kanariņš - the artist is present [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

the artist is present [Feb. 10th, 2012|12:20 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
var jau visi tie sociālistiskie kritiķi dirst par to, cik sūdīga mums te māksla, kādi sūdīgi kritiķi, pedagogu izstāde akadēmijā vispār impotences kalngals, taču pat tajā impotentajā izstādē ir pāris darbi, kuru dēļ vien ir vērts pieturēt muti. Piešaut pirkstus Oļega Tillberga kārbiņām, viņš takš dzīva leģenda, fakin ģēnijs!!! Vai Dainis Gudovskis - vispār nesaprotu, kamdēļ šī autora darbiem nav stikla būrītis apkārt ar padsmit sargiem un kapēc viņš pats tagad nemalko kokteili kādā savā Malibu villā! Labi, tur nav kapitālistiskās iekārtas vai mākslas institūciju kritika, uzmanības vēršana uz badacietējiem trešās pasaules valstīs un tamlīdzīgi, tā ir māksla, kas neko nestāsta un nevēsta, neceļ skatītāja critical awareness. Taču jūs zinait to sajūtu, kad paslepšus iebāž roku graudu maisā, kad pēc saspringtas darba dienas sēžas iekšā siltā vannā, kad lielā nogurumā beidzot var iekrist gultā un pārvilkt sev segu pāri? Kā to nosaukut.. sensations, jutekliska sajūta, vai? Tie darbi viņam ir tādi, ka gribas ne tikai skatīt vai apčamdīt, bet pat piešaut mēli klāt, lai notestētu, vai toč ir vēss vai sāļš, kā izskatās? lai gan tas ir tikai un vienīgi stikls, nekas vairāk.
un redzēt tādus darbus uz podestiņiem, kur var ejot garām nostrīķēties un tos nogāzt, kur var netīšām uzkrist virsū vai vnk savākt un aiznesties ar to prom padusē ir unikāla iespēja, manuprāt. Ja ir kaut vai viens šāds darbs, šādos apstākļos, tad nevar teikt, ka izstāde ir totāli neizdevusies.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]josie
Date:February 10th, 2012 - 12:46 pm
(Link)
nu nu nu, Tu jau pati aprakstīji visus tos iemeslus, kādēļ šādu izstādi var nosaukt par neizdevušos un lielākoties viena apstāļa dēļ, ka ŠIE darbi to izglābj, tā tam nekad nevajadzētu būt
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 10th, 2012 - 12:56 pm
(Link)
Tie darbi neko neizglābj, izstāde tiešām nav izcila (tajā telpā vispār izcilas izstādes esmu redzējusi varbūt 1, kur iekārtojumā ir atmesti tie sūda vairogi un ienestas citas eksponēšanas iekārtas (pat Dibifē tur izskatījās neērti)), bet tā zākāšanās arī jau piegriezusies, nu, cik var!
[User Picture]
From:[info]josie
Date:February 10th, 2012 - 01:01 pm
(Link)
piekrītu. tas aptuveni pēc principa mēs taisām augšā vēl sliktāk un jūs rādiet, cik jums spēka zākāt, bet nu paši kritiķi jau sev karmu bojā, ko tur, varēja pieiet ar ignoranci vai kādu citu attieksmi, būtu interesantāk :))
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 10th, 2012 - 01:06 pm
(Link)
it īpaši, ja par impotentiem nosauc ārtistus, kuru darbu lieliskumu pat to citu viduvējība nenomāc, kas ir fakin dzīvi ģēniji un tikai kkādas veiksmīgas/neveiksmīgas sakritības dēļ parastajiem mirstīgajiem tos ir iespēja redzēt bez maksas, rokas stiepiena attālumā
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:February 10th, 2012 - 05:10 pm
(Link)
klau, es nupat dabūju pilnu somu radošo kvartālu brošūru, ņemsi?
[User Picture]
From:[info]josie
Date:February 10th, 2012 - 08:34 pm
(Link)
iedod viņai vienu priekš manis :))
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:February 10th, 2012 - 08:38 pm
(Link)
mums jau te tā kaudzīte ātri kūst, lai arī es baigi glabāju helvētikai :)
[User Picture]
From:[info]josie
Date:February 10th, 2012 - 08:40 pm
(Link)
tad iedod viņai, gan jau es iztikšu ar pdf formātu :D
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:February 10th, 2012 - 08:46 pm
(Link)
vienu gan jau no viņas kaudzītes varēs dabūt :)
[User Picture]
From:[info]josie
Date:February 10th, 2012 - 08:53 pm
(Link)
:) paldies!
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 11th, 2012 - 04:17 am
(Link)
ōōō, jāāā. 6dienas rītā man būs paģiras, bet, šķiet, būs jāizvelkas laukā savākt hotai grāmatu, tad pie reizes varētu aizdoties kkur savākt arī šo :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:February 11th, 2012 - 01:31 pm
(Link)
ānuvot, lai hotai tevi aizved uz iestādījumu! es gan pati šodien sēžu mājās un izsmalcināti ciešu no tā paša :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 11th, 2012 - 01:46 pm
(Link)
lieliski :) esmu pamodusies, skatos vieglu stīmpanku un domāju izkratīties līdz baseinam. Tad jau pa ceļam izpirdināšu hotai :D

[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:February 12th, 2012 - 08:28 pm

moš vaina infantilitātē?

(Link)
Man radies iespaids, ka vismaz daļā gadījumu "cik sūdīga mums te māksla" ir visai dabiska (kaut infantila) reakcija uz pārspīlēto slavas dziesmu dziedāšanu un katra "art" pasākuma šai visu aizmirstajā nostūrī celšanu aš globāla notikuma rangā. Nu tas ir kā kad redzi TV sižetu, kur sukursīrupaini tiek kā kāds megasasniegums mākslas un kultūras dzīvē slavēta Ipiķu tautas nama tamborētāju pulciņa salvetīšu izstāde, tad pirmā reakcija ir "sūdstasviss, nevis māksla", kaut ja nebūtu šī hiperslavējošā mesidža, pasākumu uztvertu kudi labvēlīgāk, tipa, "jauki, ka provincē ļaudis nenokar degunus, bet nodarbojas ar lietām, kas pašiem un apkārtējiem sirdi silda un sadzīves smukumu uzlabo". Nu kaut kā tā.

Vismaz sevi paķidājot, tieši šādu iemeslu savai bieži vien negatīvajai attieksmei esmu atradis.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 13th, 2012 - 01:19 am

Re: moš vaina infantilitātē?

(Link)
Dažreiz šķiet, ka LV nekad nav labi un nekad nekas nebūs labi.
[User Picture]
From:[info]kjeerpis
Date:February 12th, 2012 - 11:44 pm
(Link)
Patiesībā neko neesmu pat lasījusi. Bet tas, kas kremt - nu atkal atstiepuši jau 20 reizes izstādītos, vecumvecos darbus, 100 reizes redzētos. Nu, nav jau obligāti tur piedalīties, nav darbu - nepiedalies. Lai piedalās tik tie, kam ir. Ko es varu mācīties no pasniedzēja, kam radošums jau nomiris pirms 30 gadiem? Nekaunību atkal un atkal stiept visur to pašu darbu?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 13th, 2012 - 01:18 am
(Link)
pffft, aiz piemēriem pazūd points, atkārtošu vēlreiz un īsi: saucot kko par 'sūdu' kopumā, par sūdu tiek apsaukts arī tas, kas tāds nebūt nav.

attiecībā uz komentāru: nu, izstāde kopumā izskatās patukša, acīm redzot visi visu nav atstiepuši. Un vēlreiz redzēt darbus nav ne vainas, tā kā laikmetīgā mākslas muzeja vai kādas citas iespējas atgriezties pie darbu skatīšanas mums arī nav. "Mācīšanās" ir tikai viena no perspektīvām, kā skatīt to, kas izlikts skatīšanai, nemācēšu teikt, vai izstādes sakarā pati veiksmīgākā (tam ir studiju process un skolotājs nav vienmēr tikai skolotājs). tāpat arī atkārtošanās nekad nav tikai atkārtošanās, tāds tā kā pjēra menāra paradokss, manuprāt.

so now you want cheap thrills and, like, plenty of them, and it doesn't matter how tawdry or vacuous they are as long as it's new as long as it's new as long as it flashes and fuckin' bleeps in forty fuckin' different colors. So whatever else you can say about me, I'm not fuckin' bored.