Fri, Jan. 1st, 2021, 02:16 pm

Es brīdinu un atvainojos draugiem vegāniem par tālāko saturu.
Man ir kādi 300 g maltas liellopa gaļas, man ir liels slinkums un nav īpašas apetītes, bet gaļa jāpagatavo šodien, lai nesabojājas. Domāju par kādu viltoto zaķi, ko varētu ēst uz maizes. Ir visādi burkāni, (brīvo vistu) olas, plūmes un aprikozes. Nav tikai it nekādas pieredzes šī ēdiena gatavošanā, un es nezinu, kas būtu garšīgi. Ir arī svaiga kinza un timiāns, kaltētas piparmētras, ir muskatrieksts un visas citas iespējamās garšvielas. Nav tikai ideju.

Fri, Jan. 1st, 2021, 02:42 pm
[info]annuska

Un saldētava?

Fri, Jan. 1st, 2021, 03:12 pm
[info]iive

Par to es domāju, bet nolēmu, ka būs čakars ar to, ka tā ur tāda masa. Tāpat tad būtu jāsataisa kotletes vai frikadeles, un tad jau tikpat labi var ielikt to laiku viltotajā zaķī.

Fri, Jan. 1st, 2021, 04:11 pm
[info]annuska

Līdz maltās gaļas mērcei vai flotes makaroniem nenolaižaties?

Fri, Jan. 1st, 2021, 04:23 pm
[info]iive

Haha, ne jau tas, vnk viltoto zaķi var ēst vēlāk, bet makaronu ēdieni pēc atdzišanas vairs nav forši.

Fri, Jan. 1st, 2021, 05:00 pm
[info]annuska

Ā, sapratu.

Fri, Jan. 1st, 2021, 05:01 pm
[info]annuska

Lai gan es vienalga laikam būtu iebāzusi saldētavā. (Bēdīgi dodas cept pīrādziņus ar malto gaļu.)

Fri, Jan. 1st, 2021, 02:42 pm
[info]krii

Es nemāku viltoto zaķi, tāpēc es droši vien tādā situācijā uzceptu plānās pankūkas (milti Tev ir?), bet malto gaļu garšvielām, rīvētiem burkāniem un sagrieztām aprikozēm apceptu uz pannas kā pildījumu.

Fri, Jan. 1st, 2021, 03:12 pm
[info]iive

Bet negribas jau ēst :D

Fri, Jan. 1st, 2021, 03:17 pm
[info]krii

Pret to, lūk, jebkura kulinārija ir bezspēcīga. :)

Fri, Jan. 1st, 2021, 03:00 pm
[info]sarkans0987

Es sataisīju kā parastai kotletei to masu. Un tad lielu bumbu un cepeškrāsnī. Nedrīkst cept par ilgu - tad būs sausa. Bet plūmes ļoti labi garšo šādos iekšā- var bumbā ievelt plūmes+burkāns+siers. Tad būs ņamma un sulīgi.

Fri, Jan. 1st, 2021, 03:13 pm
[info]iive

Parastajai kotletei iet klāt kas? Masā. Izmērcēta maize vai milti?

Fri, Jan. 1st, 2021, 04:22 pm
[info]sarkans0987

Es nelieku nevienh no tiem. Lieku olas. Un gaļa jasamīca un tad jāmet bļodā līdz visa masa sasitusies kopā viendabīgā bumbulī. Un nekad nekas ārā nejūk.

Fri, Jan. 1st, 2021, 03:11 pm
[info]kisswithafist

Par viltoto zaķi nezinu, drīzāk iesaku šito, ja ir sojas mērce utml. lietas: https://damndelicious.net/2013/07/07/korean-beef-bowl/

Fri, Jan. 1st, 2021, 03:16 pm
[info]iive

Es gan stingi turos pie domas par to formu, bet man patīk ideja, ka varētu likt klāt sarīvētu ingveru un sezamu, varētu ielikt dažas karotes tahini + sezama sēklas.

Fri, Jan. 1st, 2021, 03:19 pm
[info]kisswithafist

Par to tahini masā nezinu, ka tik nav tā, ka sausā pasta padara to visu pasākumu sausāku, nekā vajag, beet varētu cept tahini-sezama sēklu garozā? Tikai tur jāskatās, lai nepiedeg, varbūt sākumā jānoklāj ar foliju un pēdējās 5 min jārauj nost.

Fri, Jan. 1st, 2021, 03:27 pm
[info]iive

O, jā. Man ir arī kaut kāda saldā tomātu mērce, carētu uztaisīt glazūru šim.

Fri, Jan. 1st, 2021, 03:38 pm
[info]kisswithafist

Yeah, that could work! Vienīgi prasās kkādu drusku skābumu līdzsvaram - ideja diezgan traka, bet moš kukulītim vidū ielikt citronu sulā izmērcētas plūmes? Ar bišku koriandra maybe? Šādu salikumu gan neesmu mēģinājusi, bet tahini+citrons+kinza noteikti iet kopā, kāpēc gan ne plūmes? Middle Eastern vibes.

Fri, Jan. 1st, 2021, 04:06 pm
[info]iive

Fak, too late. Nu varbūt ielikšu to citronu glazūrā, man patīk šī doma.

Fri, Jan. 1st, 2021, 04:36 pm
[info]rasbainieks

kādu tahini jūs lietojat, ja saucat to par sausu pastu?

Fri, Jan. 1st, 2021, 04:40 pm
[info]kisswithafist

apmēram šitādu https://www.inspiredtaste.net/26901/easy-tahini-recipe/#itr-recipe-26901

manuprāt, konsistence līdzīga zemesriekstu sviestam, ko es sauktu par sausu.