gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-04-16 22:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ar ateismu inficēto kultūru neizbēgamais endgame - visu vērtību inversija un patiesības noliegšana, kas rezultējas šādos "is this satire?" Bosha gleznas vai Jāņa atklāsmes grāmatas čanelējošos bad tripos.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2020-04-18 22:48 (saite)
Nu es piedāvāju to pašu, kas jau ir aprunāts - kādu no tehnokrātijas veidiem. Ir pareizi ka nevajag pakļauties mirkļa impulsiem un pliks hedonisms ir graujošs un vajag savākties. Tas kam es nepiekrītu - ka ideja kura lie savākties ir naiva un netur ūdeni. Tur vajag tādu ideju kura ir pārliecinoša, neviens teisms tāds nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-04-18 23:51 (saite)
Nē, teisms kā reiz tāds ir, ja tu to līdz galam saproti. Un tas tāds ir pat ja līdz galam nesaproti, bet ir labs gans, kas tevi vada. Protams ar labiem ganiem ninče problemātiski.

Tu sapņo par kaut kādu tehnokrātiju, kuras modeli tu pat vēl neesi pats sapratis un nezini kā tam jāfunkcionē. Tas ir pipe dream, kārtējā samākslotā utopiskā idejas par progresīvo nākotni, kas ir bijušas galvā ļoti daudziem cilvēkiem pirms tevis. Nekas no tā nav sanācis un aktīvākie utopistu centieni noveduši tikai pie slaktiņiem un distōpijām.
Kristietība ir laba ar to, ka reālistiski novērtē cilvēka spējas, labās lietas un trūkumus un tad koordinē kā ar to visu dzīvot un dod to labu gaismu uz realitāti. Visādi -ismi fokusējas uz aspektiem, kas nav svarīgi cilvēka kondīcijai. Tehnika ir pilnīgi nesvarīga priekš cilvēka. Fokusēties uz to ir viltus dieva pielūgšana ar paredzamām sekām. Zelta elks and and all that.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-04-19 00:49 (saite)
Nu labi tehnika ir nepieciešama bet sekundāra, primārā ir lietu saprašana. Uzzināšana un saprašana. Jā te ir mazliet neprecīzs termins tehnokrātija, tas vnk ir tuvākaies no plaši lietojamajiem ja gribi precīzāk tas ir scientisms jeb kognitārisms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-04-19 00:52 (saite)
Kāpēc teisms neder, es jau esmu runājis. Tas ir primitīvs un naivs. Netur ūdeni. Tu ar to nevari pārliecināt patstāvīgi domājošu cilvēku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-04-19 10:46 (saite)
Nē, tu esi primitīvs un naivs. Mēs jau labi sen noskaidrojām, ka tev ir ļoti vāji attīstīta abstraktā domāšana, kas neļauj saprast konceptus un saprot tikai burtiski un ja parāda ar pirkstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-04-19 10:53 (saite)
Otrādi man ir pārāk laba abstraktā domāšana lai mani varētu paķert uz bērnu pasakām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-04-19 11:33 (saite)
Pat tavs rakstīšanas stils ir kā bērnam vai pusaudzim. Un tu tici tieši tādām pasākām kādām tic bērni (sci fi bullšits).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-04-19 12:05 (saite)
Nu redz tie kas raksta scifi bieži vien tomēr ir pastudējuši apkārtni (ne visi un ir arī tups scifi) un var izteikt kaut kādas plusmīnus interesantas idejas, abet nu paņem godīgi tos pašus strugackus un to pašu bībeli un salīdzini nu tā nebiasēti. Bībele būs vājš izstiepts samudžināts fantasy eposs, es pat šoreiz nesprēgāju par čerņu, Perumova fantasy arī ir daudz čerņas bet nu to vismaz var palasīt neaizmiegot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?