hestia ([info]hestia) rakstīja,
@ 2012-03-27 20:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:garša

tomātu biezzupa ar liellopa malto gaļu
Lai nerastos iespaids, ka pārtieku tikai no saldumiem (un tā nav, jo ir taču arī dienišķais kefīrs un salātlapas), pastāstīšu par pasakaino biezzupu, ko šodien pagatavoju. Izejvielu mērvienības precīzi noteikt nevarēšu, bet tam arī nav īpaši lielas nozīmes. Es vispār galīgi neesmu zupu mīļotājs, tomēr, ja zupā ir tomāti, es parasti labprāt patērēju. Un šī bija vienkārši pasakaina/tāda, ko varētu leksēt iekšā spaiņiem.


Sastāvdaļas:
1 neliels sīpols
liellopa maltā gaļa (man bija aizķērušies kādi 100-150g, bet var jau arī vairāk)
1 sarkanā paprika
1 liels burkāns
1 vidējs kālis
3 nožēlojama paskata kartupeļi (vidēji)
1 bundžiņa tomātu pastas- kādi 200g (ne kečups vai mērce, bet pasta- manta, kas atvērtā veidā ledusskapī nevar stāvēt vairāk par pāris dienām)
sāls&pipari, tiem, kas mīl- sojas mērce
mazliet siera (man bija krievijas)
nedaudz pētersīļu vai citu zaļumu (pēc gaumes)

Uz pannas sakarsētā eļļā apcep sīpolu, pievieno malto gaļu. Cep, līdz gaļa gatava (viss iztecējušais šķidrums ir nozudis), tad pievieno rupji sagrieztu papriku, vēl nedaudz pacep, sāla, piparo (aplaista ar sojas mērci). Paprikai nav jābūt izceptai, bet jāpaliek pusmīkstai.
Katliņā vārošā ūdenī (nedaudz vairāk kā litrs) liek nomizotus un smalki sagrieztus kartupeļus, mizotu un rupji sarīvētu kāli un burkānu, vāra, līdz dārzeņi mīksti. Sablenderē līdz skaistai biezzupas konsistencei. Liek atpakaļ uz uguns, pievieno malto gaļu un papriku, iemaisa tomātu pastu. Der pagaršot, vai neprasās vairāk sāls. Kūpoši karstu lej bļodiņās, uzreiz apkaisa ar nedaudz rīvētu sieru un zaļumiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]klusais_okeans
2012-03-27 21:25 (saite)
tomātu zupas ir mana vājība. vēl iesaku pievienot seleriju + tomātu pastas vietā man labāk patīk tomāti savā sulā (šobrīd daudz lētāki par tomātiem vulgaris)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hestia
2012-03-27 21:43 (saite)
Tomāti savā sulā tomēr mēdz būt ar sēklām un neperfekti mizoti, tādēļ es pēdējā laikā priekšroku dodu pastai. Ir jau mazliet sintētiskāka sajūta, bet ātrāk un ērtāk. Svaigie tomāti šobrīd ir par dārgu un to garša ne vienmēr priecē. Ar tomātiem savā sulā man bija parastas zupas variants- ideāls. Tāpat kaut kādi kartupeļi, burkāni, kālis- sagriezti, izvārīti + tomāti ar visu sulu un nedaudz marinētu sēņu (manā gadījumā mājās marinēti bērzlapju podiņi). Arī ļoti dievīgs variants. Kas attiecas uz seleriju- neesmu īpaši eksperimentējusi. Man mājās parasti mētājas bezgalveselīgie kāļi (dārzenis, kas saglabājot sevī vitamīnus līdz pat pavasarim), un tos tad arī ekspluatēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?