kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 10th, 2012|05:09 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Un, pirms ciba pagūst pilnībā nosprāgt, es jums pastāstīšu, ko labu šodien redzēju. Redzēju ierakstus, kuros Kārlis Ulmanis gozējas un ļoti pāŗsteidzos, cik ļoti, ļoti resns viņš ir! Pretskatā vēl tā, bet, piem., 39. gadā profilā un 3/4 pagriezienā vnk tankkuģis potjomkins, Marlons Brando var iet atpūsties un kādu krēmšniti uzkost.. Nē, ne jau ka man būtu problēmas ar resniem ļaudīm, tādā ziņā pofig 0 vai 44 izmērs, vnk Ulmanis manā sirdī bija pilnīgi citādāks..
un otrs šoks bija par Ulmaņlaika publiskajām svinībām. Bāc, tāds grandiozums. Ja man nebūtu žēl 5.90, es palūgtu izkopēt tos kadrus un jums parādītu, kādas senlatviešu pilis milzīgā palielinājumā un nīčeāniski vāgneriski scenogrāfiski veidojumi ir fōnā smaidīgu tautumeitu un karavīru pūļiem. Un brīdī, kad Ulmanis stāvus brauc mašīnā (tiesa, ne Vairoga ražojuma..) pa pilsētas ielām un ļaužu pūļi viebalsīgi sauc "Esi sveiks! Esi sveiks!", es aš sabijos, jo no sākuma kkā pēc klasiskā "Sieg heil!" pašilierējās. Hmm, jāa, labi ka tos politiskos u.c. "noziedzniekus", ko lika pie darbiem kaļķu un darvas dedzinātavās, ķieģeļu cepļos u.c. nešāva nost, citādāk būtu visai maz attaisnojumu, kamdēļ latiši ņe fašisti :D
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]jim
Date:January 10th, 2012 - 05:20 pm
(Link)
un tautumeitenes uzvedumos dancā, čīrlīderiski ietinušās latvijas karogos, man žoklis regulāri atkrita, kad pagāšgad arhīvā šitos šķīru cauri :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 10th, 2012 - 05:22 pm
(Link)
un "Latvijas nākotne - mūsu Vadonis" un visur VadonisVadonisVadonis ar lielo V. vienperosnisks un varens kā supermens. drošvien arī lidotu, melanajam mētelītim vējā plandot, ja vien vēders pie zemes nevilktu
From:[info]unpy
Date:January 10th, 2012 - 05:23 pm
(Link)
Tad mēs bijām lieli un vareni, tagad mazi un nožēlojami. Kas pie tā vainīgs? Kultūras ministrija!:))
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 10th, 2012 - 05:24 pm
(Link)
krievi, krievi! un krievu valoda!
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:January 10th, 2012 - 05:29 pm
(Link)
Pračečnaja!
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:January 10th, 2012 - 05:32 pm
(Link)
Tagad hipsteri, tad diktatori. Kas tur dīvains?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 10th, 2012 - 10:22 pm
(Link)
es jau nesaku, ka tur ir kkas tāds vispārsaistošs dīvains, bet man personīgi bija pārstiegums, jo iepriekš it kā formāli bija zināms, nu, tur autoritārs režīms, blablabla, šprotes, sviests uz Angliju, bet ka tas viss TĀĀĀĀ ir izskatījies, bija nedaudz pārsteigums :)
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:January 10th, 2012 - 05:53 pm
(Link)
Par mierinājumu jāsaka, ka vadonības kults bija dikti izplatīts tolaik Ajropā un labākajos Filadelfijas namos. Norma. Kā mūslaiku vadoņiem botoksa injekcijas.
18. novembrī aiz zinātniskas intereses paskatījos Vadoni iekš TV, tad gan tā kā pavilka uz sliktumu.
From:[info]divi_g
Date:January 10th, 2012 - 05:57 pm
(Link)
+1
Austrumeiropā demokrātiska, ja nemaldos, bija palikusi tikai Čehija.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 10th, 2012 - 10:06 pm
(Link)
nu ja, tikai tās dažas valstis arī tā teikt nelepojas ar šo savu vēstures lappusi un neuzskata to par labāko laiku visas valsts vēsturē ever
[User Picture]
From:[info]blond
Date:January 10th, 2012 - 06:19 pm
(Link)
Vienīgais, kas mani parsteidz - ka tas tevi pārsteidza:) tiešām agrāk neko tādu nebiji redzējusi?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 10th, 2012 - 10:12 pm
(Link)
īpaši nē; skolā vēsturē visu ko mācīja un arī par Ulmani cita starpā, protams, bet ne tā, ka baigi. īpaši jau ar kustīgiem uzskates materiāliem nē. Tāpat arī vēlāk attiecīgo periodu koverēja visādi citi jokainie a ļa brastiņš u.tml..
From:[info]ricuks
Date:January 10th, 2012 - 06:46 pm
(Link)
A ko ta tu gribēji? Viņš taču kā Bībeles pravietis un Laimas ieliktnītis Latvijai (ja ticam kaut kādam Gulbja kunga rakstam žurnālā "Sējējs")