kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 12th, 2012|08:19 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
es nesaprotu TV3 reklāmu - aicinājumu iet talkā palīdzēt sakopt bērnu slimnīcas teritoriju. Tas tāds mild wtf, pirmkārt, kas sārņo bērnu slimnīcas teritorijā un, otrkārt, kāpēc pašvaldība vai apsaimniekotājs vai tml. neparūpējas par teritorijas sakopšanu, ka - LOL - ir jāreklamē akcija televīzijā?!
linkpost comment

Comments:
From:[info]zirka
Date:April 12th, 2012 - 08:24 pm
(Link)
kas sārņo - vietējā jaunatne, tur vismaz aizmugurē visādi caurumi žogā uz "parku", sauksim tā, kur šamie lien aliņus sūkt un durties
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 12th, 2012 - 08:29 pm
(Link)
nu tad ierīko mursarņikus un noalgo sētnieku - piemēram, pamēģina tik kāds privātīpašnieks kvartālu savas mājas priekšā kādu dienu nenotīrīt uzreiz kontrōle klāt un raksta soda cedeli, bet valsts un pašvaldības teritorijās (minu, nezinu, kas ir bērnu slimn. teritorijas pārvaldnieks vai apsaimniekotājs) bļe tautas labdarības akcija jātaisa, lol. un vēl bērnu slimnīcā!!! kas ir dubults lol, jo nozīmē, ka ļaudis jau līdz tādam kliņķim degradējušies, ka neatšķir, kur dirst un kur savu diršamo pieturēt..
From:[info]zirka
Date:April 12th, 2012 - 08:31 pm
(Link)
nujā, fakts. varētu talkas, nez, rīgas domē rīkot - tur logus nomazgāt, grīdas pārkrāsot :)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:April 12th, 2012 - 10:29 pm
(Link)
jā, un privātīpašniekam par vienu administratīvo sodu pie tam atņem NĪN atlaidi, ja tāda ir bijusi, piemēram, kā kultūras piemineklim. par vienu sūda nenotīrītu sniegu, un tie poliči burtiski gaida, kad uzsnigs un tūliņ skrien pārbaudit. kamēr pie pašas pašvaldibas policijas sniega kupenas līdz palodzēm un taciņa tik šaura, ka knapi izspraukties. bija man tāds gadījums.
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:April 12th, 2012 - 08:36 pm
(Link)
nu kas tur ko nesaprast - tā ir pašreklāma ar sociālās reklāmas piesitienu - aģitējam visus iet talkot, paši arī iesim. un iesim uz tādu jutīgu vietu kā bērnu slimnīca - gan sakopts būs (pavasarī jau jebkur ir jāsatīra, kaut veco zāli jāizkasa, lai svaigāks skats), gan publiskā seja rādās atbildīga par vājākajiem.
From:[info]fedrs
Date:April 12th, 2012 - 08:42 pm
(Link)
Pie bērnu slimnīcas ērti piebraukt, tā tiek regulāri kopta, tāpēc nebūs baigi jāiespringst, un vispār "bērnu slimnīca" skan labi.
From:[info]blondulla
Date:April 12th, 2012 - 09:16 pm
(Link)
Es vispār nesaprotu, kāpēc tādas talkas ir atkal atdzīvinātas, pilnīga padomju laika palieka - ar dziesmu un Ļeņinu (Domobrovski) nesam baļķi, urā.
Ja nemaldos, tad dzīvojam tā kā kapitālismā un tādas komunistiskās darbaļaužu talkas tādā nav paredzētas. Privātos zemes īpašumus sakopj īpašnieks (ja ne - paredzēti sodi), valsts un pašvaldību - attiecīgi resori, kuriem par to samaksā nodokļu maksātāji (es tai skaitā).
Tuklāt es tiešām to apkārtējo vidu nepiegružoju, tāpēc neredzu iemeslu, kāpēc man citu mēsli būtu jāvāc.
From:[info]eermaniitis
Date:April 13th, 2012 - 01:26 am
(Link)
nū! senlatviešiem visiem bija sūdu talkas, kūti no zelta atbrīvot, kad sēja krāšņākās prievītes un apvilka cakainākos lindrukus

arī pavasarī, starp citu

lai var meitas sārtos vaigus un kas kurai tur ir izrādīt pēc ziemas tuntuļtuntuļiem

a te padomā, kas pilsētā par kūtīm un zelta krājumiem - tik dubļi vien un pērnā kūla - labi ka kāds nariks pagadās ar šļirci, vai gopņiks tukšo plastmasas ādiņu nevietā izmet ;)
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:April 13th, 2012 - 10:57 am
(Link)
Protams, ka nav jāvāc... Vai tad tur bija teikts, ka tas ir obligāti, kā komunistiskajā talkā? :)
Man šķiet, runājot par talkām, varētu domāt nevis par komunismu un kapitālismu, bet par kolektīvismu un individuālismu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 13th, 2012 - 11:04 am
(Link)
mūsu ģimene, piemēram, apkārtējos atkritumus pa rajōnu vāc visai regulāri, bez kolektīvajām urrā-talkām vienreiz vai divreiz gadā, jo ļaudis mēslo drausmīgi, tā nav arī pokazuhas "bērnu slimnīca", kā arī Rīgas domes vides dept. neatbild uz vēstulēm ar aicinājumu ierīkot atkritumu tvertnes vai nokomandēt kādu sakopēju biežāk par 2x gadā (pavasaris un rudens)

+ skat, blond komentāru, jo privātajiem šāda "kolektīvismu veicinošā štellīte" visdrīzākais var beigties ar VID uz kakla par neapmaksātu darbaspēku. pārvaldes instanču rokās ir gana daudz sviru, lai sakoptu vidi arī bez talkām, kā arī kolektivizēt cilvēkus ar citām aktivitātēm, jo pagaidām tas tāds uzpūsts, atavistiskas metodes izmantojošs PR gājiens.
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:April 13th, 2012 - 11:33 am
(Link)
Jūsu ģimene ir malači.
Skaidrs, ka PR gājiens. Gana sviru, lai sakoptu vidi bez talkām -- jā, te var pateikt tradicionālo frāzi -- pietrūkst politiskās gribas :D
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:April 13th, 2012 - 12:40 pm
(Link)
Saprotu, ka jautājums bija retorisks?

Ne brīdi nešaubos, ka daudziem, tevi ieskaitot, ir pilnīgi skaidrs, ka šīs visas talkas ir didaktisks pasākums maziem bērniem un garā vājiem, lai iekrāsotu balto un melno, izceltu svarīgo uz mazāk svarīgā fona u.t.t. Un, galu galā, sajustu kopības sajūtu, ka tu tu neesi viens savās pareizajās sajūtās. Tā teikt, mūs ir daudz, un mūsu vārds ir leģions. Tādi nu tie cilvēki ir, un tur neko nepadarīsi. Kamēr nav nākusi cilvēces paaudze, kas līdzinās dieviem, nekas labāks par pātagas un burkāna metodi nav izdomāts.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 13th, 2012 - 02:26 pm
(Link)
kaut kā iepriekšējo gadu talkas nebija tik PR-iski iekrāsotas, neiztika, protams, bez tā, bet šī gada tv3 reklāma, šķiet, ir pamatīgs lēciens uz leju. :(
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:April 13th, 2012 - 02:49 pm
(Link)
Nu, es to bez visas kastes skatīšanās jau labu laiku esmu novērojis. Varbūt patērējot TV vēl mazāk šķiet, ka trakāk nav palicis. Bet, tas ka tiek arvien vairāk popularizēts sociālistiskais latvietis, tas gan.