gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-07-14 21:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Interesanti kā sakrīt. Vairums cibas rakstnieku, kas vienmēr dedzīgi iestājas par apspiesto un nabadzīgo tiesībām un kā burvju māgslenieki velk no kabatas nebeidzamu daudzumu nēzdodziņu, regulāri tur pat raksta par savām izteikti hipsterīgajām, middle/upper class izklaidēm un ikdienas izpriecām, kas ietver ceļojumus, eksotiskus ēdienus, kaut kādus japīgus krogus un tml. buržuāziju.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2020-07-15 13:33 (saite)
Vispār Gnidrologam ir taisnība- viss šitas apsiedēju - upuru - kaunināšanas - vainas apziņas patterns balstās uz tiem pašiem mehānismiem uz kuriem reliģijas un tām līdzīgas ideoloģijas piemēram komunistiskā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-07-15 14:52 (saite)
Šeit gan vairāk nozīmes marksisma saistībai ar https://en.wikipedia.org/wiki/Tikkun_olam. Mūžīgajiem revolucionāriem nekad nav bijis pa prātam kā goji iekārto savu iedzīvi. Kā augstākai kastai viņiem pienākums visu pārvērst sev tīkamā formā. Kaunināti un ostrakēti tiek tikai tie, kas negrib pakļauties jaunajai pasaules kārtībai. Paralēles ar kristietību šajā gadījumā var saskatīt tikai paviršs skatītājs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2020-07-15 15:22 (saite)
Paldies. Bija aizdomas, ka tikkun olam kā pasaules lāpīšana tiks piesaukts un reformjūdaisti tev šajā ziņā ar prieku piekritīs. Tomēr nav skaidrs, kāpēc tu izvēlies tieši šo interpretāciju kā pareizo un jūdaismam raksturīgāko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-07-15 21:18 (saite)
Precizēšu. Nevis kā jūdaismam, bet marksismam raksturīgāko.
Es pat visdrīzāk būtu uz vienas frekvences ar kādiem ortodoksālajiem mozaistiskajiem, šepradiskajiem, Tuvajos Austrumos dzīvojošajiem žīdiem, nekā ar aškenāžiem. Pirmie vēl ar vien dzīvo pēc Dieva likumiem, vismaz cenšas, pēdējie kopš Kristus sāka vēl jo asāk darboties kalī jūgas manifestēšanā un viņus aiznesa tik tālu, ka radīja pilnīgu jaunu, surogātreliģiju, lai tikai būtu ar ko aizvietot kristietību Rietumos. Dabiski, ka ar jūdaismu pa tiešo tas nebūtu iespējams, jo tu nevari vienkārši konvertēties un kļūt par vienu no viņiem. Tā ir ekskluzīva, priviliģēta kopiena, kas seko līdzi saviem bloodlainiem un lojalitātēm, atšķirībā no mums, gojiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]3koma14vs007
2020-07-15 21:26 (saite)
Izskatās, ka esi ortodoksālais jūdaists.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

insaidera viedoklis: Dennis Prager
[info]formica
2020-07-15 18:19 (saite)
https://christiansfortruth.com/prager-marxism-and-all-radical-leftist-movements-are-secular-forms-of-messianic-judaism/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?