augusts

Posted on 2023.08.25 at 15:27
Tags: ,
es iepriekš vislaik sūdzējos par to, ka nesārtojas tomāti. tagad viņi ir sadevušies rokās un ir gatavi praktiski visi vienlaicīgi. pagājšgad atklāju savai patikšanai vislieliskāko tomātu ieziemošanas veidu. pērn gan man bija drausmīgi daudz mazo tomātiņu. šogad ar tiem švakāk, bet ir daudz tādi, kas nekvalificējas kā mazie, bet nav arī lielie.
karoč, ņem tos tomātus - mazos veselus, lielākos sagrieztus daivās. met cepampannā daudz maz vienā kārtā. pārlej ar olīveļļu, šļuku balzamiko etiķa, pieber karoti brūnā cukura, sāli, piparus. daudz kapātus zaļumus - rozmarīnu, timiānu, baziliku un raudeni. ar standziņām piespiež pāris ķiplokdaivas. liek cepeškrāsnī uz ~pusstundiņu. daļu norij tāpat, cik atliek - liek saldētavā. mazos atstāju veselus, tās daivas reizēm sablendēju. un tā iegūstu principā gatavu tomātu zupu, kādai steidzīgai dienai (es droši vien viņu vēl papildinātu ar katliņā apceptiem sīpoliem un burkāniem, kam piegāztu atlaidinātus tomātus, uzsildītu un sablendētu). bet vispār viņi ir garšīgi tāpat, uz maizītes, ar pastu - gan silto, gan pastas salātos. vai klāt zupai/sautējumam.

*vakar vakara svētlaime - tikko cepta K fokača, šitentie cepeškrāsnī ceptie tomātiņi, Smiltenes pienotavas Granisters un vēl svaigs, gaļīgs tomāts pa virsu.

Comments:


Božena Chodunska
[info]bozena at 2023-08-25 18:21 (Saite)
Tas izklausās garšīgi! ❤️
Maya
[info]maya at 2023-08-26 10:48 (Saite)
Tieši šodien varētu izmēģināt. Uz cik grādiem cepeškrāsnī? Un kā Tev liekas, vai tas varētu strādāt arī ar sulīgiem nevis gaļīgiem tomātiem?
*
[info]inese_tk at 2023-08-26 10:53 (Saite)
Es lieku uz 200, bet manai vecajai cepenei tie grādi ir ļoti nosacīti, nevaru garantēt, ka tiešām cepas 209 grādos.
Es domāju, ka sanāk arī no sulīgiem, bet rezultāts būs šķidrāks/slapjāks. Es tad darītu tā: a) visu sablendētu; b) izsmeltu ārā tomātus un saldētu atsevišķos trauciņos tomātus un to slapjumiņu. Atkarīgs kā pēc tam grib pielietot.
Previous Entry  Next Entry