gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-02-20 17:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
There's no metaphysical difference from claiming that something came out of nothing and claiming that a Bach came out of a monkey and the monkey came out of an ameba and the ameba came out of lifeless chemicals.

Both are equally absurd, and proceed from an inhability to understandand that an higher ontological reality cannot rise from a lower one. Only the reverse can be true.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snark
2021-02-22 09:39 (saite)
Un vēl izskatās, ka autors problēmu apskata atsevišķi ņemtiem fiziskiem objektiem. Kvalitatīvais lēciens, kas notiek, kad no atsevišķiem indivīdiem izveidojas sabiedrība (bars, pūznis vai spiets dzīvnieku pasaulē) paliek novārtā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-22 17:10 (saite)
Cik es saprotu, autors pieņem, ka daļa no radīšanas procesa ir emanācija. Ir lineārā horizontālā laika līkne, bet tajā pašā laikā pastāv kvalitatīva vertikālā radības hierarhija. Nav tikai random notikumu ķēde, kur kaut kas nāk viens aiz otra. Ir t.s. kvalitatīvā ass pretēji kvantitātei un nejaušību virknei, kura sastopama lineārajā progresijā un tā tad ari nosaka "kas nāk pēc kā". Atrašanās vieta uz laika bultas to nekā neietekmē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?