hestia ([info]hestia) rakstīja,
@ 2010-04-07 16:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Azure Ray - How You Remember

Ideālā mīļotā meklējumiem šķiet jau vairākus gadus esmu metusi mieru vai vismaz paņēmusi ieilgušu pārtraukumu. Toties atkal esmu pievērsusies ideālās grāmatas meklējumiem. Dzīvē esot jābūt kaut kādiem meklējumiem. Varbūt esmu to dzirdējusi kādā seriālā. Visdrīzāk. Un tas nav sliktākais, ko dzirdēt seriālā. Tas nav sliktākais, ko pasākt (kamēr sausa pavasara saule krīt uz priežu garajiem stumbriem un dienas paiet kā mirušas dzērves, un nejautājiet, kāpēc kā mirušas dzērves, es pati nezinu).



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]klusais_okeans
2010-04-07 16:29 (saite)
es meklēju iemeslus un veidus

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hestia
2010-04-07 16:33 (saite)
Šie jau arī būtībā ir iemesli- iemesli neizlasīt grāmatas līdz galam, iemesli palikt vienai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kontrasts
2010-04-07 17:19 (saite)
Ja par grāmatām, tad ļoti sagribējās tomēr pavaicāt,
kura no izlasītajām Tev ir sagādājusi visvislielāko labpatikšanu, kas Tev patīk literatūrā, ko Tu meklē? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hestia
2010-04-07 20:36 (saite)
Ir grūti pateikt, kura grāmata ir sagādājusi vislielāko labpatiku, droši vien jau apspriestais Eko "Fuko svārsts", Markesa "100 vientulības gadu" un "Par mīlestību un citiem dēmoniem", Arturo Peresa-Revertes "Flāmu galdiņš"- tās pirmās nāk prātā. Par meklēšanu runājot, tas atkarīgs no laika perioda- ļoti bieži es vienkārši meklēju izklaidi, pēdējā laikā es meklēju kaut ko jēdzīgu, tomēr bez tā mūsdienu literatūrai raksturīgā smaguma, bez eksistenciālisma, pašlaik es meklēju vieglu, bet jēgpilnu stāstu vai arī kaut ko, kam neko līdzīgu es vēl neesmu lasījusi. Iespējams, es vienmēr meklēju iedvesmu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kontrasts
2010-04-07 23:44 (saite)
Jau kādu mēnesi esmu kopā ar kādu no bibliotēkas nākušu stāstu. Tā no tiesas, tā no sirds. Cik nu vien pēc darba un mācībām atliek mirkļu uztverei. Uzlūkoju grāmatu kā draudzeni un kaut kur iesmeldzas tas, cik labi uzrakstīts norvēģu rakstnieces Hafas "Kauns". Ģimenes sāga, ne ne, tas būtu pārāk apslēpti, pārāk aizplīvuroti. Tas ir vesela gadsimta stāsts. Vārdi, kam vara stindzināt un tad dīvainā kārtā arī nomierināt, bet neiztikt bez zināma specifikas- tāds kā spriegums, kam pa vidu skaista valoda, cilvēku portreti, dzīves nenovēršamība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]augsne
2010-04-08 02:28 (saite)
"naivi, super" :) nosaukumu autora vietā es mainītu, bet grāmata ir forša. man liekas "forša" ir vislabākais vārds, kā to raksturot.

es gan neiesaku, jo man kaut kā jocīgi Tev ieteikt šo grāmatu, bet man liekas, ka tā perfekti atbilst raksturojumam "viegla, bet jēgpilna".

es meklēju vārdus. man gribas stāstīt, man uz sirds ir tūkstoš dzīves, kuras gribētos aizrunāt prom. ierunāt mākoņos, lai tās nolīst pār kādu, piemēram, Portugāles miestu, kurā sakrājies par daudz putekļu. meklēju veidu, kā piešķirt nozīmi. un meklēju Tevi. liekas, ka pa reizei arī atrodu. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hestia
2010-04-08 12:52 (saite)
Tu neiesaki, bet beigās sanāk, ka esi mani ieintriģējusi un tomēr ieteikusi :)) Esmu spērusi lielus soļus pretī vēstulei Tev, un es laikam meklēju mūs abas (dažreiz man šķiet, ka mēs esam līdzīgi pazudušas) :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]augsne
2010-04-08 21:13 (saite)
Tas ir - es atkratos no atbildības par Tavu iespējamo vilšanās un iztērēta laika sajūtu, ja gadījumā izdomā grāmatu lasīt. :)

Būs man arī jāsaņemas uz lielajiem vēstuļu soļiem. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hestia
2010-04-07 20:38 (saite)
P.S. par labpatiku runājot, aizmirsu pieminēt Hariju Poteru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kontrasts
2010-04-07 23:47 (saite)
Šai sakarā no manas puses tikai vienas vien filmas pieredze :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hestia
2010-04-08 12:50 (saite)
Filmas reāli sūkā (piedošanu par banālo izteikumu), izņemot Azkabanas gūstekni- tā ir lieliski uzņemta. Harijs Poters man vienkārši ir tāda kā jauka vājība, un viņš ir tā vērts (negrasos taisnoties par pieķeršanos bērnu grāmatām).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?