helmsdeep ([info]helmsdeep) rakstīja,
@ 2021-05-19 15:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Profesionālu iemeslu dēļ noklausījos Agneses un Krišjāņa sarunu par Berlinu, personisku iemeslu dēļ gan jau klausīšos otrreiz, jo uzmanība ir paškliedējoša piepūle.

Bet pēc pirmās reizes šķiet, ka, lai cik sazarota nebūtu šī tēma, arvien mazāk šaubos, ka esenciālisma atzīšana vai noraidīšana ir pirmavots jebkādām domstarpībām -- šķitums, kas pats par sevi laikam pretendē uz zināmu esenciālismu, bļac.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]junona
2021-05-19 16:31 (saite)
Es ceru, ka tev vismaz par to maksā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]helmsdeep
2021-05-19 17:13 (saite)
tikai par pirmo reizi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2021-05-20 08:26 (saite)
Es gan lokalizētu problēmu ontoepistemoloģijā vai kā nu pareizāk nosaukt to šķēri starp "lietas ir izzināmas, mēs varam zināt, kā tās patiesībā sastāv un kas ir pareizs un labs, un, ja viss tiek kārtīgi izskaidrots, tad nekādu trū paradoksu nav" un "skaidrs, ka neviens nezina, kā ir pareizāk un labāk, un visi tāpat nolohosies, turklāt neviens pat nezina, kur un kad, un nav neviena, kas varētu pateikt, kā patiesībā ir, bet mēs tik un tā cenšamies pārāk nesajāt lietas, I guess?"

Un ja cilvēks ir pirmajā, epistemoloģiskās drošības pozīcijā, tad skaidrs, ka otrajā pozīcijā esošie viņam šķiet kā mentāli apdalīti nīkuļi, kas vispirms pasaka, ka nezina, ko patiesībā grib un pēc tam nez kāpēc sadusmojas, ja viņiem dāsni pasaka atbildi uz šo un citiem jautājumiem :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-05-20 12:31 (saite)
Un pirmajiem ir taisnība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-05-20 22:36 (saite)
Nēnu pa vidu ir praktiskā pozīcija - ja tā teorija/ tehnika strādā značit ir okej bet protams turpinam vākt datus lai tiktu pie labākas teorijas/ aparatūras/ metodēm. Un tā vienmēr. Līdz ar to nekad nav situācija `` vsis skaidrs`` un nav arī situācijas`` akvai mēs neko nezinam un nevaram zināt``

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?