kanariņš - outrageous [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

outrageous [Feb. 28th, 2019|12:30 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"In the tech world, the implicit assumption that men are the default human remains king. When Apple launched its health-monitoring system with much fanfare in 2014, it boasted a “comprehensive” health tracker. It could track blood pressure; steps taken; blood alcohol level; even molybdenum and copper intake. But as many women pointed out at the time, they forgot one crucial detail: a period tracker.

When Apple launched their AI, Siri, users in the US found that she (ironically) could find prostitutes and Viagra suppliers, but not abortion providers. Siri could help you if you’d had a heart attack, but if you told her you’d been raped, she replied “I don’t know what you mean by ‘I was raped.’”"


"Men are more likely than women to be involved in a car crash, which means they dominate the numbers of those seriously injured in them. But when a woman is involved in a car crash, she is 47% more likely to be seriously injured, and 71% more likely to be moderately injured, even when researchers control for factors such as height, weight, seatbelt usage, and crash intensity. She is also 17% more likely to die. And it’s all to do with how the car is designed – and for whom.

Women tend to sit further forward when driving. This is because we are on average shorter. Our legs need to be closer to reach the pedals, and we need to sit more upright to see clearly over the dashboard. This is not, however, the “standard seating position”, researchers have noted. Women are “out of position” drivers. And our wilful deviation from the norm means that we are at greater risk of internal injury on frontal collisions. The angle of our knees and hips as our shorter legs reach for the pedals also makes our legs more vulnerable. Essentially, we’re doing it all wrong.

Women are also at higher risk in rear-end collisions. We have less muscle on our necks and upper torso, which make us more vulnerable to whiplash (by up to three times), and car design has amplified this vulnerability. Swedish research has shown that modern seats are too firm to protect women against whiplash injuries: the seats throw women forward faster than men because the back of the seat doesn’t give way for women’s on average lighter bodies. The reason this has been allowed to happen is very simple: cars have been designed using car crash-test dummies based on the “average” male.

The seatbelt test, one of the frontal-collision tests, and both lateral-collision tests all specify that a 50th-percentile male dummy should be used. There is one EU regulatory test that requires what is called a 5th-percentile female dummy, which is meant to represent the female population. Only 5% of women will be shorter than this dummy. But there are a number of data gaps. For a start, this dummy is only tested in the passenger seat, so we have no data at all for how a female driver would be affected – something of an issue you would think, given women’s “out of position” driving style. And secondly, this female dummy is not really female. It is just a scaled-down male dummy."

u.c.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:February 28th, 2019 - 02:04 pm
(Link)
ļoti interesanti, paldies
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:February 28th, 2019 - 02:17 pm
(Link)
Man pirmās asociācijas ir ar bērniem, kas kasās par to ka otram trāpījies lielāks kūkas gabaliņš.
From:[info]slikts
Date:February 28th, 2019 - 06:54 pm
(Link)
tev ir atmiekšķētas smadzenes
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:February 28th, 2019 - 10:50 pm
(Link)
Nu un?
From:[info]slikts
Date:February 28th, 2019 - 11:05 pm
(Link)
nu un daudz kas, sākot no tā, ka tev nav vietas normālā sabiedrībā
From:[info]komentaarietis
Date:March 1st, 2019 - 12:01 pm
(Link)
Cik daudz cilvēkus grasies izslēgt no sabiedrības, lielais liberast?
From:[info]slikts
Date:March 1st, 2019 - 12:12 pm
(Link)
tev vieta gulagā vienmēr atradīsies
From:[info]komentaarietis
Date:March 4th, 2019 - 10:56 am
(Link)
nu beidz, sojaspuišiem-programmētājiem līdz boļševiku pašdisciplīnai un raupjumam ļoti tālu. nemācēsiet, jums vajag, lai visu svarīgo paveic roboti un komentāri internetā, bet tā gulagus neuzceļ. baisākais sods tiešām būtu kaut kādi jēgu un saprātu izsūcoši piespiedu workplace discriminatory bias awareness kursi.
From:[info]mansgan
Date:March 1st, 2019 - 01:30 am
(Link)
subjektam pašam nekas.
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:February 28th, 2019 - 08:29 pm
(Link)
Pilnīgs atsaldenis. Ej nomirsti.
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:February 28th, 2019 - 10:51 pm
(Link)
Var jau būt, ka tev laime uzsmaidīs un rīt mani nobrauks kāda mašīna.
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:February 28th, 2019 - 11:07 pm
(Link)
Mani ļoti sarūgtina Tava ignorance.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 1st, 2019 - 12:47 pm
(Link)
Hm. Mūsdienu antifeministi bieži čīkst par to, ka mūsdienu feministi sūdzoties tikai par kaut kādiem muļķīgiem sīkumiem. Es līdz šim domāju, ka tas tādēļ, ka viņi izvēlas vairāk savu uzmanību vērst uz tiešām muļķīgu sīkumu piemēriem un ignorē nopietnas mūsdienu feminisma tēmas. Nu ko, šodien uzzināju, ka sieviešu veselība un dzīvība, izrādās, arī skaitās muļķīgs sīkums.
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:March 1st, 2019 - 02:32 pm
(Link)
Pasaki kā lūdzu var uzrakstīt "...even when researchers control for factors such as height, weight, seatbelt usage, and crash intensity." un pēc tam nākamajā rindkopā "This is because we are on average shorter." un "...seat doesn’t give way for women’s on average lighter bodies". Korekti tad būtu teikt, ka īsiem un viegliem cilvēkiem ir lielāka iespēja satraumēties braucot ar mašīnu un atstāt dzimumu ārpus šī visa, ne?

Vēl protams tiek minēts "we have less muscle on our necks and upper torso", bet pričom te mašīnas, kādu tad tu redzi risinājumu kā pārtaisīt mašīnu šinī gadījumā? Varbūt vienkārši atzīt kā ir, ka mazāks un vājāks ķermenis ir traumatiskāks, tāpēc ka fizika.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 1st, 2019 - 03:09 pm
(Link)
Lasi cītīgāk, fizika, tu. Automašīnas tiek dizainētas un to drošības mehānismi tiek kontrolēti, ņemot vērā ekskluzīvi "vidējo vīrieti", un netiek ņemts vērā, ka "vidējo sievieti" tie pasargā ievērojami mazāk. Tik pat labi tad tu vari pateikt, ka nahuj domāt par bērnu auto-krēsliņiem, vajag "vienkārši atzīt kā ir, ka mazāks un vājāks ķermenis ir traumatiskāks, tāpēc ka fizika".
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:March 1st, 2019 - 03:10 pm
(Link)
Sucks to be a woman.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 1st, 2019 - 03:25 pm
(Link)
Nu ja. Bet kādēļ tev tik netīkama šķiet doma, ka varētu mazināt šitādas problēmas? Kādēļ nopietnu rakstu par šo tēmu tu pielīdzini kūku gabaliem?

Nesen tieši noņirdzos saistībā ar šito "dizainēts standarta vīrietim". Strādāju ar rokaszāģi, kuram tas modernais, "ergonomiskais" rokturis - ar gumijotām iedobēm pirkstiem. Dizainēts, lai būtu ērtāk. Nu, mani pirksti laikam ir apm. uz pusi tievāki kā "standarta vīrietim", "ērtuma" rezultātu vari iedomāties. Šis piemērs, protams, tāda ikdienišķa neērtība, salīdzinot ar automašīnu drošību un aizsargājošo darba apģērbu nepiemērotību.
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:March 1st, 2019 - 03:55 pm
(Link)
Kāpēc tu domā, ka doma mazināt šitādas problēmas, man šķiet netīkama? Ņemiet un maziniet savas problēmas, ja tās vispār ir mazināmas, un ja tās vispār ir problēmas, un tāpēc ir salīdzinājums ar kūkām, jo mašīna cilvēkam nav nekāda pamatvajadzība. Nebija mašīnu, nebija problēmu.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 1st, 2019 - 04:03 pm
(Link)
Man šķiet, ka tev nāktu par labu iet dzīvot dziļi mežā, tur svarīgas būs tikai pamatvajadzības. Un pats galvenais - nebūs internetu, līdz ar to atkritīs kārdinājums bezjēdzīgi dirsties par tēmām, kuras tevi ne tikai neskar, bet arī neinteresē.
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:March 1st, 2019 - 04:07 pm
(Link)
Lai ātrāk pienāk tā diena, kad mašīnas tevi sargās tik pat ļoti kā mani!
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:March 1st, 2019 - 04:11 pm
(Link)
Eu! Bet ja nu pataisot mašīnas drošākas sievietēm tās paliks arī vēl drošākas vīriešiem un statistika atkal būs pakaļā?
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 1st, 2019 - 04:23 pm
(Link)
Ja rezultāts sanāks labāks par esošo ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem - nu tak lieliski, nu.
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:March 1st, 2019 - 04:13 pm
(Link)
Ja nu jau tagad ir mašīnas, kas ir super piemērotas un drošas sievietēm, bet priekš vīriešiem tās ir drusku, drusku drošākas?
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 1st, 2019 - 04:22 pm
(Link)
Viss tas raksts ir par to, ka dažādas ar ķermeņa aizsardzību pret traumām saistītas lietas nav piemērotas sievietēm, t.i., tās tiek dizainētas, piemērojot tikai "standarta vīrietim".
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:March 1st, 2019 - 04:39 pm
(Link)
IMO tas ir bulšits.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 1st, 2019 - 04:40 pm
(Link)
Pamato.
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:March 1st, 2019 - 04:48 pm
(Link)
Un kas man par to būs, ja man izdosies veiksmīgi pamatot? [info]hedera nekrindžos katru reizi, kad sēdīsies pie stūres? Mašīnas jau tā ir gana labas priekš manis. Tas tu neesi mani pārliecinājusi stāstīt citiem cilvēkiem par šo kā par nopietnu problēmu.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 1st, 2019 - 04:53 pm
(Link)
Nekas labs tev par to nebūs - tikai iespēja turpināt šo lielisko un patīkamo diskusiju.
Par pārliecināšanu - vai tu izlasīji visu rakstu, vai tikai šeit citētos fragmentus?
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:March 1st, 2019 - 05:06 pm
(Link)
Es izlasīju visu rakstu.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 1st, 2019 - 05:14 pm
(Link)
Nu, un tur taču ir pilns ar piemēriem, kā "dažādas ar ķermeņa aizsardzību pret traumām saistītas lietas .. tiek dizainētas, piemērojot tikai "standarta vīrietim"." Bet tu pateici, ka tavuprāt tas esot bulšits. Kādēļ - tu nepaskaidroji, tādēļ man vairs nav, ko piebilst.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 1st, 2019 - 12:37 pm
(Link)
"For a start, this dummy is only tested in the passenger seat.." What the actual fuck!
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:March 1st, 2019 - 06:24 pm
(Link)
Atcerējos vēl vienu piemēru, kas ir bišku nopietnāka lieta par smieklīgu zāģa rokturi: celtnieku aizsargķiveres. Lieta tāda, ka pilsētvides arheo izrakumos arvien biežāk pie drošības prasībām ir arī tādas ķiveres nēsāšana. Un tas ir tiešām pamatoti - atrauties pa galvu ar 19.gs. ķieģeli, kas izbiris no profila un sasniedz tevi 3m brīvajā kritienā nudien nebūtu joka lieta. Arheo izrakumos strādā daudz jaunu sieviešu, bet mazāka izmēra ķiveres, man šķiet, vispār nav pieejamas. Ir man nācies strādāt mocīties ar tādu "standarta vīrieša" izmēra ķiveri - nav iespējams normāli nostiprināt, krīt uz pieres priekšā acīm, nospļāvos un nenēsāju, un nedaudz konfliktēju ar atbildīgo personu par šito.
From:[info]riobravo
Date:March 1st, 2019 - 08:06 pm
(Link)
paga sievietes by default ir trauslaki radijumi neka viriesi, jo mazaka muskulu masa un muskuli=brunas. un "tehnologija" pret so jau ir izdomata, tie nav jaunas paaudzes parktroniki bet kacalka un testa injekcijas
From:[info]riobravo
Date:March 1st, 2019 - 08:12 pm
(Link)
turklat viriesi man skiet pec statistikas daudz biezak sitas un skist pa detalam, kamer sievietes biezak ieklust sikos csng. nekad neesmu redzejis sievieti kas butu, piemeram, road rage parnemta, kamer viriesi izpilda riskantus manevrus visu laiku. gadijuma nesanak logiski pret smagam avarijam aizsargat apdraudetako dzimumu?