gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2016-09-06 21:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
G
M
T
Text-to-speech function is limited to 100 characters
Options : History : Help : FeedbackClose

Izsmeļoši.

Trāpīgi komentāri:

They really want to normalize the idea of a european country where most citizens are non-europeans, don't they?

lol at how the only white on that cover is the woman with her back to the camera.

she sits faceless and voiceless. it looks as if she is just about to participate, to raise a finger in objection, but is ignored - unimportant.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2016-09-06 21:58 (saite)
Latvijā IKEA ir kaut kas woooow. Tādā Zviedrijā tas tagad arī ir IKEAs kontingents. Vienkārši orientējas uz savu publiku - cilvēkiem, kas neko vairāk par lētu, sūdīgi Latvijā ražotu skaidu plates skapi vai rumānijā ražotām bļodām un šķīvjiem, kas sadalīsies reizinātājos, ja tajos ielies karstāku zupu, atļauties nevar.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2016-09-06 22:42 (saite)
Tātad kontingentu, kas dzīvo uz pabalstiem, narkodīlerismu un zagšanu. Nu jā, vobšem, labs points.
Strādājoši, nodokļus maksājuši cilvēki uz to bodi skatās šķībi, zinu. Tiesa, te atkal parādās slēpts rasisms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2016-09-06 23:24 (saite)
Es nekur neesmu teikusi, ka viņi ir narkodīleri vai dzīvo uz pabalstiem...
taču agrīna ģimeņu dibināšana un ārkārtīgi dedzīga pievēršanās jaunās paaudzes producēšanai arī tad, ja materiālie apstākļi švaki un politiskie nedroši, zināmai daļai bēgļu/imigratu/sauciet-kā-gribat tiešām ir raksturīgi. Nosodīt es viņus nenosodu, kas lai es tāda būtu, bet IKEA tagad ir tāds nigeru un arābu veikals, kur arī preces tagad tādas, ka reizēm no miskastes izvilktas vecas mantas būtu labākas. Pēdējo apmēram 2 gadu laikā IKEA tirgo tiešām drazas. Virziens ir skaidrs. Lēta ražošana lētās valstīs, aizvien straujāks patēriņš, metam ārā, pērkam jaunas, pērkam, pērkam, pērkam kaut vai tāpēc, ka mums jau astotais bēbis 11 gadu laikā.... Tā ir izdzīvošanas stratēģija. Protams, ka ir. Jautājums tikai kam un cik ilgi?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2016-09-06 23:41 (saite)
Bet vai tu tiešām tici, ka doma zem tā mārketinga dronu sapulces breinstormotā plakāta ir atgādināt, ka IKEA preces ir pieejamākas nabadzīgiem migrantiem? Plakātā tiek attēlota teju idilliska vācu/skandināvu ģimenes aina, nevis kāda nolaista truščoba, kur dzīvo 15 pakistānieši vienā 20 km2 dzīvoklī.

Man te pieķer tieši groteskais moments, ka pat biznesmeņi sāk ieviest savos mārketinga tropos politisku padapļoku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2016-09-07 00:29 (saite)
ooo, bet tu pašu katalogu pašķirstīji? Tur iekšā arī ir bēgļi pat ar visiem dzīvesstāstiem. Dažadu ādas krāsu cilvēki gan ir bijuši jau iepriekšējos gadus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2016-09-07 00:05 (saite)
Man domāt, ka politiskā doma tur visiem pie pakaļas. Viņiem ir jāpārdod, jāvairo peļņa, jāpilda akcionāru kabatas, tad nu kāds pr un/vai biznessprosessmenedžer vergs (varbūt pat no latvijas, bet ticamākais jau nu ka no kādas rumānijas) 5 no rīta sarkanām acīm no negulēšanas un pārkarsušu pauri no domāšanas, citādi patrieks un pieņems darbā jaunāku, seksīgāku, tievāku, gejiskāku, ir nācis klajā ar ideju, ka, redz, mums vajag viņiem, tiem, kas dzīvo pa 20 vienā srankā, iepūst zviedru mājīguma ideju, jaunu sapni, uz ko tiekties, jaunu apvārsni, jaunus kārdinājumus. Ja viņi atnāks un katrs npirks tikai sūda sveci, arī tas jau bus labi. Turklāt viņi iekāros visu to pārējo, kas tur izlikts un kam cauri jāizier, lai tiktu līdz nocenotajai sveicei. Un turpmākos gadus viņi rukās, pārtiks no plikiem rīsiem un cerēs uz .... IKEAs pēļiem un galdiem, un šķīvjiem un burkām....un visu to drazu, kas tur ir. Cilvēka daba jau, redz, ir tāda sasodīti stulba. Tiekties uz kaut ko tādu, kas nav uzreiz dabonams.

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2016-09-07 00:18 (saite)
IKEA taču zina, ka veselas armādas austrumeiropiešu, tiklīdz pavērās dzelzs priekškars un tiklīdz viņi nokļuva rietumos, pa IKEAjas veikaliem staigāja kā pa svēto zemi. Tagad šitie vairs nav nekādi klienti. 10gadīgās IKEAs mantas vēl kalpo, pirms gadiem 3 pirktās jau sāk brukt, tāpēc neseāk ticībai pievērstie nav īsti noturami, turklāt jaunie vispār ir hipsteri, pirks tik visu krāmu tirgos un iztiks ar omas veco brunci. Kā lai nabaga CEO tagad dzīvo, kā lai vairo apgrozījumu un peļņu... Te nu mums talkā nāk bēgļi. Milzīgs, dzīvelīgs potenciāls, kurš, ja pratīsim ikzmantot pareizi, sildīs ekonomiku vismaz turpmākos 10 gadus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2016-09-07 00:32 (saite)
Ar mēbelēm tāpat kā ar lupatām, nevienam vairs neinteresē mēbeles ( lupatas), kuras gadiem var lietot. Visa dzīve paiet meklējot nākamo lupatu vai mēbeli. Nelaimīgie patērētāji :) :) :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2016-09-07 04:53 (saite)
izcils žurnāla vāka dizains. man nav, ko piebilst. 9/11 balles.

(Atbildēt uz šo)


[info]pikaczu
2016-09-07 11:19 (saite)
Manā pilsētā IKEA 2 x gadā sūta visiem savu katalogu. pašķirstīju - a tur vieni grūtdienīši un bēgļi priekšā pakaļā. Manā gadījumā sanāca pretējs efekts. Kad raugos tumsnēju, pinkainu bērneļu skumjajās acīs, tad naudu par krāsainiem plastmasas sūdiem tērēt vairs īpaši negribas...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?