Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Mar. 4th, 2021 08:30 am

Kārtējo reizi vīlos "humanitārās lielvaras humānajos medijos", jo visai nejauši uzdūros rakstu sērijām par nabaga pasūtītājiem, kuriem pagājušajā gadā covida dēļ radušās grūtības izņemt pasūtījumus Ukrainas un Gruzijas surogātmāšu fabrikās. Zviedrijā surogātmāšu izmantošana nav legāla, bet zviedri var veikt pasūtījumus ārzemēs un pēc tam to glīti un likumiski noformēt. Par surogātmāšu izmantotāju nedienām empātiski stāsta tie paši mediji, kuri verbāli nolinčo un krīt morālā histērijā katru reizi, kad kāds pieķerts pērkot prostitūtu pakalpojumus. Loģika ir dzelžaina - stundu ilga sievietes ķermeņa izmantošana par samaksu ir noziegums, bet izmantošana deviņus mēnešus - normāls darījums.
Starp citu, intersanti, kā ar šo kognitīvo disonansi tiek galā Holivudas dīvas un dīvji, kuri mediju starmešos žēlīgi plikšķina skropstas par gadsimtiem senām verdzībām, bet pēc tam tiem pašiem medijiem lepni izrāda kādas mūsdienu verdzenes iznēsātu bēbīti.

Tags:

28 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]formica
Date:March 4th, 2021 - 09:41 am
(Link)
From:[info]heda
Date:March 4th, 2021 - 09:43 am
(Link)
Kāds neviltots daiļums :D
From:[info]ctulhu
Date:March 6th, 2021 - 10:48 pm
(Link)
nu šajā gadījumā vatikānisti izrāda drusku veselā saprāta, kas nav slikti
From:[info]extranjero
Date:March 4th, 2021 - 09:44 am
(Link)
Šis tiešām ir labs ieskats par šķiru atšķirībām, kā rakstīja Skots Aleksandrs.

Tie, kas praktizē vai aizstāv šādu surogātmāšu praksi, noteikti nav strādnieku šķira. Var pieņemt, ka šo pakalpojumu izmantotāji ir diezgan turīgi, jo izmaksas ir augstas, bet ne visi, kas to atbalsta – žurnālisti, un pat studenti – tādi ir.
From:[info]heda
Date:March 4th, 2021 - 10:00 am
(Link)
Mediji popularizē to, ko vēlas "mūzikas pasūtītāji" - daži žurnālisti paši labprāt seko katrai jaunai modei, daži izpilda formālas prasības, bet ar laiku ērtības labad pieaudzē sev ketmana ādu pavisam un sāk identificēties ar pasūtītāju.
From:[info]extranjero
Date:March 4th, 2021 - 11:32 am
(Link)
Šeit vienkārši tas, ka prostitūcija ir relatīvi lēts pakalpojums, tāpēc tā izmantošana vai atbalstīšana nesignalizē par piederību Zviedrijas vidusšķirai.
From:[info]heda
Date:March 4th, 2021 - 11:48 am
(Link)
Jā, precīzi!
From:[info]usne
Date:March 4th, 2021 - 10:27 am
(Link)
surogātmātēm diezgan labi maksā un tas ir bizness nevis izmantošana
arī prostitūsicja ir biznes
potams, ja puses salīgs pie skaidras apziņas un brīvprātīgi, bet šāds punkts ir ietverts jebkurā pakalpojumā
ja frizieri ar varu piespiedīs griezt matus, tad viņš arī būs izmantots
From:[info]covid_19
Date:March 4th, 2021 - 10:31 am
(Link)
pēc čeka izsišanas parasti nav novērots frizieru Mē-Tū
From:[info]usne
Date:March 4th, 2021 - 10:34 am
(Link)
vārds vietā, šo var attiecināt uz visiem pakalpojuma sniedzējiem
From:[info]covid_19
Date:March 4th, 2021 - 10:48 am
(Link)
ja pupīgs meituks ienāk pie vainšteina uzprasīties, kā ta būs ar prīmā lomiņu, vai tikai puķūdeni turēt, bet lomu nesaņem, tad laikam jāvēršas PAD? bija priekšlikums, pakalpojuma sniegšana, bet apmaksa izpalika, vai arī nebija tik liela kā cerēts ... vai arī: varēja taču paprasīt vairāk ;)
From:[info]usne
Date:March 4th, 2021 - 11:13 am
(Link)
kļūda ir tavā aprakstā, kā tiek organizēts pakalpojums.
un patiešām var būt tā, ka dāma zin, ka grib par savu pakalpojumu tieši šādu barteri un apzinās sava darba sekas, tad ir ok, pat ja pircēju sauz Vainšteins.
Saukārt ja pircejs, lai kā viņu sauktu ir varas pozīcijās un zin, ka otram kaut ko vajag izmisīgi un ar šantāžas metodi panāk darījumu, tad nav ok.
From:[info]covid_19
Date:March 4th, 2021 - 02:40 pm
(Link)
brīdī kad madāmai pavicina prestižu lomu un karjeru viss pārējais šķiet mazsvarīgs un vajag - nu es ar saku, ka vajag - labiem cilvēkiem vajag labas lomas

neviena no vainšteina ar lauztām kājām nav aizgājusi
From:[info]heda
Date:March 4th, 2021 - 12:09 pm
(Link)
Loma Holivudā ir laba samaksa. Ciniski spriežot, izskatās, ka vainšteini kļūdās ietaupot uz suteneri. Jo suteneri šādos gadījumos mēdz nodrošināt, ka pakalpojuma pārdevējs netraucē pakalpojuma pircēju ar pretenzijām.
From:[info]covid_19
Date:March 4th, 2021 - 02:41 pm
(Link)
lūk - jā, vainšteins pārkāpa subordināciju par to sēž čokā

tobiš ielīda mafijas biznesā un poliči viņu ietupināja - pa manam vainšteinu te nav ko žēlot
From:[info]heda
Date:March 4th, 2021 - 10:39 am
(Link)
Zviedrijā prostitūtu pakalpojumu izmantošana ir krimināli sodāma, neatkarīgi no tā, vai samaksāts labi vai slikti. Pirms dažiem gadiem tika izvirzīts, bet pagaidām nav apstiprināts likumdošanas priekšlikums sodīt Zviedrijas iedzīvotājus arī par prostitūtu izmantošanu ārzemēs. Bet surogātmāšu bizness laikam skaitās cēlāks.
From:[info]usne
Date:March 4th, 2021 - 10:48 am
(Link)
nekonsekventa atieksme besī, jā.
From:[info]formica
Date:March 4th, 2021 - 10:42 am

kas nestraadaa, tam nebuus eest

(Link)
Kad sociaalisms iekaartosies pie siles, bezdarbs tiks izskausts


http://fpp.co.uk/online/05/01/Germany_prostitution.html
From:[info]usne
Date:March 4th, 2021 - 10:47 am

Re: kas nestraadaa, tam nebuus eest

(Link)
sociālisms nav vainojams pie cilvēka dabas, kura paredz velmi ar pēc iespējas vieglākiem veidiem, katra izpratnē, tikt pie naudas, nerēķinoties, ka katram darbiņam ir pēcgarša un reti kuram gribas ieguldīt līdzekļus psihoterapijā un sevis attīstīšanā, vieglāk kļut par reliģijas aitu baru un neuzņemties nekādu atbildību un nedod dievs, ja jādomā ar savu galvu.
From:(Anonymous)
Date:March 4th, 2021 - 12:06 pm

Re: kas nestraadaa, tam nebuus eest

(Link)
fantastisks nošķīrums - tie psihotero kaktu šarlatānu kantoru apmeklētāji ir Atbildīgie (forši šādi mierināt un paslavēt sevi), bet reliģiskie ir bezatbildīgi un nedomājoši. tev laikam kāds psihoterapeits šādu dziļu atziņu kādos hipnozes seansos dziļi galvā iedēstījis. "jādomā ar savu galvu".
From:[info]snauts
Date:March 4th, 2021 - 11:36 am
(Link)
Pavisam nesaistītā sakarā atcerējos lasījis to kā stress ietekmē grūtniecību, par to ka kortizols no mātes asins rites cirkulē arī auglī un kavē tā attīstību. Nez vai šie trešās pasaules surogātmāšu pakalpojumu izmantotāji ir iedomājušies, ka viņi visticamāk dabū sūdīgāku rezultātu nekā, ja paši ķertos pie tās lietas.
From:[info]heda
Date:March 4th, 2021 - 01:24 pm
(Link)
Mūsdienās bioloģijas zināšanas ir tikai lieks, nekorekts apgrūtinājums.
From:[info]heda
Date:March 4th, 2021 - 12:10 pm
(Link)
Vēlos :)
From:[info]heda
Date:March 4th, 2021 - 12:16 pm
(Link)
Labprāt uzrakstītu grāmatu apskatam par Tino Sanandaji "Masu izaicinājumu" un Ārona Flama "Zviedru tīģeri".
From:[info]heda
Date:March 4th, 2021 - 12:52 pm
(Link)
Ok
From:[info]neraate
Date:March 4th, 2021 - 04:35 pm
(Link)
Es domāju, ka Holivudas verdzenes saņem vairāk (iespējams adekvāti) un paraksta NDA. Nav stāstu, nav disonanses. Turpretī ārzemnieki var arī nezināt, cik lielu summu no tiem daudzdesmit tūkstošiem saņem inkubators Krievijā, Gruzijā vai Ukrainā, daļa noteikti domā, ka gandrīz visu.

Patiesībā interesanti kas notika tālāk, pag.gad, kad aizcirta robežas bija par to raksti, ja nemaldos, tad ASV un austrāļu medijos, neesmu noskaidrojusi, kas notika tālāk, bet apmēram atceros, ka iznēsātājai tika apmēram puse (mazākā) un par to dzīvoklis Kijevā nesanāca, ar divām grūtniecībām jau sanāca māja mazākā pilsētā vai dzīvoklis galvaspilsētā.
Bet nu jā, tas jau notiek daudz kur, arī Latvijā ir pāri, kas savus bioloģiskos bērnus par lielu naudu adoptē piemēram no Krievijas.
From:[info]heda
Date:March 5th, 2021 - 11:01 am
(Link)
Es patiešām nesaprotu šo modistu kliedzienu diktēto "empātiju". Varbūt tiešām, kā norāda extranjero, vēlēšanās identificēties ar kādu šķiru, kura pasūta smukus, gatavus bērniņus...
Kādos komentāros par šo tēmu ASV izlasīju paskaidrojumu, ka viss esot pareizi un visiem izdevīgi organizēts, jo... pakalpojuma sniedzēja ne tikai saņem atalgojumu, bet pasūtītājs nodrošina viņai labus sadzīves apstākļus grūtniecības laikā.
From:[info]neraate
Date:March 5th, 2021 - 11:16 am
(Link)
Domāju, ka tas ir pavisam vienkārši, jo cilvēki grib just līdzi tiem, kas nevar, negribēja un pēc tam attapās, ka paši vairs nevar paspēt vai nevar vispār. Un tad sanāk kaut kā bezsirdīgi pateikt 'pats vainīgs', neviens jau negrib būt sliktais. Ok, ja tā ir apzināta informēta izvēle, bet pa lielam gandrīz visur tematiskos ārstus grib apēst, ja atklāti pasaka, ka auglība pēc noteikta vecuma samazinās un ir faktori, kas to var ietekmēt.
Un par to, ka grūtniecībai, dzemdībām, ķeizargriezienam fizioloģiski var būt kkādas nepatīkamas blaknes ilgtermiņā, arī ne visi ir informēti vai grib būt informēti, arī tie cilvēki, kas paši to piedzīvojuši vai varētu piedzīvot.