hestia ([info]hestia) rakstīja,
@ 2012-03-27 20:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tomātu biezzupa ar liellopa malto gaļu
Lai nerastos iespaids, ka pārtieku tikai no saldumiem (un tā nav, jo ir taču arī dienišķais kefīrs un salātlapas), pastāstīšu par pasakaino biezzupu, ko šodien pagatavoju. Izejvielu mērvienības precīzi noteikt nevarēšu, bet tam arī nav īpaši lielas nozīmes. Es vispār galīgi neesmu zupu mīļotājs, tomēr, ja zupā ir tomāti, es parasti labprāt patērēju. Un šī bija vienkārši pasakaina/tāda, ko varētu leksēt iekšā spaiņiem.

Sastāvdaļas:
1 neliels sīpols
liellopa maltā gaļa (man bija aizķērušies kādi 100-150g, bet var jau arī vairāk)
1 sarkanā paprika
1 liels burkāns
1 vidējs kālis
3 nožēlojama paskata kartupeļi (vidēji)
1 bundžiņa tomātu pastas- kādi 200g (ne kečups vai mērce, bet pasta- manta, kas atvērtā veidā ledusskapī nevar stāvēt vairāk par pāris dienām)
sāls&pipari, tiem, kas mīl- sojas mērce
mazliet siera (man bija krievijas)
nedaudz pētersīļu vai citu zaļumu (pēc gaumes)

Uz pannas sakarsētā eļļā apcep sīpolu, pievieno malto gaļu. Cep, līdz gaļa gatava (viss iztecējušais šķidrums ir nozudis), tad pievieno rupji sagrieztu papriku, vēl nedaudz pacep, sāla, piparo (aplaista ar sojas mērci). Paprikai nav jābūt izceptai, bet jāpaliek pusmīkstai.
Katliņā vārošā ūdenī (nedaudz vairāk kā litrs) liek nomizotus un smalki sagrieztus kartupeļus, mizotu un rupji sarīvētu kāli un burkānu, vāra, līdz dārzeņi mīksti. Sablenderē līdz skaistai biezzupas konsistencei. Liek atpakaļ uz uguns, pievieno malto gaļu un papriku, iemaisa tomātu pastu. Der pagaršot, vai neprasās vairāk sāls. Kūpoši karstu lej bļodiņās, uzreiz apkaisa ar nedaudz rīvētu sieru un zaļumiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?