Karstā latviete [userpic]

"Eternal"?

October 11th, 2010 (01:45 pm)
mjū: yo la tengo

nesen, kad ciemos uz nakšņošanu bija atbraucis māsītis, uzliku viņai noskatīties "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", lai arī kaut ko labu mans mīļais mazais cilvēks paskatās, ne tikai iet ar klasesbiedriem uz blokbāsteriem Zē-dienās.

nu, un skatāmies, skatāmies, bet man bekgraundā visulaik tāds kā nemiers - jo filma jau joprojām laba, protams, taču vairs nav Tas, kā es to atceros - kā Ļoti labu, to fall for, un kuru neskatīties pārāk bieži, lai nenovalkājas. vairs tikai viens citātiņš palicis, kurš izsauc to vētraino JĀĀĀ, ZEM ŠĪ ES VARU PARAKSTĪTIES sajūtu (Klementīnes Too many guys think I'm a concept, or I complete them, or I'm gonna make them alive. But I'm just a fucked-up girl who's lookin' for my own peace of mind; don't assign me yours). bet citādi - jā, laba filma, kurš gan par to strīdētos, - bet tikai.

un man ļoti nepatīk, ka tā notiek. tad pārņem sajūta, ka tu vairs ne par ko nevari būt drošs. kad jautā pēc mīļākajām grupām, filmām un grāmatām, drošāk ir iezīmēt kādus aptuvenus virzienus, ne vairs konkrētus nosaukumus; kā gan lai ar pārliecību atbild ko konkrētu, ja tu nevari zināt, vai ar pirms diviem gadiem lasīto grāmatu tev joprojām ir tas spešel konekšens? tev būtu nemitīgi tā grāmata jālasa katru dienu, lai pavisam droši zinātu, ka joprojām "ir". man laikam ļoti grūti ir pieņemt pasaules (vai, pareizāk sakot, sevis un pasaules attiecību) nepastāvīgumu.

labi, laikam jābeidz žēloties par lietu kārtību, jābrauc uz Dominu jaunas bikses meklēt *nodrebinās*. vot, a tas man arī nepatīk. pa manam, būtu tā - tu atrodi savas mīļākās drēbes, un tad viss tā arī paliek, tu varētu iet tālāk "vertikāli" - apgreidot savu īpašo fešen stilu, apgādāties ar aksesuāriņiem, un tamlīdzīgi, taču tālāk iet "horizontāli" (t.i., periodiski šķirties no iemīļotajām džinsenēm) nevajadzētu - tas taču ir lieki, vai ne, tu esi atradis to savu pamatiņu, nu tad nafig tev viņu mainīt. :) nu, bet nē, matērija noraidoši purina galvu, un es nesaprotu, kas tām visām biksēm ira, ka pa vidu jāplīst pušu, es taču ar špagatiskajiem trikiem īpaši neaizraujos, un tad, kad aizraujos, to nedaru biksēs (oi, sanāca tā winkwink divdomīgi, bet bija gribēts teikt, ka es to daru uz dejugrīdas legingos un svārkos, bet, tā kā man te tagad ienākusi prātā jauna tehniciņa, kā atvērt savas senzudušās rakstīšanas čakriņas, - rakstīt plūsmveidā un laukā neko nedzēst -, tad es tagad rakstu plūsmveidā un laukā neko nedzēšu.) viss.

Comments

Posted by: Stiller Ozean ([info]klusais_okeans)
Posted at: October 11th, 2010, 02:24 pm

varbūt viss ir pareizi, ja kadreiz caur konkrēto ir meklēts aptuvenais virziens, kas tagad it kā atrasts

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 11th, 2010, 02:28 pm

tā jau uz to es tagad skatos, jā, bet kaitina stabilitātes un "objektīvas vērtības pāri visam" konceptiņa iztrūkums.

Posted by: Stiller Ozean ([info]klusais_okeans)
Posted at: October 11th, 2010, 02:34 pm

jā, tas gan. nekritiska dievināšana un jūsmīgums vispār ir tik brīnišķīgas lietas, uz kurām stutēties

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 11th, 2010, 02:43 pm

jā, ak, lieliskie tīņu gadi. tagad gan to "kritisko dievināšanu" gribētos, a nedodas rokā, maita, vai nu "kritiskā", vai "dievināšana" sanāk.

Posted by: Stiller Ozean ([info]klusais_okeans)
Posted at: October 11th, 2010, 03:02 pm

:D
nu man vel mēdz paslīdēt kāja tajā virzienā, bet es jau vēl tīri jauniņa esmu, pāries pāries :)

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 11th, 2010, 03:11 pm

saglabāt nekritisku jūsmīgumu var, man liekas, zini, kā? - nepētot neko sajūsmas objektam cauri un apkārt, neieliekot kontekstā. jo konteksts gan lietas izskaidro, gan arī parasti informē par dažādiem sajūsmas obj.līdziniekiem.

Posted by: Workacholic ([info]unintended)
Posted at: October 13th, 2010, 12:07 am

man arii tas citaats bija taaaads moto 2005.gadaa :)))
bet man patika vislabaak shii epizode http://www.youtube.com/watch?v=5dOn9J5vhEo&feature=related

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 13th, 2010, 12:49 am

oīī, portugāļu subtitriņi - amooor!, hahah. jokaini, tas fragments šinī jūtūba versijā izskatās kā no pilnīgi citas filmas - pār-ierunāts, uz nolietojušās lentes. man, šķiet, viena no mīļākajām ainām bija tā, ar gultu, kad istabā piepeši sāka līt lietus un skanēt "Elephant Parade". jūtūbs gan neko neatrod.