kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 11th, 2011|02:44 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Aleluja, svētīts tas kungs, E ir ticis bērnudārzā!
šodien bija pirmā vecāku sapulce.
Uzreiz jau aizgāja "čakras", "ziedu pļaviņa ar novēlējumiem", "pie dieviņa gari galdi" latgaļu valodā trīs audzinātāju trīsbalsīgā izpildījumā un "mēs berniem mācīsim pieklājību, piemēram, puišiem palaist meitenes pa priekšu" etc. iesaistījos sarunā ar audzinātāju par pedagōģiskajām metōdēm attiecībā uz dzimumlomām, jo mums te ir slikta pieredze ar e, kas nāk mājās un atsakās zīmēt ar rōzā krāsu, jo tā esot "meiteņu krāsa" vai atsakās piedalīties ēdiena salikšanā, jo viņš "neesot sieviete". viena māmiņa gan uzreiz pateica, ka viņa gan gribot, lai viņas dēls izaugot par īstu vīrieti, nevis memļaku; Tā kā rādās būt interesanti. Īpaši, ka zīmēšana, dejošana, dziedāšana būšot pa pilno, bet fizkultūrai vēl nav atrasts audzinātājs/a uz pilnu slodzi (sveiciens Bojāŗam!) un ārā iet lielā sniega blīvuma dēļ arī vēl īpaši nē. baidos, ka E kļūs nevaldāms. Bet, tā kā viena cita māmiņa baidījās tieši par to pašu, tad mierinu sevi ar domu, ka e vismaz nebūs viens. Visādi citādi forši un degu nepacietībā redzēt, kas tālāk
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]mugursoma
Date:March 11th, 2011 - 03:31 am
(Link)
prieks par Tevi :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 11th, 2011 - 03:34 am
(Link)
vēl jau tik sākums, bet, jā, paldies, prieka pilnas kabatas!
From:[info]antons_v
Date:March 11th, 2011 - 06:39 am
(Link)
Lieliski! Un kā tas beigās iznāca, ka jūs tikāt? Jo mums tas arī ir ļoti aktuāli.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 11th, 2011 - 10:58 am
(Link)
1) dārziņš, kurā piereģistrējāmies uzreiz pēc dzimšanas, bija jau tuvu, bet tas nebija lāga dārziņš (piereģistrējos deklarētajā rajōnā, nezinot, ka var jebkur; mana vaina) un īsti negribējaš uz to iet. visi citi reģistrēti bija vēlāk un, attiecīgi - rindas garas + 2 reizes gaidīšanas laikā tika mainīti rindu noteikumi, līdz ar ko katru reizi, kā jau bijām peituvojušies jēdzigo dārziņu šortlistam, tā atkal tikām atmesti atpakaļ simtajās vietās.

2) zvanīšanās RD izgl. dept. ar jautājumu, ko darīt, bērnam jau 2 gadi kā jāiet dārziņā, abet viņu rindu stratēģiju dēļ nekas nesanāk. atbildēja, ka varam rakstīt iesniegumu uz jaunatveramo bd, kurš vēl nav oficiāli atklāts reģistrācijai, bet es varot rakstīt iesniegumu dept. vadītājam. pozitīvais aspekts - rindā skaitītos nevis no reģistrāciajs brīža, bet gan no reģsitrācijas primajā bd brīža (tb. 2007.gada).

3) attiecīgi, februārī izsludina jauno bd, apstirpina janvārī uzrakstīto iesniegumu, martā ir zināma pilnā liste (jo martā komplektēja grupas), uzņem 90 bērnus, esam rindā vieni no pirmajiem, voila, seko uzaicinājums!
[User Picture]
From:[info]up
Date:March 11th, 2011 - 07:59 am
(Link)
jeeij! vislabākais un reizē vissliktākais šinī visā dārzu un skolu cēlienā ir interakcija ar tik daudziem un dažādiem bērniem un viņu vecākiem :)
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:March 11th, 2011 - 11:34 am
(Link)
Aha. Un NATO sammita pasākuma organizēšana ir stipri vienkārāška par bd izlaiduma gatavošanu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 11th, 2011 - 11:41 am
(Link)
ōjā, klausījos vakar un domāju, ka tām nabaga audzinātājām tas ir nevis darbs, bet dzīve! 12 stundas katru otro dienu!
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:March 11th, 2011 - 09:36 am
(Link)
Jā, uz jau tā patriarhālā vispārējā fona īsto-vīriešu-pēc Mozus kritērijiem-pirmajā-redakcijā audzinātāju kategorija liekas īpaši interesanta. Man tiešām liekas savādi tāda tieksme apzināti audzināt sev kaklakungu.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:March 11th, 2011 - 10:11 am
(Link)
Nabaga sievišķi - pusi mūža pūlas, lai patriarhālo kaklakungu dabūtu zem tupeles, bet otru pusi mūža pavada kaunā, ka jādzīvo kopā ar bezmugurkaula zemtupeļnieku. :))
From:[info]antons_v
Date:March 11th, 2011 - 01:17 pm
(Link)
Oi, labs :))
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:March 11th, 2011 - 09:48 am
(Link)
moš nav tik traki. daudzas no tādām sievietēm ar "īstu vīrieti" saprot tomēr nevis "komandē un miskasti nevīžo iznest", bet gan visādas cēlās īpašības vispārakajā pakāpē, ķipa, "godīgs, drosmīgs, blablabla".

[kas, protams, ir ļoti jauki, bet kas gan tur tāds specifiski vīrišķīgs. neba nu man tagad ir baigās tiesības uz visādām padlām, tikai tāpēc, ka esmu sieviete]

bet forši, ka bērnudārza epopeja ir beigusies :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 11th, 2011 - 10:24 am
(Link)
tas jau būtu ideāli, jo, nu, uz tādām vispārcilvēciskām īpašībām tiecamies arī mēs, bet es domāju, ka tur drīzak ir VanDammes tipa "īstais vīrietis", jo, piemēram, kad dalīja 'totēmus' jeb dažādus dzivnieciņu/augu zīmējumus, kas kalpos kā atpazīstamības zīme katra bērna gultiņai/skapītim, nu, tur zemenīte, taurenītis u.tml., attiecīgā māmiņa jautāja, vai neesot tīģeris, jo viņas dēls ir tīģeris. tāpat bija pretenzijas pret dziedāšanu un dejošanu, jo viņas dēls ar tādām muļķībām nenodarbojas (nezinu, ar šaušanu mērķī viņš nodarbojas, vai?)
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:March 11th, 2011 - 10:45 am
(Link)
njā. tad skumji. smieklīgi, bet skumji.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:March 11th, 2011 - 10:14 am
(Link)
Moš pašvaldība var iegādāties no [info]racoon kādu pārīti vāveres riteņu - gan hiperaktīvie kinderi nodarbināti, gan apkaimi ar elektroenerģiju varētu apgādāt. :)
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:March 11th, 2011 - 10:22 am
(Link)
Vienmēr esmu gaidījusi, ka gaišākie prāti atradīs kādu pielietojumu bērnu enerģijai. Neliela dinamomašīna katram bērnudārzam - un neatkarība no Krievijas resursiem garantēta.
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:March 11th, 2011 - 11:37 am
(Link)
Jā, kā grāmatā "Nezinītis uz Mēness"
[User Picture]
From:[info]anetka
Date:March 11th, 2011 - 12:22 pm
(Link)
veel nevajag sartaukties, lai E aug, apskataas uz visaadaam sociaalajaam dzimumsadales sheemaam, aizspriedumiem, izmeegjina tos un, turpinot augt un domaat, vinjsh pats izlems un izveeleesies kaa domaat. Vecaaki tachu gudri :)