adikšens jau rodas no rafinētā.

aij, sāku te tagad rakņāties pa netu un visādas cukuršausmas lasīt.
vilkate
[info]vilkate at 2010-11-17 09:21 (Saite)
Šausmīgas gan. Uztveres spējas kā tādas baisi ietekmē. Interesanti, ka, ja autiskiem bērniem no uztura izslēdz rafinētos cukurus, tad viņu stāvokļa uzlabošanās progresē daudz straujāk, mazinās kompulsīvi obsesīvā uzvedība, rodas augstākas koncentrēšanās spējas, vairāk miera un brīvāks acu kontakts. Tā sakarā uztaisīju eksperimentu ar sevi - īsu laiku ļoti ievērojami kāpināju cukuru savā uzturā (riju gandrīz tikai saldumus :D ) un viss augstākminētais tiešām ļoti pasliktinājās. Tagad saldumus gan ēdu, bet cenšos ierobežot un nav galīgi tik daudz, cik bija agrāk.
Par to saldumošanu no rīta - droši vien kā kuram strādā. Man noderēja.
*
[info]inese_tk at 2010-11-17 09:30 (Saite)
nujā.
mēs kaukad salīdzinoši nesen nostījāmies amīšu dokumentāriju, kur stāstīja par high fructose corn syrup šausmām. un ta mēs laimīgi to info vnk noglabājām prātā, lielkulīgi aizbildinoties par to, ka Eiropā jau to HFCS tik daudz nelieto un mums jau te tik tas parastais cukurs, kurš patiesībā ir tikpat nelabs kā HFSC. bet patiesību no sevis jau ilgi nenoslēpsi :)

p.s. es kaukad drīz saņemšos uzrakstīt Tev meilu, par to kā man pēdējo reizi (ne)gāja ar Kapellu. bet negāja tik ļoti, ka nevaru pieķerties.
vilkate
[info]vilkate at 2010-11-17 09:42 (Saite)
Ak vai. Bet gaidīšu meilu.
imagine
[info]minchux at 2010-11-17 10:09 (Saite)
kā reizi ar to pašu nu,, teiksim ne cīnos, bet cenšos tikt galā. Biju pirms gada tīri labi iepraktizējusies ar bez-sāls, bez-cukura ēšanu, bet nu kad jau liekas, ka viss bumbās, tad parasti sākas tā muļķošanās atkal.
Tagad vvirzoties tuvāk pilnmēnesim vispār no tās paikas vakaros grūtāk atturēties. Galvenais ir dienas laikā censties ēst tā, lai nav tās cukura lēkāšanas un arī kartupeļi, banāni un vēl daži saldi augļi lecina to cukuru.. paldies dievam man lielais vairums to augstā glikēmiskā indeksa produktu manas asinsgrupas ēšanai nav pa ceļam.
bieži man sanāk atsaukt atmiņā to sajūtu,kā ir tad, kad ir citreiz gribējies ko saldu, ir paņemta šokolāde, bet tad esi sapratis - ai fū kaut kāda salda kakaoaina masa, nav nemaz tik garšīga.. un tad pāriet :D.
Previous Entry  Next Entry