kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 5th, 2011|05:11 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , ]

es īsti nespēju noformulēt savu attieksmi, bet tomēr kkā ļoti nepatīkami ir redzēt vecākus, kas ar maziem bērniem un pat zīdaiņiem ratos stumjas pie lielveikalu akvārijiem "paskatīties zivtiņas"...
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]eslijs
Date:April 5th, 2011 - 05:40 pm
(Link)
Mana meita vienkārši gribot negribot vēro zivtiņas. Viņa neatšķir savos 2,5 gados, ka tā ir 'nāves kameras'. es arī neredzu pamatojumu, kāpēc, ja viņa tās zivis ir tur ieraudzījusi, tas būtu jāliedz.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 5th, 2011 - 05:58 pm
(Link)
liegt nē, izmantot par iespēju informēt par zivju dzīvi gan.
From:[info]eermaniitis
Date:April 5th, 2011 - 06:34 pm
(Link)
kā to lai saprot? zīdainim? 8-0
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 6th, 2011 - 01:17 am
(Link)
tad varbūt labāk nerādīt? cūku bērēs arī, piemēram, bērniem neļauj piedalīties, filmās vardarbības skatos liek aizvērt acis vai varadrbīgas multenes nemaz neļauj skatīties, bet zivis, kas viena otru gandrīz vai nobigušas tajos lieveikala akvārija apstākļos, ir gana labs skats, kamā padalīties.
From:[info]eermaniitis
Date:April 6th, 2011 - 07:18 am
(Link)
tu man liekas esi kaut ko sasakatījusies ;) un nu tev visur cūku b;ēres šilierējas ;D
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:April 6th, 2011 - 07:38 am
(Link)
Man vienas no senākajām bērnības atmiņām, kad ap stūri kādu3-4 gadu vecumā skatos kā vīri kauj cūku, šī tur spirinās, bet viens babuis sāk spiegt: "Bērns skatās! Aizvāciet bērnu! Trauma būs!" Bet es pie sevis brīnos par to, cik jocīgi tie pieaugušie, jo es taču esmu maziņš un nekādu traumu tai cūkai nenodarīšu, bet šiem man grib liegt vērot interesantumu. Un tā šī sajūta saglabājas: pieaugušie ir tādi dīvaini ar savām iedomām. :)
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:April 6th, 2011 - 09:27 am
(Link)
Lūk, lūk! Bērnības galvenā atziņa, ka pieaugušie bērnus tur par lielākiem muļķiem kā vajadzētu. Atziņas cements sacietē, kad pats kļūsti par pieaugošo, un reizēm piedalies diskusijās, no kā tik bērni nav jāpasargā.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 6th, 2011 - 01:15 pm
(Link)
runa nav par muļķību, bet par to, vai bērnam ir jāpieredz tas, ko viņš nesaprot. bērnībā es arī bez problēmām skatījos "ļika smertji", kuru tagad ir visai problemātiski noskatīties. nevarētu teikt, ka mana dzīves kvalitāte būtu mazinājusies, ja nebūtu redzējusi. tāpat arī justos ievērojami labāk, ja porņukus pirmajā klasē jau nebūtu redzejusi vai tēva un mātes strīdus.
vardarbīgi akti ir vardarbīgi akti un pakļaut to netiešai pieredzēšanai tos, kas neapjēdz, kam viņi tiek pakļauti, nav īsti korekti. ne velti ir noteikts vecuma cenzs, ar kuru nedrīkst seksuāli izmantot bērnus, lai gan tīri fiziski drāzt viņus var kaut no dzimšanas.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:April 6th, 2011 - 01:17 pm
(Link)
Ok. Saņemšos, un sākšu justies traumēts.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 6th, 2011 - 01:38 pm
(Link)
:D
[User Picture]
From:[info]junona
Date:April 5th, 2011 - 07:47 pm
(Link)
Man arī šķiet, ka kaut ko tur informēt ir tā kā mazliet par agru. Mēs, piemēram, savam esam mēģinājuši skaidrot, ka dinozauri, par kuriem viņš tik ļoti fano, jau sen, sen izmiruši. Un dies' vien zina, ko viņš no tā visas saprot. Katrā ziņā tas, ko viņš pēc tam par to stāsta neliecina, ka viņam ir kāda liela sajēga par šo faktu.
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:April 5th, 2011 - 06:35 pm
(Link)
Ja tie ir hiperaktīvi bērni, tad šādas mērķa gradiācijas ieslēgšana var pasargāt vecākus no soda naudas maksāšanas par kādu Spilvas marinēto gurķu burkas piramīdas sagāšanu, debezsilu delfīnu vai stikla ežu pirkšanas vai iepirkumu preparēšanas pirms norēķiniem kasēs. Uz mirkli gan.