kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 21st, 2011|09:03 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

un - trīs lietas sliktas lietas - trešā lieta, kas man nepatīk bd, ir, ka:
1) vecāki reizēm izmanto bd, lai veicinātu sava uzņēmuma produkcijas noietu vai iegūtu sev jaunu sadarbības partneri. Jā, reizēm tas ir nesavtīgi no sirds, nu, ka, es, piemēram, strādāju tādā vietā, man ir iespējas šo un to un tad es varētu tā kā šādā vai tādā aktivitātē jūs atbalstīt (ar kādu resursu vai aktivitāti), kā tas notiek, kad resotrāna pavārs noziedo laiku, gatavojot sīkuliņiem āra pikniku vai šuvēja sagādā tekstilatgriezumus bērnu vajadzībām etc., bet nevis brutāli "taisīsim visiem bērniem vienādus sporta krekliņus ar apdrukām (drukāsim manā firmā)"
2) ka pakalpojumus pērk no bd pietuvunātiem cilvēkiem, piem., audzinātājas vīrs ir prof. fotogrāfs, tamdēļ viņš dabū bildēt pilnīgi visas dārziņa grupiņas. Mans vīrs varbūt arī ir profesionāls fotogrāfs un arī gribētu tikt pie iespējas noplēst garantētu piķi no 50+ cilvēkiem.

Nē, nu, skaidrs, ka bd risina lietas kā pašam vieglāk, ērtāk un ātrāk un skaicka es vai daži citi vecāki būsim pārāk slinki paši, piemēram, vienmēr darīt visu un sekot līdzi, nu, tur sagādāt stafu vai meklēt un salīdzināt firmas etc., bet no otras puses es vēlētos tomēr dārziņā redzēt tādu kā Šveices modeli, kur lēmumi tiek publiskoti un likti uz piekrišanu/nepiekrišanu.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:September 21st, 2011 - 09:22 am
(Link)
Tev ir kāds b/d izlaidums bijis? :) Ja NATO sammitu ir vieglāk noorganizēt, saskaņojot ar valstīm visus drošības un ēdināšanas jautājumus, nekā identificēt bērnu vecāku slēptās intereses un ambīcijas triju stundu pasākumam.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 21st, 2011 - 09:28 am
(Link)
tas ir skaidrs, ka ikkatrs vecāks grib visu savam bērnam un viss pārējais tiek uzskatīts aš par apdraudējumu. Vienkārši tā ir sanācis, ka mūsējais ir jauns un vēl stabilu 'sadarbības partneru' un iestrādatu pakalpojumu sniedzēju nav, tāpēc viss vēl ir procesā. Kā arī es būtu priecīgāka, ja bērnudārzi būtu vienkāršāki un piedāvātu tikai pamata komplektu (tāds semi militārs padomjlaika variants), nevis mēģinātu pārņemt ģimenes funkcijas par maksu u.c. piedāvājot aktivitātes, kuras faktiski ir katras ģimenes iekšējā lieta, bet, ja nepiedalies, tad bērns savukārt 'izkrīt' no kolektīva.
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:September 21st, 2011 - 09:35 am
(Link)
To krekliņus firmā X parasti drukā, jo tā lētāk (cits jautājums - vai tos kreklus vispār vajag), fotogrāfs parasti ir tas, ko kādam uzņēmīgākajam nav bijis slinkums sameklēt paaicināt. Un par to NATO sammitu ir pilnīga taisnība, pie kam mēdz būt grupas, kuru vecākiem a) neinteresē nekas, b) viņi ne iekš kā nav gatavi piedalīties, daži pat tos LVL 2 kopējā katlā pamanās nesameklēt, c) arī viņiem objektīvi nav laika.
Uz jautājumu: "Kas to izdarīs" parastā atbilde ir liels klusums.
Tad tie daži, kas dara, arī sadara un saorganizē. Savā vairāk vai mazāk brīvajā laikā. Uzlikt audzinātājām par pienākumu rīkot iepirkumus fotogrāfiem laikam būs par daudz prasīts, bet ikviens vecāks parasti tiek laipni aicināts piedalīties ar savu artavu organizēšanā.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 21st, 2011 - 09:39 am
(Link)
fotogrāfs ir dārziņa atrastais. vienīgais, tālu nav meklēts. vecāki parasti piedalās ar tik, cik un kā ir gatavi piedalīties. Vienīgais, man tiešām ir izteiktas nepatika un pretenzijas pret "ģimenes lietām" iestādēs un institūcijās.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:September 21st, 2011 - 10:03 am
(Link)
Dienā bija raksts par kādu vīru, kam dzīvokli grasās ņemt nost. Stāsts bija tāds, ka viņš iegādājās drukas tehniku uz krīta, bet sākās krīze, un pie darba nav ticis, jo bērnudārzos viss jau sarunāts, un pat ar cenu nevar tik iekšā.
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:September 21st, 2011 - 10:50 am
(Link)
emmm, mana necilā pieredze liecina, ka, ja kādam neiet privātajā biznesā, pie vainas ir ne tikai tirgus izpētes problēmas pirms ilgtermiņa saistību uzņēmšanās uzņēmuma pamatlīdzekļu iegādē, bet arī, piemēram, tiešās pārdošanas iemaņas. Piemēram, mūsu b/d vadītāja vaicāja, vai kāds nezina fotomeistarus, jo dārziņam esot nopietnas iebildes pret pagājušo gadu pakalpojumu sniedzējiem. Pakalpojumu bizness - tās tomēr ir Attiecības
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:September 21st, 2011 - 10:59 am
(Link)
Neapšaubu, ka stāsti ir dažādi. Bet bērnudārzu fotogrāfu izvēles stāstiem ļaujos zombēšanai no mediju puses. Vēl jo vairāk, ja stāsts ir par mūsu reģionam tipisko "savs cilvēks" praksi, kas nav gluži mediju pīle.
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:September 21st, 2011 - 11:05 am
(Link)
Mūsu dārziņā gan bija savs fotogrāfs, jo tāds padārgs, lai arī objektīvi labs, tak nevienam nebija liegts paaicināt citu, vai iet un sabildēt pašam, bet vai tad kāds gāja, meklēja vai bildēja?
Es gan pieņemu, ka dārziņi un to rebes var būt stipri atšķirīgi.
Tomēr ļoti daudz kas ir atkarīgs no pašu ieinteresēto personu laika un iniciatīvas.
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:September 21st, 2011 - 11:48 am
(Link)
hihi, vēl jau būs arī skola ;)
bet taisnība arī par to, ka uz skolotāja jautājumu "kurš to varētu uzņemties?" visi vecāki pilnīgā klusumā koncentrē skatienu sienā