jūlijs

Posted on 2024.07.15 at 20:07
Tags: ,
līdz šim man nekad nebija bijusi darīšana ar kremācijas urnām. tetamammu kremēja, bet tas bija pirms 22 gadiem, es toreiz par to vispār neinteresējos. šodien krematorijā izņēmu urnu ar mammas brāļa pelniem. kamēr gaidījām, kad mamma Saļikā piesēdīsies pie datora un brīvā formā uzrakstīs uz krematorijas e-pastu, ka atļauj man šo urnu saņemt (viņiem esot bijuši nepatīkami precedenti ar radiem, kas nespēj savā starpā sadalīt urnas - tāpat vien negribēja atdot), tērzēju ar krematorijas darbinieku. urnā tiešām esot tikai konkrētā cilvēka pelni. rotaslietas - kā laulības gredzeni, parasti izkūstot. kad mammas e-pasts bija ienācis, dabūju urnu, pajokoju par pelnu izbiršanu mašīnā (urna ir aizskrūvēta un atveres maliņas laikam vēl noslēgtas ar līmi - nav tā kā filmās rāda, ka pelni visu laiku gāžas ārā no urnām) un devos prom. es it kā pilnīgi saprotu, ka tā ir vienkārši koka kastīte ar pelniem, bet bija tāda jocīga sajūta, ka tā kādu laiku vienkārši mētājās mašīnā uz sēdekļa. atbraucu mājās un nesaprotu, kur to likt. tā vispār mēs plānojam to ierakt zemē blakus vecāsmammas un vecāpapa kapavietām. bet, kad tas notiks - nav ne jausmas. droši vien atkarīgs no brālēna. šobrīd šķiet vienlīdz stulbi gan urnu kaut kur nobāzt, gan vienkārši novietot kaut kur telpā - redzamā vietā. nav tā, ka man gribas uz to skatīties. jo jādomā par Aldi un tas ir bēdīgi. kaut kur slēpt arī liekas tizli un nepareizi. ja es to kaut kur nobāzīšu, es visu laiku par to domāšu. ko jūs darāt ar savām kremācijas urnām to ceļojumu no krematorijas uz kautkurieniciturieni starplaikos?

Comments:


atmiņas par domām
[info]teja at 2024-07-15 20:36 (Saite)
mums ar vecomāti notika tieši tā kā rāda filmās. ne mums, bet mammai ar tēti, kas tikai pēc kādiem gadiem ar facepalmu atzinās. gāzās lejā pa trepēm no otrā stāva. viņas putekļi tagad ir viņas tēva celtajā dzimtas mājā, man šķiet, viņa to gribēja.tā māja ir pilna ar labvēlīgiem spokiem.
*
[info]inese_tk at 2024-07-15 20:39 (Saite)
izklausās jauki, vismaz ar laika distanci :)
atmiņas par domām
[info]teja at 2024-07-15 20:42 (Saite)
tur ir vēl labāks prīkvels šai ainai - zvanīja pusbrālis, savas sievas un ezotēriskās tantes sakacināts - ka urna ir nekavējoties jāaprok un nedrīkst nevienu sekundi vairs glabāt mājās, ka tas jau ir ļoti slikti, ka viņa tur ir dažas nedēļas nostāvējusi, tur kaut kādas tumšās enerģijas utt. tad nu mani vecāki uz karstām pēdām metās ķert un grābt lai nestu uz kapsētu ierakt zemē....
judging the mice
[info]rasbainieks at 2024-07-15 20:53 (Saite)
<3
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2024-07-15 21:02 (Saite)
:D
*
[info]inese_tk at 2024-07-15 21:14 (Saite)
interesanti par tumšajām enerģijām. man kopumā liekas, ka mūsdienu cilvēki un mūsdienu ezotērika (new age) pārāk baidās no nāves.
nu, ja vien tas radinieks nav bijis kaut kāds ļauns un riebīgs.
atmiņas par domām
[info]teja at 2024-07-15 23:47 (Saite)
es arī tā domāju. kopumā saskare ar miroņiem man ir tikai devusi mīlestību un gudrību.
ʾāliph
[info]alefs at 2024-07-15 20:39 (Saite)
Mana tēva urna līdz apbedīšanai glabājās garāžā uz darbagalda. Pa ziemu to tāpat neviens nelietoja. No vienas puses, vieta ārpus dzīvojamās mājas, bet, no otras puses, nekas nekur nevarēja pazust.
*
[info]inese_tk at 2024-07-15 20:41 (Saite)
jā, Alda garāža būtu izcila vieta, kur tai glabāties. man vienīgi nav atslēgu un es tur netieku iekšā. man vispār nav viņa māju atslēgu. tā aizvestu uz turieni. mana māte teica, lai aizvedot un ieliekot vecā ledusskapī, kas viņam stāv pie šķūņa, bet tas arī man liekas savādi
kiceksusurs no murrdōras
[info]acidkitteh at 2024-07-15 21:02 (Saite)
Mana tēva pełni ir apbedīti kautkur mārupes kapos, Nezinu kur, jo ar pēdējo viņa sievu es ragosnagos. Es nesaprotu to kapu kultūru, man ir tēva blociņš, kur viņš pierakstīja random lietas. Tā ir artmiņa/liecība, nafig turēt pelnus/puvekli un kapakmeni
*
[info]inese_tk at 2024-07-15 21:16 (Saite)
Tu izlasīji jautājumu?

kiceksusurs no murrdōras
[info]acidkitteh at 2024-07-16 17:09 (Saite)
Protams ka ne! kurš ta burtiņus.
"ko jūs darāt ar savām kremācijas urnām to ceļojumu no krematorijas uz kautkurieniciturieni starplaikos?" - turam plauktā.
Bet atbilde bija arī manā iepriekšējā tekstā
nova
[info]nova at 2024-07-15 23:11 (Saite)
3 mēn. glabājās lielā māla podā viesistabā uz skapja. t.i. bija nomaskēta skatieniem.
helvetica
[info]helvetica at 2024-07-16 01:56 (Saite)
izņēmām no krematorijas uzreiz uz apbedīšanu, mājās nevedām. Savukārt tēva brāļasieva vīra urnu turēja sekcijā pāris gadus un tikai pec tam noraka.
Previous Entry  Next Entry