kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[May. 6th, 2014|11:11 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
grūti panesu tādu informāciju. Tip, vienai beibei, piemēram, bērniņš piedzimis dārzenis. Jo ķeizargrieziena vietā, ko beibe laicīgi un vairākkārtīgi lūgusi, dabūjusi dabiskās dzemdības, tieši kuru laikā bērniņš sagriezies slīpi. Izspiest jau izspieda arī dabiski. vienīgais, ka ar tamdēļ satraumētu sprandu u.c. Tagad tiesājas.
un, piemēram, kad man darbos goņī, ko es pastrādāt nevaru, a ko es varu teikt? Ziniet, es nevaru pārdzīvot svešus stāstus, nestrādājas, lūk, kad bēda liela.


post scriptum. Tēvs slimnīcā. vai nu uz ķīmijterapija vai operācija. Dakreri op taisīt īsti negrib, jo organisms un sirds pārāk vāji. Ķīm. arī tā nevisai - tā kā tēvs man cienījamā vecumā, tāda sajūta, ka drīzāk gribētu, lai iet tik mājās, saliek rokas krustā, pārsedzas ar palagu un mirī nost, tā teikt, drīz jau būtu uz kapiņiem jātaisās tik un tā, arī bez īpašām kaitēm...
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:May 6th, 2014 - 11:23 am
(Link)
Bet nez vai tā arī nav labāk? Tikai tai būtu jābūt paša izvēlei, tas ir - tēva
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:May 6th, 2014 - 11:31 am
(Link)
Tēvs, protams, mirt nevēlas, kā arī no vispārējā stāvoļa spriežot, dzīves kvalitāte viņam ir gana laba (mazbērni, hobiji, vēl dzīvi esošie draugi, ceļojumi u.tml.), lai nevajadzētu apspriest pašlikvidēšanos. Bet bez aktīvas rīcības nāve būs drīzāka un pamatigu diskomfortu radošāka.

Ja eitanāzija būtu legāla, diskusija būtu pavisam cita, bet situācijā, kur cilvēks vēlas izmēģināt iespējas un medicīna tās formāli arī piedāvā, es neredzu iemeslu, kāpēc ārstiem būtu jāvelk arā savs utilitāristu kalkulators un jārēķina, ka, lūk, jums mēs dosim ķīmiju un izredzes ir 50/50, bet ja mēs jums nedotu, tad ķīmiju varētu iedot kādam - iespējams jaunākam - cilvēkam, kura izredzes ir 60/40.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:May 6th, 2014 - 12:25 pm
(Link)
Nē, nē, tu drusku pārprati. Un es arī - nesapratu, cik vēl stiprs ir tavs tēvs šobrīd un kādas būtu viņa izredzes - kvalitatīva dzīves ilguma pagarinājums - pēc ķīmijas vai operācijas. Man vienkārši reizēm liekas (bet nu tāda "likšanās" pati par sevi ir stulba, kamēr neesi ko līdzīgu piedzīvojis), ka zināmos gados ar zināmu diagnozi es izvēlētos "nesamocīties" ar operācijām un ķīmijām. Bet pareizi tu saki - bez aktīvas rīcības arī pati nāve var būt stipri vien nelāgāka, par to es nebiju iedomājusies.
Nu, labāk jau dievs nedod ko tādu piedzīvot
[User Picture]
From:[info]karmena
Date:May 6th, 2014 - 11:29 am
(Link)
Ja nav noslēpums, kurā slimnīcā tās dzemdības?
[User Picture]
From:[info]_zirgs
Date:May 6th, 2014 - 10:51 pm
(Link)
ir vienalga, kura slimnīca, svarīgs ir ārsts, kas pieņem dzemdības.
jo ārsts ir tas, kas var veikt ķeizaru, ja tas nepieciešams.

un ja kas. latvijas princeses un viņai līdzīgo aktivitātes ir panākušas, ka ķeizargrieziens ir fū pē ā ē un ka to nevajag pieminēt, ka pēc tam kliegs virsū - a kur manas dabiskās dzemdības?! un tas ir tizli.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:May 7th, 2014 - 02:01 am
(Link)
Tas drosvien tiesam no arstiem atkarigs, jo ipatni, ka nevareja uz keizaru pierunat, kad jau bija skaidrs, ka bebis sagriezies un pa dabisko riskanti. It ipasi, kad man sava laika no prieksas un pakalas piedavaja (acu arste katra vizite u.tml.) izrakstit keizaru un es biju tas princeses gadijums, ka nene, man slinkums domat tik talu, labak lai iet pats no sevis.

P.s. Offtopic: var nochekot Brazilijas keizaru dinamiku, kur arsti paredzamibas un finansu del prieksroku dod sai dz.formai, dabisko versiju diskaridzojot kopuma..
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:May 6th, 2014 - 11:40 am
(Link)
:(
[User Picture]
From:[info]str
Date:May 6th, 2014 - 01:36 pm
(Link)
dakteri varbūt naudu gaida?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:May 6th, 2014 - 03:03 pm
(Link)
arī variants, bet tas būtu nejauki.
[User Picture]
From:[info]str
Date:May 6th, 2014 - 03:24 pm
(Link)
man jau aizdomas, ka citādi neprot:(
kolēģei bija , ka pilnīgi konkrēti paprasīja ciparu, pie tam ne mazu.katrā ziņā- man tāda nebūtu, tas noteikti.
[User Picture]
From:[info]_zirgs
Date:May 6th, 2014 - 10:54 pm
(Link)
ķeizargrieziens skaitās kā ārkārtas risinājums, kad nevar dzemdēt droši ne bērnam, ne mātei.
Un ja dzemdību laikā rodas indikācijas (!) ķeizargriezienam, tad to veic. Tā ir samērā nopietna operācija.

ja indikāciju nav un tā ir vēlēšanās, tad tas ir maksas pasākums. un tamdēļ, protams, tas ir vecāku naudas jautājums, un operācijas (visas) ir dārgas.
[User Picture]
From:[info]_zirgs
Date:May 6th, 2014 - 10:56 pm
(Link)
ou, atvainojos. Runa laikam bija par tēvu, ne sievieti.

[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:May 6th, 2014 - 05:32 pm
(Link)
Es tā saprotu, ka slimnīcā viņam tomēr kaut ko dara, vismaz izmeklē un tā. Neatkarīgi no naudas, ko ārsti īsti var ieteikt, ja ir tāds riskants gadījums. Cik saprotu, pavisam jau viņi nenoraida nevienu variantu. Tad jau jums pašiem būs jāpieņem lēmums, ko darīt.
Nu, lai izdodas!
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:May 6th, 2014 - 08:59 pm
(Link)
Vai nevar būt tā, ka vienkārši ļoti uzmanās, lai pacients pats pieņemtu lēmumu, pilnībā apzinoties visus riskus? Ko savukārt pacients intepretē kā negribīgumu un nelāgu attieksmi? (man te iepriekš komentāram gals nez kāpēc norāvās)
[User Picture]
From:[info]_zirgs
Date:May 6th, 2014 - 11:06 pm
(Link)
Kādas lokalizācijas audzējs?
Pēc tā var spriest, cik liela operācija apmēram varētu būt. Kaut gan. Operācija un operācijas anestēzija ir nopietns jautājums. Un ķimijterapija arī nav kūrorts.
Ja ķirurgs negrib veikt operāciju, tad tas, ko viņš negrib ir nevis ķipa bezjēdzīgi ķepāties (jo ķirurgiem patīk operēt), bet pacienta nāve uz galda, pacienta nāve pēc operācijas, smags pēcoperācijas periods ar ilgu hospitalizēšanu, kuras laikā rodas vēl papildus kaites.
Un ja nevēlas ķimijterapiju, tad arī uzskata, ka summā pacients nejutīsies kā ieguvējs.
Bet labi, es nezinu visu situāciju no visiem aspektiem. Iespējams, ka uz terapiju labi atbildošs audzēja tips ir, vai var piemērot mazinvazīvu operāciju un viss var tikt risināts.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:May 7th, 2014 - 01:11 am
(Link)
Shaja gadijuma pacients gribetu pameginat smagu operaciju un kaut vai smagaku atlabsanas periodu, nevis lenam izklepot plausas. Ari pabeigsanas uz op galda skiet labaka opcija, neka lenam un sapigi mirt, apzinoties, ka neko lietas laba darit neesi pameginajis.