aprīlis

Posted on 2020.04.23 at 15:22
Tags: ,
sliktajās ziņās: zirgs sāka mistiski klibot un izrādījās, ka mans parastais ārstējošais vets tikai par izsaukumu/braukšanu uz Valmieru prasa 120 eur + atsevišķi par katru lietu, kas klibuma diagnostikai kopā mierīgi var iet pāri trejiem simtiem, ja vajag sonogrāfiju vai rentgenus (man par zemāku cenu ir braukuši visādi kruti ārzemju speci...). sarunāju uz nākamo nedēļu citu vetu, ar kuru nav iepriekšējas pieredzes, bet kuram ir visa aparatūra un, kā runā, krietni demokrātiskākas cenas, bet tāpat jau nebūs lēti. kopumā ļoti bēdīgi, gan par zirga kāju, gan naudu, gan to, ka zirgu dzīve šobrīd bija tāds safe place, kurā viss ir kārtībā, viss notiek un viss ir tā, it kā ārkārtas stāvokļa nemaz nebūtu. tagad man ir par ko uztraukties pilnīgi visās dzīves sfērās. mašīna ar servisā un hvz cik maksās.

nedabūjām arī dīkstāves pabalstu. mums ir visai sarežģīta, bet pilnībā legāla, ienākumu gūšanas sistēma, kas neatbilda pabalsta gūšanas nosacījumiem. darbiņš tad nu izmaksās mazo cieto aldziņu un tā arī būs jādzīvo. biedē arī ziņas, ka sezonu, iespējams, nevarēs atsākt līdz pat septembra vidum.

ļoti pietrūkst kopādziedāšanas. var jau kaut ko dungot savā nodabā (Deadman saundtraku, piemēram), bet kaukt daudzbalsīgi un tašķīties no visām tām disonansēm un vairāku balsu kopāvīšanās, piemēram, rotāšanas dziesmās ir kaut kas pavisam cits. tas ir tā terapeitiski, atbrīvojoši un dziedinoši. kaut ko jau mēģinām ņemties - iedziedāt katra atsevišķi un tad likt kopā vienā failā un rezultātu apspriest videomītingā, bet tas ir garlaicīgi un lielā mērā bezjēdzīgi. skaidrs jau ka šāda tipa mūziku ir krietni foršāk (kop)dziedāt pašam, nekā klausīties. pirms gada Spānijā.

Comments:


vecais indiānis džims
[info]jim at 2020-04-23 17:04 (Saite)
Ah, cik nelāgi :( Pat ar kaķu vienkāršām apslimšanām uzreiz sākas drausmīga loģististiska un izmaksu jātne, bail pat iedomāties, cik tā sanāk zirga gadījumā.
krēpjlācis
[info]nistagms at 2020-04-23 17:04 (Saite)
hi5, man arī nav dīkstāves pabalsta. spriežot pēc tā, ka tā nav arī daudziem cilvēkiem, kuriem vispār nav nekāda 'drošības tīkla', zādzību un vardarbības līmenis valstī drīzumā augs straujos tempos.
mazaa_mija
[info]mazaa_mija at 2020-04-23 19:17 (Saite)
nupat redzēju ka ir izdevies izsist kultūras darbiniekiem pabalstus, kas ir pasnodarbinātas personas un vēl kka, es īsti neiedziļinājos, zinu tik ka jāraksta iesniegums brīvā formā, ja sistēmā jau ir atteikuma gadījums
*
[info]inese_tk at 2020-04-23 19:58 (Saite)
paldies, manīju, bet mūsu gadījumā nepalīdz, jo daļu no mūsu ienākumiem veido NVO atbalsta konkursā iegūts finansējums un biedrības pašas apgrozījums ir par dažiem procentiem par mazu, lai pārsniegtu granta naudu, bet autoratlīdzību naudas tajā katlā netiek skaitītas, tāpēc mums nespīd
mazaa_mija
[info]mazaa_mija at 2020-04-23 20:41 (Saite)
njā, daudzi ir ieberzušies dažādos veidos
krēpjlācis
[info]nistagms at 2020-04-24 00:33 (Saite)
šodien sarakstījos ar VID pārstāvi, kas diezgan sakarīgi atbildēja uz maniem individuālajiem jautājumiem, protams, saglabājot izshēmoto viedokli, ka man nekas nepienākas. tā arī beigās viņai rakstīju, ka arī tiem, kuriem viņi te tagad atsaka, viņiem agri vai vēlu nāksies maksāt kaut kādu Universal Basic Income, lai vismaz līdz šī gada beigām atturētu no lielāku sūdu taisīšanas. tad varbūt būs kaut kāda vakcīna un it kā jau varētu arī būt, ka nākamgad kaut kas atsāks notikt. nu un ja nesāks, tad viņi varēs sākt močīt - 'a ko tu programmēt nemācies? reku onlain kurss par brīvu!'. kas arī viens no nākotnes scenārijiem - lielākā daļa sabiedrības spiesta kļūt par modernajiem zemniekiem. bet tikmēr - UBI galdā, plz!
putnu novērotājs
[info]_re_ at 2020-04-24 12:59 (Saite)
tas ir par teātri, ja? man šķiet, ir jāiet un jārunā visur apkārt par šo, lielāka iespēja, ka kāds sadzirdēs un ierosinās lietu izskatīt pēc būtības, nevis procentiem un likummunktiem, kā to dara vid. nu tur kultūras ministrijā, labklājības, finanšu utt. ja ietu kā viena privātpersona, tas varētu būt mazāk ietekmīgi, bet vērā ņemama jomas iestāde cita lieta.
https://www.delfi.lv/news/national/politics/dikstaves-pabalstu-programmu-bargi-kritize-saeimas-komisija-piebalso-ari-valdibas-partijas.d?id=52074677
te, piemēram, valdība cepās, ka vids ar savu taisno stāju nedara lietas pareizi. un tā ir šīs nedēļas lieta. lēmumi ar tēmu tiek pieņemti jauni un jauni un jo vairāk skaļi runās par nejēdzībām, jo lielāka iespēja, ka lēmēji sadzirdēs.
*
[info]inese_tk at 2020-04-24 15:36 (Saite)
mūsu lietu jau privātā/brīvprātīgā kārtā konsultēja jurists un bijušais KultMin valsts sekretārs, nebija tā, ka kā mācējām, tā māvām. biedrība jau ieskaitīja cieto algu par martu, tā ka vilciens ir aizgājis.

bet paldies :)
putnu novērotājs
[info]_re_ at 2020-04-24 16:21 (Saite)
vēl jau nekas nav beidzies un pēc marta nāk aprīlis u.t.t.
tas labi, ka jums jau profesionāļi jomā palīdz.
Previous Entry  Next Entry