kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 18th, 2011|07:01 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , ]

bārnudārza otrais cēliens un noslēgums


tātad, sazvanīju atkal RD, tur uzreiz pirmais jautājums no viņu puses, padzirdot, ka sarunas tēma būs bd rinda, bija - "un jūs neesat apmierināti ar savu vietu". izrādās sistēma tāda, atkal visus vienā katlā un pēc reģistrēšanās secības. lieki teikt, ka pirmo reizi mums dārziņš nocēlās no degungala tieši tāpēc, ka kopējo rindu sadalīja vairākās paralēlās plūsmās. tagad mums atkal aiziet secen, jo paralēlās plūsmas mērdžo atkal kopā. jess.
sekojošie jautājumi par iespēju tikt mūsu gribētajā 79.bd. 5 gadu vecumā obligāti dārzā jātiek ikkatram bērnam. NB! vairs neeksistē tā iespēja, ka, ja tiek vienā dārziņā, tad var gaidīt uz citu dārziņu, paralēli starplaiku ejot tajā pirmajā. tagad ir - vietu dabūji, ej. Foršajā dārziņā ir iespēja tikt, ja atsakāmies no tā, kurā tagad esam vistuvāk finišam. Konsultante ieteica neattekties uzreiz, jo nekad neko nevar zināt, atteiksies, kad piedāvās. otra problēma, piecu gadu vecumā bd jātiek iekšā visiem bērniem (lai sagatavotos skolai). konsultante īsti nemācēja atbildēt uz jautājumu, vai tad, kad stukņit 5 un visi 6 rezervētie bērnu dārzi būs spiesti ņemt E, vai tad mums būs iespēja tikt tajā 79 vai arī mēs tiksim kādā citā, piem., krievu val. ellē ratā, kur rinda būs bijusi mazāka?
vārds pa vārdam, es laikam galīgi izmisusi izklausījos un konsultante tik iejūtīga un laipna, ka beigās arī apskatīja mūsu keisu, kas ir reģistrēts bd no 1,5g vecuma, bet savos 3,5 vēl nekur neiet (tieši visu šo grjobano maiņu dēļ) un izrakstīja cedeli taisnam ceļam uz mūsu rajōna jaunatveramo dārzu, kam vēl gluži pat konkurss uz direktora/es vietu vēl nav noslēdzies, bet, nu, iespēja tikt bd 4 nevis 5 gados ir ievērojami lielāka, nekā gaidot "valsts rindā" (es pieļauju, ka ilgtermiņā tā tiešām būs labāka, bet pagaidām visi tie 1 cilvēks uz 8 dārziņiem un veco sistēmu palieku mikslis reāli padara to visu par haosu)
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]junona
Date:January 18th, 2011 - 07:31 pm
(Link)
Kaut kāds p...ec ir tā bērnudārzu padarīšana.
From:[info]antons_v
Date:January 18th, 2011 - 08:16 pm
(Link)
+ 1

Es pamazām sāku apsvērt iespēju izmantot privātā dārziņa pakalpojumus.
[User Picture]
From:[info]junona
Date:January 18th, 2011 - 08:38 pm
(Link)
Jauki. Bet kurš tev šo pasākumu sponsorēs? Jo ceņņiks ir tāds, ka tu pavisam noteikti sāksi pārdomāt, kāds points ir iet uz darbu, ja turpat vai visa alga aiziet par privāto dārziņu. Tik pat labi vari sēdēt mājās un pieskatīt. Finansiāli tas pats + bērns jūtas komfortabli un ir normāli aprūpēts.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 18th, 2011 - 09:15 pm
(Link)
tieši to arī domājam, moš paņemt vēl kādas, ne tikai fiziskas, izglītojošas aktivitātes klāt un audzināt līdz tiem 5 mājās. jo tas bērnudārzu saturs arī kaut kā senila smadzeņu skalošana vairākos gadījumos rādās :(
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:January 18th, 2011 - 08:31 pm
(Link)
Ir bezgala daudzas leģitīmas b/d vadītāju spīdzināšanas metodes. Piemēram: septembrī dodies uz izredzēto b/d katru pirmdienu un ceturtdienu, pieklājīgi apvaicājoties, vai nav atbrīvojusies vietaa. Besīgi, bet šo metodi varētu patentēt. Lēti un pietiek vidēji ar kādām 12 reizēm. Jo redzi, daudzi mazie aizceļo prom, maina dzīvesvietu utt. Par precīzu grupiņu sastāvu skaidrība parādās tieši tajā laikā. Un tad "logos" parasti iekļūst tieši šie uz nerviem krītošie vecāki.
Tāpat vērtīgs info avots ir tie paši vadītāji. Vienmēr pēc besīgās sarunas apvaicājies, vai nezina, vai nav kāda brīva vieta kaimiņu dārziņos. Un nereti ir!
Tu vari iestāties kādā besīgā b/d. bet, uzturot attiecības ar perfektā b/d vadītāju, Tu vari uzzināt, vai kāds no vecākiem nav smagos parādos. pastāv iespējas vienoties par to apmaksu un attiecīgi - bērnu maiņu kā kompensāciju par šo soli
ir vērts brīvas vietas pameklēt rus un jauktajos b/d. Meitenes iemantos labas kaušanās spējas, draugus vārdā Miša un Fjodrors, bet pie sakarīga kolektīva un audzinātājiem tas var būt pat ieguvums.
utt
ufff, piekusu rakstot. Veiksmes Tev Tavā nevieglajā ceļā. Un, ja tas Tevi mierina, ar skolām nebūs vienkāršāk.

From:[info]antons_v
Date:January 19th, 2011 - 11:41 am
(Link)
Merci. Šito es uztīšu uz ūsas.
[User Picture]
From:[info]junona
Date:January 19th, 2011 - 07:14 pm
(Link)
Starp citu - tu jau savu pieteici uz bērnu dārzu?
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:January 19th, 2011 - 10:13 am
(Link)
I don't follow - tagad uz vienu bērnudārzu ir viena rinda? Pirms tam bija vairākas?

Bet vispār pie šitāda... bardaka varēja taisīt tā, ka ne bērnu piesaista bērnudārzam, bet gan periods piesaistīts bērnudārzam, un tikai tad tam piemet klāt bērnu. Tad jau uz divu iesniegumu pamata varētu mainīties bērnudārziem nešūmējot visu pārējo sistēmu. Esmu diezgan drošs, ka pie pašreizējās ļoti daudzi nav līdz galam sajūsmā par rezultātu, bet izvēlās mazāko no ļaunumiem.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 19th, 2011 - 01:30 pm
(Link)
kādreiz katram bērnudārzam bija sava rinda (visi iereģistrēšanās secībā + tie, kuriem ir prioritāte (brāļi māsas, 5gadnieki, u.tml.)). pēc tam sadalīja katram bērnu dārzam vairākas rindas (reģistrācijas kārtībā, plus pa dzimšanas gadiem, plus prioritātes), tagad ir viena liela kopēja elektronizēta visiem ar iespēju izvēlēties vēlamo bērnudārzu.

mainīšanās ar vietām bd ir normāla parādība jau kopš senseniem laikiem, tikai notiek pagrīdes līmenī :)