gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-02-19 22:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Priekš manis labākās divas lietas Latviešu mūzikā ir Haralds Sīmanis un Sīpoli. Varbūt kaut kas vēl bija neslikts bet nevaru uz sitienu atcerēties. Nē, neuzskatu, ka Menuets vai Pērkons būtu kas īpašs, lai gan bija ok. Līvi kaut ka vispār garlaikoja vienmēr. Jumprava bija laba savam laikam. Kas tur vēl?..


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ulvs
2021-02-20 12:22 (saite)
Man Aurora un Kartāga. Un tad vēl visādas jaunākas grupas. Sīmani augsti vērtēju, taču neesmu iedziļinājies viņa pēdējo 10-20 gadu stafā, jo nav tā, ka interesē tāda stila mūzika. Auroru vispār esi klausījies?

https://youtu.be/zJRxl-YB5x0
Tāds latviešu The Cure ar pieejamāku vokālu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]heda
2021-02-20 14:33 (saite)
Joprojām ļoti aktuāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-02-20 16:42 (saite)
Paldies. Auroru nebiju dzirdējis. Nav gluži mana mūzika visi tie ņū veivīgie tho.
Kartāga ir kaut kad klausita, bet nepalika atmiņā ne ar ko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2021-02-20 17:12 (saite)
Ulvs ir viens no 99% cilvēces, kuram mūzika sākas ar to brīdi, kad viņš sāk to dzirdēt, apzināties un ieinteresēties. Viss, kas mūzikā ir bijis pirms tam, viņam ir visai tumša bilde. Līdz ar to - viņa/viņu uztverē - kaut kas senils un viņiem nevajadzīgs un neinteresants.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ulvs
2021-02-20 19:04 (saite)
Oh man don't be so butthurt cuz I exist. Ure hurtz won't change that fact. Best u can do is try to coexist like a good sport.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2021-02-20 19:53 (saite)
Kaut arī esi viens no tiem tagad plaši izplatītajiem kārkluangļiem, kuri "nespēj" formulēt savas domas latviski, atbildēšu tomēr dzimtajā valodā":

Ja vēlies kaut ko sasniegt mūzikā, iepazīsti (pie tam pamatīgi un dziļi) tās vēsturi, citādi tas viss, ko tu un tavi koreši te spēlē un ko tu uzskati par labu mūziku, ir, maigi izsakoties, štrunts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ulvs
2021-02-21 02:59 (saite)
Heh, tas, ka atbildu uz tavu komentāru rada tev iespaidu, ka piekrītu tavam viedoklim par manām mūzikas vēstures zināšanām? Kārtējais tava wishful thinling piemērs- nitpicko infu no tām reizēm, kad rakstu par moderno mūziku, bet neredzi vietas, kur piesaucu, nez, Šopēnu, modernās akadēmiskās/world mūzikas konču apmeklējumu. Un es mūziku tveru ar sirdi un miesu, es to elpoju. Kas vispār esi tu, skumjais cilvēk, lai man kaut ko norādītu. Neba tavu grupu kāds pēc tavas nāves pieminēs. Tāpēc, ka tu nespēj samierināties ar savu derealizēto dzīvi tu interntā komentē muļķības. Es tevi par to neienīstu, jo patiesībā jau vēlu labu jebkuram cilvēkam. Tev pret vēlmi paust tādus komentus varētu palīdzēt fiz.aktivitātes un mindfulness treniņi. Jo galu galā man ir vienalga, kurš domā pareizi vai nepareizi, jo nav objektīvu, drošticamu kritēriju- tāpēc man galvenais ir, lai tu jūties labi savā ādā un nodzīvo savu dzīvi, nezaudējot pašcieņu. Lai sokas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2021-02-21 12:42 (saite)
Neesmu profesionāls mūziķis, bet pateicoties tēvam - mūziķim, bērnībā līdz apm. 10 gadu vecumam apguvu gan mūzikas instrumenta spēli gan mūzikas teorijas pamatus (solfedžo, nedaudz arī no harmonijas), nerunājot nemaz jau par padziļinātu interesi, pat kaislību, uz mūziku tālākājā dzīvē.
Tāpēc arī atļāvos izteikt savu "muļķīgo" viedokli šajā ar mūziku saistītajā topikā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ulvs
2021-02-21 13:10 (saite)
Vienkārši diezgan kretīniski izskatās no malas, kad cilvēks komentē kaut kādu info kopumu no ļoti limitētas perspektīvas. Jo es taču nebūt nerakstu par visu, ko es klausos, ko esmu klausījies pirms 10, 20. Nerakstu par to, ko esmu spēlējis, kam sekots līdzi, kā ir improvizēts. Man sāk šķist, ka tu vienkārši esi savas paaudzes upuris. Cilvēks, viens no daudziem, kurš vienkārši jūtas diezgan disforiski info pārbagātības un pārblieztības laikmetā. Cilvēks, kurš vienkārši savā iztēlē spēlējas ar galējībām un visādiem absolūtiem, neapjēgdams, ka relaitātē šo lietu balanss ir kaut kur pa vidu.

Visgrūtāk man ir saprast tavu agresīvo komentēšanas manieri. It kā tu nesaprastu ,ka tā automātiski cilvēkos izraisa emocionāli reakciju, kas visas tavas "sarunas" reducē līdz suņu rejām abpus sētas. Taču, būdams emocionāls cilvēks, es labprāt cenšos izprast pat šķietami viskroplākos veidojumos. Man patīk dažādība cilvēkos, jo vairāk vairāciju, jo krāšņāka un aizraujošāka šķiet realitāte. Tāpēc, lūdzu, padalies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-21 13:37 (saite)
Mans koriš ir pārāk emocionāls, piekrītu. Esmu viņam teicis nah tu tā izvirsti katru reizi, kad redzi kādu ņepravdu, bet nu tāda viņa daba laikam.

Kopumā jāsaka, ka arī esmu ievērojis, ka tev ir ļoti šaurs skatījums uz mūziku. Tā it kā tu ļoti maz būtu iz sava burbuļa dzirdējis. Vot viss tas noise/post roks vai kas nu jums tur iet vaļā iekš tavām bandām, tā ir ļoti vienkārša mūzika. Ļoti maz nianšu. Pamatā tāds ambients and psihodēlisks fŗikauts. Tu pats esi bieži teicies, ka vot man nepatīk ne tas ne tas ne tas. Tev gandrīz nekas nepatīk no mūzikas, kas ir ārpus tavas komforta zonas, tā ko tu pats spelē. Imo tas ir ļoti čābīgi priekš māsklinieka, ka nekas neinteresē. Imo vajag interesēties, vajag klausīties, dažreiz pat ja nepatīk, bet izciest un noklausities līdz galam. Lai saprastu. Es neesmu mūziķis, bet melomāns un tā iemesla pēc esmu loti daudz klausījies lietas, kas man pat īpaši nepatīk, bet tajā pašā laikā esmu atradis tik daudz pēŗļu. Tieši tā iemesla dēļ, ka aiz tīras ziņkārības klausos ar vien jaunas un jaunas lietas.

Lūdzu neuztver to kā uzbraucienu vai tml. Vnk mans skatījums uz mūziku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

E. Artemjevs
[info]3koma14vs007
2021-02-20 20:22 (saite)
Ne gluži par tēmu
https://www.youtube.com/watch?v=yesiFXrYn2s

(Atbildēt uz šo)


[info]gamemaster
2021-02-20 20:26 (saite)
Jauns Mēness līdz 97'ā gada albumam "Garastāvoklis". U2 + Waterboys ar etnisku piesitienu.
Albums "100 + 1 vēlēšanās" ar Uģa Prauliņa aranžējumiem kamerorķestrim = orgasmic.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-21 13:28 (saite)
okejm kaut kad mēģināšu ievērtēt
Btw, kā iet? Vēl ar vien ar savām polittehnoloģijām ņemies?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?