kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 6th, 2010|07:19 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
tas ir ļoti aizkustinoši, kā urlas ar sauvu pasīvo pareizticību ir tik dzīvnieciski patriarhālisma piemēri. Kad izeju pastaigā pa rajonu ar E, nevienam es neesmu vajadzīga, pat visdrausmīgākie kadri griež ceļu un pat virsū neskatās; esmu cilvēks, kura nav. Jeb pareizāk sakot, aplietota, apsēklota sieva un nevalificējos 'ņemamās' statusā. Kurpretī viss ir tieši pretēji, kad pie rokas nav E. Tiesa, viss parasti aprobežojas ar primātiem raksturīgajiem izsaucieniem un žestiem, kurpretī šodien pietuvojāmies fiziskajai robežai. Eju nogrimusi savās svarīgajās domās, nesu savu miljonu visādu paunu, kad pēkšņi man priekšā izlec viens tipiņš un iebļauj sejā. Protams, ka sabīstos. Acīmredzot, izdarīju to pietiekami daiļrunīgi, lai pārējiem bļāvēja kompānijas primātiem (kopskaitā 5) sagribētos izdarīt to pašu. Ko viņi arī izdarīja. Tad viens sāka berzēties man gar mugurpusi, imitējot coitus, pārējiem par lielu sajūsmu un iepriecinājumu. Un viņi visi stāvēja tik nenormāli tuvu, pilnīgi varēja redzēt, kā viņi elpo. Nu, un ko tādos gadījumos darīt? Pļaukāt šļopkās un plavkās tērptus skūtgalvjus, apsārtušām, aizpeldējušām acīm, kas manāmi nefiltrē realitāti? uztvert kā joku un priecāties līdzi? Gānīties slāviski, piesaucot ļohu vai saņu, kas bļa sados viņiem iekšās, ja ar mani kas slikts notiks? Civilizēta loha manierē teicu "Lūdzu, pārstājiet! tas, ko jūs darāt, ir riebīgi". nedomāju, ka viņi uztvēra, domāju, ka viņi vispār nesaprot latviešu valodu kā tādu. jebkurā gadījumā, atlikušo ceļu līdz pieturai sapinkšķējos no tās drausmīgās pazemojuma un bezspēcības sajūtas.
linkpost comment

Comments:
From:[info]antons_v
Date:June 6th, 2010 - 08:12 pm
(Link)
Nu, ja galīgi pie sienas piespiež, tad sagaidi, kad tvēriens mazliet atslābst, mauc pašam tuvākajam no visa spēka pa olām, nomet visas mantas un laidies lapās. Galu galā, kas ir svarīgāk - manta vai pati?

Otrs variants ir visur ņemt līdzi E. Vai [info]thel.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 6th, 2010 - 09:02 pm
(Link)
been there, done that, no labi noauguša ķērāja aizmukt ir praktiski neiespējami, ja vien tuvumā nav kāda publiska vieta, kurā patverties. lai gan varbut tiešām, vingrošana un baseins būtu jānomaina pret krav magas nodarbībām.

(un būt visur vīru aizgādībā vai žēlastībā ir tieši tas, kas šajā un visās citās situācijās ir perverss.)
From:[info]antons_v
Date:June 6th, 2010 - 09:42 pm
(Link)
Ja tu vari normālā tempā novālēt kaut 200 metrus, tu jau esi drošībā, jo nedomāju ka tādi alkāni šļopancos (ļoti neērti apavi skriešanai) ir spējīgi uz baigo sprintu.

Par to azigādību tu mani pārprati - tad jau diskriminētiem būtu jājūtas visiem, kas algo miesassargus. Un kāda gan dzimumam ir nozīme? Ja tu būtu lesbiete, es teiktu, lai tu ņem līdzi savu beibi.
From:[info]dzeina
Date:June 6th, 2010 - 09:37 pm
(Link)
oi, nē. Šis nudien nav labs padoms. (Es par pirmo). Vismaz, ja ir kādi pašsaglabāšanās instinkti.
From:[info]antons_v
Date:June 6th, 2010 - 09:44 pm
(Link)
Kas vainas šādam variantam?
From:[info]dzeina
Date:June 6th, 2010 - 09:45 pm
(Link)
Jo, ja nu tas lops līdz ar alko ir sarijies kko uz amfetamīna bāzes? Tad aizbēgt varētu būt sarežģīti.
From:[info]antons_v
Date:June 6th, 2010 - 09:52 pm
(Link)
Piekrītu, ka amfetamīna un alkohola kombinācija var padarīt indivīdu pilnīgi nepieskaitāmu. Tai pat laikā šī kombinācija uzliek nenormālu slodzi sirdij - ja šajā stāvoklī vēl sāk skriet (vai varot), tad var nomirt ar sirdstrieku.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 6th, 2010 - 11:27 pm
(Link)
tāpēc, ka, pirmkārt, arī pašai bebei ir vēlams būt ne ar aizdusu pirmajos 100 metros. Kā arī ir vēlams zināt, kur skriet. dziļāk iekšā tukšā guļamkvartālā toč nav jēgas. u.t.t., u.t.jp.
From:[info]antons_v
Date:June 7th, 2010 - 12:14 am
(Link)
Es, protams, nezinu universālu recepti, kas varētu šādos gadījumos palīdzēt, bet nupat es vairs nesaprotu, par ko jūs te dāmas aģitējat? Par to, ka ķepiņas gaisā, gals klāt, un tur neko nevar darīt?

Vai varbūt vajag nēsāt somiņā asaru gāzi, nazi vai šaujamieroci?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 7th, 2010 - 01:40 pm
(Link)
saproti, kad ir reāla, fiziska vardarbība vai skaidri draaudi, tad, protams, ir pašsparotami, ka vajag rīkoties ārkārtēji. Taču lies vairums šādu situāciju nav ar vardarbības mērķi (nu, tur džekiem bija fanī, gribējās pajautroties), kas, protams, šīs situācijas nepadara mazāk nepatīkamas, bet no otras puses - no pašas reakcijas ir daļēji atkarīgs, kā tā tālāk attīstīsies, vai kļūs nekontrolējama, vai tomēr vnk saņemsi savu pazemojuma devu un esi brīva staigāt tālāk. Lūk, tur jau arī ir problēma, ko darīt?
From:[info]dzeina
Date:June 6th, 2010 - 09:38 pm
(Link)
Šīs situācijas ir ārprātīgas. Un man tiešām no tiem citā realitātē aizpeldējušajiem urlām ir bail. Jo viņi ir neprognozējamāki par jebkuru sētas krancīti.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:June 6th, 2010 - 10:35 pm
(Link)
Tādiem vajadzētu nekautrēties, un izmantot fizisku izrēķināšanos ar pārspēku. Veidot tādu kā zemessardzi. Citu valodu viņi nesaprot. Tas nerisina problēmu, ko darīt šādā situācijā, bet iespējams mazinās šādas situācijas rašanās varbūtību.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 6th, 2010 - 11:30 pm
(Link)
tad vnk būtu tāds rajōna mini civilkarš. Līdzīgi kā ar krustpils čigāniem. šķiet vislabākais būtu tiešām apgūt kkādus vardarbīgus pašaizsardzības paņēmienus un darīt šiem ļaudīm gauži,tā, ka būtu neiroze sievietēm tuvoties. nenāktu par ļaunu, ja arī apkārtējie kkā reaģētu, nevis vnk ietu garām, tipa, tas uz mani neattiecas.
[User Picture]
From:[info]komentators
Date:June 7th, 2010 - 09:19 am
(Link)
:(

pat piparu šitu neiepūtīsi visiem acīs. lai gan acīmredzot, to vajag staipīt līdzi lai vismaz no viena var atkratīties. Lai gan no otras puses, nedod dievs, to, kam iepūti, pēc tam vēl kaut kur satiksi.

Nu traki. Kas tas par depresīvu rajonu?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 7th, 2010 - 01:28 pm
(Link)
rajons īstenībā nav slikts. vnk sanāca, šķiet, uzrauties uz cauri migrējošiem kadriem, kas bik apnarkojušies. tādi var gadīties visur, i suppose
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:June 7th, 2010 - 10:35 am
(Link)
Oh my holyness, oh my shitness! Kurā rajonā tas ir? Es kādu laiku piestaigāju Maskačkā uz somu valodas kursiem, tak lai man kāds vietējs etiķis kaut vārdu būtu pateicis! Tak ne.
Starp citu, varbūt tiem urlām ir iedzimta, bet neapzināta cieņa pret sievieti-māti kā ikonu! :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 7th, 2010 - 01:34 pm
(Link)
starp citu, jā, vismaz attiecībā uz civic disobedience formām Krievijā visilgāk turas un ir visproduktīvākā organizācija "Krievijas karavīru māšu komiteju apvienība" jeb saīsināti "Krievijas mātes", kas sākās, lai aizstāvētu dēlus pret ģedovščinu armijā - vismaz lai izmeklētu nāves gadījumus atklāti - un, saistībā ar ļoti veiksmīgajiem rezultātiem, māmiņas paplašināja savu darības lauku arī uz citiem sabiedriskās dzīves apgabaliem, jo pret 'svētumu', ko iemieso mātes tēls (matuška Rossija u,tml.), neviens politiķis vīrietis neiet pret, neizmanto ierasto zemjostas sitienu arsenālu, kas nu tur RU politikā ir pieņemti, u.t.t., u.t.jp. :)
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:June 7th, 2010 - 11:50 am
(Link)
kaut kādas šausmas :(
reiz man mācīja, ka urlam vajag stipri iekliegt sejā, kliegt cik skaļi var, nu tur tipa histēriska bāba, vienīgajā reizē, kad to izmantoju, tas patiešām nostrādāja, bet tad gan situācija pati par sevi nebija tik ļoti pretīga...
es gan laikam arī ar E. vairs nejustos gana droši
[User Picture]
From:[info]josie
Date:June 7th, 2010 - 01:59 pm
(Link)
es gan parasti eju tādiem garām galvu nodūrusi un nereaģēju, drošība tomēr svarīgāka nekā sāpes izkliegšana... bet nu teikšu godīgi - rajons neizklausās no labajiem. vai centrā nebija drošāk? (es vismaz pēdējos gados šeit neesmu uzravusies uz tādiem gadījumiem, kopš pametu Avota ielu ...tpfu, tpfu, tpfu)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:June 7th, 2010 - 02:03 pm
(Link)
nosacīti, centrā točkas apkārt ar attiecīgiem kadriem, īpaši mīzīgi pa vakariem, kad ļaudis devās uzdzīvot. visur jau pa lielam iemācās neiet nepareizajos stūros bez vajadzības iekšā.
[User Picture]
From:[info]anetka
Date:June 8th, 2010 - 11:13 pm
(Link)
nu bet ko lai dara seksiigaas ar taadiem gurniem un taadu gaitu. nu neko nepadariisi. es dazjreiz veelu naakot maajaas uzmetu virsuu vecu jaku uz galvas un eju ljoti aatri, saliijusi mazliet