kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 28th, 2012|11:54 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

tā iet, kad nemāca bērnam pareizās lietas. pie logopēda, lūk, attēlā neatpazina āpsi un uz jautājumu, "ko dara kaķis" (kas veļ kkādu sniegavīru), E atbild, ka kaķis snieg sniegu. Un uz jautājumu, kas lācītim rokā (jo attēlā lācītis būvē māju no ķieģeļiem), E atbild, ka tie ir sviestiņi. noķiķinājos līka. varbūt nevis pie logopēda bet pie kkāda psihdaktera jāved, ka asociācijas neveidojas pareizās. Lai gan visdrīzākais nāksies pasēdēt ar grāmatiņu "lauku sēta" vai 'pilsētā' un jāiedīda tajās pareizajās pamata lietās, nu, ka no ķieģeļiem tētis būvē māju un no sniega bērni ziemā veļ sniegavīru.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:April 28th, 2012 - 12:02 pm
(Link)
labs:))
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:April 28th, 2012 - 12:09 pm
(Link)
Ok, lai logopēds parāda, kur dzīvē var redzēt, kā lācītis būvē māju no ķieģeļiem, un kaķis veļ sniegavīru.
Tas man atgādina Mēmā šova vārdu savienojumus ar grūtības pakāpi Nr. 5, kur jāparāda un jāatmin frāze "Tīģeris ada zilu metālplastikas bikšupriešu"
From:[info]unpy
Date:April 28th, 2012 - 01:24 pm
(Link)
Tieši tā, konkrētajos kontekstos lai kaķis snieg sniegu un lācītis krāmējas ap sviestu(kas tiešam izklausās ticamāk, nekā lāča nodarbinātība būvniecībā), klišejiski domāt tāpat skolā un augstskolā iedīdīs.
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:April 28th, 2012 - 12:12 pm
(Link)
jāvelk ārā tās padomju laiku a4 formāta grāmatiņas, kur attiecīgajā valodā ir aprakstīts kā strādā cilvēki no visām draudzīgajām Padomju republikām. atceros tur bija visai uzskatāmi uzzimēts strādnieks, kas būvē blokmāju, kombains, kas pļauj graudus utt. vēl nesen atradu savu eksemplāru - bez vākiem un ar papildus "ilustrācijām" :D
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:April 28th, 2012 - 12:42 pm
(Link)
nu par ko ne māla sviestiņi :DD
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:April 28th, 2012 - 03:56 pm
(Link)
sviestiņi ir tik mīļi :) atcerējos stāstiņu par pilsētas bērnu, kuram jautā, cik liela ir govs. un viņš rāda tādu, mazāku par sprīdi, jo bilžu grāmatā tieši un tikai tādu redzējis :)
[User Picture]
From:[info]degeneralis
Date:April 29th, 2012 - 10:24 am
(Link)
Es savus gandrīz 30 arī diez vai atpazītu āpsi, un manuprāt bērnam pilnīgi normālas asociācijas, nu, un jā, kā jau citi raksta, kur dzīvē kaķis veļ sniegavīru un lācis ceļ māju?